Guest Sale Odesláno 4. květen 2015 Odesláno 4. květen 2015 Musím zde bohužel těžce zkritizovat jeden autorizovaný servis v Brně. Dle mého mínění banální oprava teplotního čidla se mění v podivné zahrávání se zákazníkem. Auto neukazuje správně teplotu a skokově se mění mezi 20 a 90 stupni. Podle toho se chová i ventilátor. Pokud teploměr ukazoval, bylo tam pořád 90. Hadice u chladiče se normálně zahřívají a pokud čidlo ukazuje správně vše funguje jak má. Dnes přistaveno na garanční opravu. Po nějakém čase volá technik, že je vadná celá komora a musí to objednat v Rakousku a bude to za několik dní. Takže doporučeno auto odvézt a oprava až bude náhradní díl. Po odjezdu ze servisu asi po pěti km skočí teplota na 130 a stopka. Samozřejmě to zase špatně ukazuje ale už je zde riziko poškození motoru. Hoši se v tom holt povrtali a čidlo nevyměnili. Dojel jsem s tím domů voda samozřejmě skoro studená protože se točí sahara na plné otáčky a musím odpojit baterku protože se nemíní vůbec zastavit, jelikož čidlo dává řídící jednotce stále 130 stupńů. Tak a teď mi někdo zkuste vysvětlit jak může mít vadná komora vliv na teplotní čidlo a ovládání ventilátoru. Mám spíš dojem, že to nějaký odborník poškodil při demontáži a teď se snaží dělat z člověka ...ce. Nechci zatím dávat jméno, až jak se vybarví. Citovat
ChouLu Odesláno 4. květen 2015 Odesláno 4. květen 2015 u motoru VTi na to byla i svolávačka.. komora praská a mění se to i s čidlem Postup dle norem Peugeotu zcela v pořádku Citovat
Guest Sale Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 Ahoj, tak musím ti dát za pravdu, dnes jsem se na to díval a je tam jiná komora než ukazuje service box u mého VIN. Je to opravdu vcelku, nerozebratelné a vypadá to úplně jinak než v tom servboxu, Proto mě to zmátlo a myslím že se nad tím podivil i ten servisman. Jenom mám problém s jejich komunikací a s tím, že chtěli abych si auto odvezl, což je dle mého názoru nerozum a nezodpovědnost. Motory jsem kdysi opravoval a viděl jsem jich pár totálně zadřených z důvodu jízdy s podchlazeným motorem. Děkuji Ti za vysvětlení. Citovat
Šalda Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 Můžu se zeptat zda to bylo Famko nebo RM servis? Klidně do zprávy ;-) Citovat
Ajap Odesláno 7. květen 2015 Odesláno 7. květen 2015 (upraveno) Chápu, že jseš naštvanej, ale asi bych nebyl tak příkrej, pokud je tam nějaká chyba a někdo s tím pohnul, tak se mohl projev závady změnit. Každopádně kdyby mně auto vyhodilo 130°C a STOP, tak jim tam volám zpět a domlouvám si odtah a náhradní auto. Teda za předpokladu, že je auto ještě v záruce... Rozhodně bych se nebál, že by se motor zadřel, protože nejezdí za optimální provozní teploty - určitě ne, než přijde díl . Upraveno 7. květen 2015 uživatelem Ajap Citovat
Guest Sale Odesláno 8. květen 2015 Odesláno 8. květen 2015 Tak ještě jednou k tomuto tématu, je mi jasné že se to jen tak nezadře a odtah volám jen když si nevím rady. Tady to ještě na dojetí bylo. Ono je spíš smutné to, že servis něco slíbí, jako třeba že ND bude ve čtvrtek a potom se ani neobtěžuje zavolat, že to nebude a nejsou schopni ani říci kdy to bude. Prostě až to bude tak se ozveme. Přitom je to díl který se používá i v motorech 1.6 VTi, ovšem je jen v novějších autech a je to komora s teplotním senzorem vcelku, takže komu odejde teplotní senzor, tak oprava cca 5000. U Badisáka to asi bude levnější má to ale zatím jen v přípravě, jinak sehnatelné pouze v autorizovaném servisu. To píšu jen pro majitele novějších aut s tímto motorem. