Přejít na obsah

ONDER138

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

Vše od uživatele ONDER138

  1. ONDER138

    Dovoz auta z Polska

    Super, děkuju.
  2. ONDER138

    Dovoz auta z Polska

    Davis 106s16 a jak je to teda s těma papírama ? Dá mi to co on dostal v Německu a frčím a u nás v pohodě přihlásím. Nebo se u nás na úřadě budou kroutit, že nemám kupní smlouvu s Němcem nebo něco podobného ?!
  3. Jak je to s koupi auta v Polsku. Přesněji jde o Polský bazar, který to auto dotáhnul z Německa, ale na Polských značkách přihlášené není. Je to tak, že polákovi zaplatím, on mi dá neměcké papíry a tím vynecháme Polskou byrokracii a v Čr v pohodě přihlásím ? Nebo je tam trochu jiný postup ?
  4. Moje drahá polovička je těhotná a zatím se neví co ten virus dělá a jestli může poškodit plod, vrozené vady apod. Taky to nemusí dělat nic. Ale dokud není situace vyřešena, tak bych těmto rádoby frajerům co tam dobrovolně lezou utrhl hlavu ! Lidi by měli aspoň trošku myslet i na ostatní a ne jenom na sebe.
  5. ONDER138

    Nezávislé autoservisy Peugeot

    Dohodnutí ceny je věštění z koule. Dneska jsem předával Mercedesa, který byl dokonalý příklad. Zákazník chtěl vyměnit těsnění pod hlavou. Auto přijelo na laně. Shodil jsem hlavu a těsnění bylo propálené na třech válcích (byl to 2.0 čtyřválec). Voda doslova valila do oleje a motor byl jedno velké bahno. Motor musel být fest uvařený a nejspíš to ještě jezdilo než to došlo do této fáze. Vana dolů, čištění a při jednom i písty ven a kouknout na kroužky. Kroužky zapečené a na jedne ojnici ojniční ložiska v hajzlu. Takže volám a předávám informace a potom i posílám fotky na Email (vždycky mám telefon v náprsní kapse a fotím průběh opravy) a výsledek je, že cena je absolutně někde jinde. A k cenám autorizovaných servisu, ale i neautorizovaných. Dokud si lidi neuvědomí jaká extrémní je vstupní cena do této branže a to se bavíme jenom o prostoru a sním spojených věcí, pak vybavení mechanická, karosářská, lakýrnická,pneu. Zaměstnanci platy, odvody, BOZP, lékařské prohlídky, oblečení atd. a dalších milion věcí a jako třešnička na dortu je, že EU nařizuje i jak a kde budou záchody pro zákazníky. A pak přijde nějaký Pepik a chce si přinést vlastní díly, ale starý vyjetý olej a sjeté gumy si odnést nechce.
  6. ONDER138

    Oddelam motor..??

    Vůbec nic se nestane. Ničeho se neboj a nalij to tam.
  7. ONDER138

    Peugeot 207 RC zkušenosti

    To GT by mělo mít stejný nebo hodně podobný motor jako RC že ? 206 je fajné auto, mám ho fest rád. Jenom škoda, že v něm je utrpení cestovat někam daleko po dálnici. Pokud člověk jede mimo dálnice a jede jenom po okreskách, tak je to dokonalé.
  8. Má tady někdo zkušenost s Peugeot 207 RC ? ať už jako majitel, servisák nebo někdo, kdo to řídil. Jak je to s 207 RC, není to už těžký mastodont bez agility ? Měl by být zhruba o 200Kg těžší než 206 S16. Hodně o něm uvažuju, že bych někdy kolem Prosince vyměnil 206 za 207.
  9. Pokud setrvačník nevibruje ani nerachotí, tak ho není potřeba měnit.
  10. Souhlasím s Hafity. Spojkový váleček nebo spojkové lanko (podle typu auta). Řadit nahoru, dolu i vyřadit jde bez spojky. Pokud jde spojka sešlápnout těžce, tak přítlačák.
  11. ONDER138