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. květen 2015 Odesláno 8. květen 2015 mám stejné zkušenosti s autorizákem v Ostravě, přezíravý přístup, nic lidského , objednáš díl, má být za 24 hodin k dispozici, přijedeš--díl není , nikdo nezavolá atd., je to jen v lidech...,člověk i pochopí, že díl nemají na skladě, že je třeba v Rakousku nebo jinde v Evropě, ale když chybí komunikace se zákazníkem, je to špatné, člověk by tam auto k opravě i dal, ale pak zavzpomíná a zajede radši jinam...,jenom taková drobnost--v přijímací kanceláři málokdy odpoví na pozdrav na druhou stranu přístup v Citroenu super, prostě si nepřipadáš jako obtížný hmyz, nabídnou kafe baví se s tebou jako rovný s rovným... Citovat
Guest Sale Odesláno 8. květen 2015 Odesláno 8. květen 2015 Ano, vystihl jsi přesně to, co se tam odehrává a ještě třeba otevřená protekce před zákazníky, pana inženýra znám, tak běž vedle. Potom dlouhé hledání zda jsi vůbec objednán a koukání do počítače, když se snažíš vysvětlit problém. Když už objednávám na opravu určité závady týden dopředu, tak bych měl vědět zda mám náhradní díl. Závada byla předem přesně popsána, takže si myslím, že tomu zákazník nerozumí a nebo tomu nerozumím já a nechám to až co řekne mechanik. To jen tak, aby si někdo nemyslel, že trpím nějakou zaujatostí vůči servisu. Dám vědět jak se to vyřeší, zatím se nikdo neozývá. A ještě maličkost na závěr, když dám do servisu auto které je čisté, tak bych rád, aby se taky tak odevzdalo a ne že bude motor politý chladicí kapalinou. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. květen 2015 Odesláno 8. květen 2015 k tomu polití motoru--před nějakou dobou jsem koukal v telce na Automotorevue, předváděli, co si má řidič před zimou sám zkontrolovat...,mimo jiné vzal flašku s chladící směsí a začal dolívat do expanzky, ale protože flaška byla plná, nějakou dobu trvalo, než se trefil do otvoru v expanzce, takže tak deci- dvě nalil mimo ni :o , že by si hovado vzal trychtýř ho ani nenapadlo...,toto vše před kamerou , takže hovado i režisér a celá ta pakáž, co se na přípravě pořadu podílí, protože inteligentní člověk by řekl, toto nemůžeme přece pustit ven, zvlášť, když je to pořad, který má ostatní i vyučovat co a jak kurva sem se zas nervnul Citovat
comm Odesláno 11. květen 2015 Odesláno 11. květen 2015 ozzy to bud v klidu ja uz sem v jednom hooodne znackovem servisu videl jak davali dolu na zadni naprave buben s kladivem. Bez odisteni samostavu! Samozrejme se vsechno rozlitlo a vytekla i brz. kapalina. Rychle to dal do kopy a zakaznicku poslal domu a ta se nestacila spamatovat amalem projela cervenu. Citovat
Guest Sale Odesláno 16. květen 2015 Odesláno 16. květen 2015 Tak včera oprava provedena po desetidenním čekání a již nikdy více. Doma vyčištěny loužičky chladicí kapaliny takřka všude včetně čidla rychloměru, dobastleno pospojování kabeláže dvou nových čidel, která se nachází na onom dílu. předtím bylo jedno čtyřpinové teď dvě dvoupinová. Pospojováno do jakéhosi spojovacího dílu zřejmě z něčeho jiného, protože to má packy na uchycení ale zde není kde uchytit, takže se volně válí na převodovce a použit původní čtyřpinový konektor, vše pěkně naohýbáno do pravých úhlů a nastrčeno do plastové třikrát zlomené hadičky. No tak hlavně že to funguje a ostatní už se dodělá. Práce fakturována 1.5 h a příjemné čekání po dohodnuté době tři hodinky navíc, co může chtít člověk víc, jinak jednání velmi slušné, až na jednu maličkost, musíte se vždy dotázat sám, zda je již díl k dispozici, či je-li už oprava hotova, zřejmě se šetří na telefonech. Citovat
mmartinkovic Odesláno 17. květen 2015 Odesláno 17. květen 2015 Pokial je to autorizak, v SR mi po kazdom servisnom zasahu pride dotaznik na hodnotenie spokojnosti, tak sa treba postazovat kto bol s cim a asko spokojny. Osobne sem tam navstivim Lion Car Peugeot - nisan Banska Bystrica, a nikdy sa nestalo, ze co som objednal by nevedeli najst,alebo si musel volat ze ci to prislo.Ked mi povie ze diel je v Rakusku a do 24 H bude v ich sklade v BB, tak do 24 H vola, ze uz je tam. Mozno treba zmenit servis, alebo vyjadrit nespokojnost. V kazdej prevadzke je kniha priani a staznosti, treba ju pouzit. S druhym autom chodim do FINAL DC Zilina, a pri oprave, ho vzdy umyli a povysavali, sami od seba a bezplatne, vramci servisu. Citovat
Guest Sale Odesláno 17. květen 2015 Odesláno 17. květen 2015 Píšu to právě proto, že to je autorizák a dokonce jsem to auto u nich koupil, tak bych čekal něco takového jak píšeš Ty. U jiných aut se mi nic podobného nestalo. Dotazník patřičně vyplním, jak mě již technik upozornil. Ještě jedna perlička na závěr. Volala nějaká paní z oné firmy jak jsem spokojen s opravou. Bylo to dva dny před tím, než jsem si zjistil, že už mají příslušný díl a nějaká oprava se může provést. Citovat
repik66 Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 toto tu milujem..."sem se zas nervnul"...skvelé spojenie..hned je deň krajší... :D Citovat
Medvěd Odesláno 19. květen 2015 Odesláno 19. květen 2015 V polovině 90tých let jsem taky MUSEL jezdit do autorizáků, páč jsem měl ve firmě fungl novou MAZDU a záruční podmínky tak byly nastavené. V Praze objednání na garančku s měsíčním předstihem (jinak smolíček) a když bylo potřeba na autě udělat COKOLI jiného než triviální akce typu výměna oleje nebo brzdových destiček, tak vždycky problém. Tehdy jsem získal pocit, že autorizák = farma, kde sea) kluk po vyučení chvilku rozkouká a když je šikovnej, za rok - dva si otevře svou dílnu (a přetáhne si i klientelu) b) starej mechoš přistupuje ke všemu jako k žígu nebo razdvatrosce a snaží se všemožně (hlavně v klidu) dožít až do důchodu Teď se školními auty jezdíme ke Klokočkovi a mám pocit, že se situace lepší - možná je to ale tím, že (bůh ví díky jakým vazbám mých předchůdcům) jezdíme Škodovky servisovat do Audiny - tamní jednání technika mi fakt přijde v pohodě. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. květen 2015 Odesláno 20. květen 2015 nedávno jsem tam vyslechl fantasmagorie při předávání auta po servisu mladé holce, která z toho byla úplně mimo (jí se nedivím), na druhé straně jsem rád, že po absolvování garančky si dělám servis sám, nejen, že je tak jistota, že je vše udělané jak má, ale poslouchat pak ještě nějaké kecy, to fakt nee Citovat
Guest ph56 Odesláno 29. květen 2015 Odesláno 29. květen 2015 Co se týka prasklýho čidla může kapalina navzlínat skrz kabeláž až do ECU. Pak samozřejmě vznikaj tyhle nesmysly jako 130 stupňů apod. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.