    106 custom nerezový výfuk

    Proč do něj někteří ryjí ?! Chce závodit mezi amatéry a řekl bych, že v kategorii N (sériové vozy). Pro ty co neví, tak tam není moc možnosti úprav. Koukněte na technické předpisy třeba pro okruhové závody Carbonia Cup. To hned každý musí závodit v kategorii A a ještě jako profík ?? Kde musí mít na daný rok platné homologované oblečení, helmu, pásy, licenci, auto atd.
  12. Já byl naposled v pneuservise 2 roky zpět, někdy v srpnu. Chtěl jsem nazout nové pneu na alu. Mechoš co to dělal, tak nejspíš rázovým utahovákem strhl jeden šroub a aby se na to nepřišlo, tak na závit dal nějaké silikonové lepidlo. Šroub prcnul zpět a já na to přišel, až když jsem přezouval na zimní kola.
  13. Ok, myslel jsem si to. Nazuju origo 16" pro jistotu. Stejně to je směšné. Zajímalo by mě co je, tak nebezpečného na autě co má o palec větší kola. A nebo někdo kdo si nasadí KW podvozek za 40 papíru.
  14. Koncem léta chci jet do Itálie starým BMW E34 a tady právě vzniká moje otázka. Auto je v technickém stavu 1A. Mám ho téměř celé udělané samozřejmě do originálu až na jednu věc a to jsou kola. Mám na něm 18" a na E34 se dávali max. 17" je to velký průšvih ? Jinak žádný laděný výfuk a podobné blbosti auto je tak, jak vyjelo z linky až na kola. Je velká šance, že mě třeba v Rakousku nebo třeba v Itálii budou dusit policajti ? Nebo spíše jdou po naftových autech bez filtru pevných částic ? Jo a prosím, ať odpoví pouze lidi co ví o čem mluví a ne někdo, kdo si přečetl nějaké bláboly na novinkách apod.
  15. Mě by jenom zajímalo jak to, že to dělalo ten zvuk i potom co si sundal drážkový řemen.
  16. ONDER138

    Obnovení FAP filtru

    Fap off servismani se hezky nabalili, teď budou mít zase žně, kdy ty filtry lidi budou chtít zpět.
  17. ONDER138

    Dotaz ohledně inzerce

    Děkuju za bleskovou odpověd
  18. Vím, že za inzerci se platí, taky jsem četl pravidla, ale nevím, jestli to platí i pro poptávku. Sháním jednu věc do dílny. No a moje otázka je. Můžu tam pověsit jeden inzerát do sekce koupím nebo musím předem něco zaplatit ?
  19. Jenom k té zapalovací rampě. To že je nová nic neznamená. xkrát se mi stalo, že jsem namontoval nový díl a nefungoval. Pak se koupil nový díl, ale origo a fungoval.
  20. ONDER138

    Vykrádání auta

    Moc bych si přál ho chytit při činu. Věřím, že by to už nikdy neudělal.
  21. ONDER138

    Vykrádání auta

    No právě je to panelák a parkoviště je na druhé straně než jsou okna. Policajti se volali, když to vykradli poprvé a je to úplně k ničemu. Zajímali je absolutní blbosti, několikrát si ho zvali na služebnu a pak po měsíci přišel akorát dopis "pachatel neznámy". Já jenom, jestli je tu někdo komu se něco podobného stávalo a jestli má nějaký nápad, jak na něho(je) vyzrát a chytnout.
  22. Tátovi už po čtvrté za sebou vykradli auto. Je to v rozmezí asi půl roku. Nic tam už nenechává, teď mu vždycky vezmou jenom rukavice, propisky a podobné chujoviny. Přemýšlím, jak tomu předejít nebo co udělat ať ten impotentní z*neumím psát slušně*ysyn už tam neleze, nebo ještě líp, jak ho chytnout. Měl by někdo nějakou radu ?
  23. ONDER138

    Nový Peugeot 405

    Není lepší za těch 232 tisíc koupit origo 405 ?! Můžeš to využívat jako každodenní auto, plus máš vysokou šanci, že za 5 let to bude mít +- pořád cenu těch 232 tisíc.
  24. ONDER138

    "Neřešitelný" problém s FAP

    A co katalyzátor ? Když není ok, tak filtr pevných částic nefunguje, jak má. Možná i proto se, tak rychle zanese.
  25. Otevřit olejové víčko nebo vytáhnout měrku a jazykem zkusit tu pěnu. Pokud to je sladké je to těsnění a pokud slané, tak jenom kondenzát. Jenom další pomůcka k poznání problému, když si člověk není úplně jistý
×
×
  • Vytvořit...