Přejít na obsah

Martin__

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

O uživateli Martin__

  • Datum narození 13.9.1983

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha 4
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

1 139 zobrazení profilu

Martin__'s Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. Martin__

    508 GT problém s turbom?

    Nedávno jsem měnil také turbo, naprosto stejné projevy. U aut z r. 2011 se prý zlomí ovládání naklápění lopatek uvnitř skříně turba. Takže elektrický motůrek se hýbe normálně, ale vlastně nereguluje. I tady na fóru jsem četl, že někdo turbo měnil u našeho motoru. Projevy také stejné. Na německých fórech, kde je těch aut víc, se to řeší častěji. Koupil jsem turbo z C5 z r. 2013 za 9 000 Kč, prý mělo najeto málo, každopádně vypadalo dobře a bylo bez vůle. Výměna mi trvala celý den, profesionál by to asi zvládl rychleji, ale dělali jsme to doma. Musí se toho rozdělat hodně, především musí ven poloosa a naklopí se motor, vyndavat celý motor se naštěstí nemusí. Kdybys to řešil, pošlu nějaký návod. Od té doby jede zase jako dřív :-) Jezdil jsem s tím poměrně dlouho, než jsem sehnal turbo a než jsem pochopil, že je to skutečně turbem. Měnil jsme například čidlo tlaku v sání atd. Taky mi někdo radil, že je to jen tím elektrickým motůrkem, ale ten je OK, nemá se tam co pokazit (dvě ozubená kolečka z plastu po 200 000 vypadají jako nová). Takže moje rada zní: dlouho s tím nelaboruj a jakmile se ti to potvrdí, tak vyměnit... Nové originál turbo stojí něco kolem 20 000. Ještě pozor - každý motůrek je kalibrovaný na dané turbo - nejde jen vyměnit motůrek a nebo turbo - taky ti budou lidi určitě tvrdit, že to jde, ale není to správný postup.
  2. Teď jsem kupoval palivový filtr MANN do 2,2 hdi a místo made in France jako vždy je teď made in Israel a kvalita zpracování výrazně horší, jedna hadička nešla ani připojit, musel jsem použít o-krouzky a ten zajišťovací mechanizmus z toho starého. Jestli filtruje hůř nebo stejně nepoznám. Takže příště MANN už brát asi ale radši nebudu...
  3. V týdnu mi auto na dalnici několikrát spadlo do nouzového režimu, samozřejmě v Düsseldorfu, nejdál, co jsme letos autem zatím byl :-) Když jsem tam teď připojil diag, tak v ŘJ je uloženo několik chyb: - Tlak turbodmychadla převyšuje povolenou mez - Množství vzduchu je větší než horní mezní hodnota - Tlak vzduchu nižší než požadovaný Udělal jsem test ovládání turba a EGR přes diag a vše je OK (u DW12C je turbo ovládané elektricky). Pak jsem to projel a všechny live hodnoty se zdají zcela normální (všechny tlaky atd.) Co mě ale zaráží je to, že u všech těch chyb je uložen atmosférický tlak cca 30 - 60 atm, otáčky cca 6 - 10 000 ot/min. Teď při kontrole to ale nahrálo otáčky i atm. tlak úplně normálně, teplota nasávaného vzduchu je taky správná. Atm tlak vzduchu si auto bere z váhy vzduchu (MAF)? Nebo je tam ještě někde nějaký senzor speciálně na to? Takže bych to zatím viděl na váhu vzduchu, která tam někdy hodí blbost, uložené vysoké otáčky si ale nedovedu vysvětlit... Doufám, že uvažuji správě. Měli jste někdy na tomto motoru problémy s váhou vzduchu? Vyměnit nebo zkusit vyčistit...?
  4. Martin__

    508 - skúsenosti.

    Ta opravářská sada na madla je originál Peugoet? Nevíš číslo dílu? Za 750 Kč bych to zkusil... V Service Boxu jsem to nenašel :-(
  5. Martin__

    nezávislé topení

    Taky bych měl dotaz ohledně topení a montáže. Nevíte náhodu, jestli je v autě už připravená kabeláž z výroby? Pokud ano, tak by stačilo sehnat originál topení, palivové čerpadlo a panel s tlačítky doleva pod volant a po naprogramování by to mělo šlapat...
  6. Martin__

    Zapojení kamery

    Dneska dopoledne jsem namontoval kameru VIOFO A119S. Rozhodl jsem se, že ji koupím tady v ČR a to z několika důvodů: nákup na firmu (plátce DPH a navíc půjde do nákladů), záruka, hned k odběru, cena skoro jako v Číně. Koupil jsem i převodník z 12V na 5V. CPL filtr jsem objednal z Číny za 10 USD, v obchodě chtěli 400 Kč a myslím, že na něm není co zkazit, případně reklamovat. Ještě bych chtěl 90° konektor mini USB, ale našel jsem ho jen u nás, takže zatím neobjednán. Převodník jsem napojil na stejný konektor osvětlení nad zrcátkem, jako se tady objevilo na fotkách. Kabely jsem nezkracoval a včetně převodníku se vše pohodlně vešlo nad kruhový ovladač rolety střechy. Převodník nic neruší a všechno šlape - doporučuji :-) Navíc tam byl i USB adaptér do zapalovače a ten taky rádio neruší (jako ten můj starý, který mi bylo líto vyhodit...) Pár fotek pro info zde.
  7. Martin__

    WIP Nav Plus

    Včera jsem to cestou do Chorvatska všechno nainstaloval. Mapy jsou určitě nové, rychlostní silnice u nás jsou už přejmenované na "D" oproti minulé verzi. Víc jsem zatím nezkoumal...
  8. Martin__

    WIP Nav Plus

    Na GPS Underground se vybírá 10 EUR... Celý balík map ale ještě nevyšel, jen regiony.
  9. Martin__

    Škubnutí při zařazení D

    A jak teda řadíš z "P" na "D"???
  10. Martin__

    Škubnutí při zařazení D

    Ahoj, začalo mi to taky dělat, nebo spíš to dělá čím dál víc a všiml jsem si toho. Jak jsi to vyřešil? Výměna silentbloku?
  11. Martin__

    WIP Nav Plus

    Ahoj, tak jsem si řekl, že mě to s RT6 už nebaví a rozhodl jsem se, že si koupím navigaci založenou na androidu z Číny. Navíc manželka si přála couvací kameru, kterou do RT bez adaptéru nebo jednotky z RXH nejde udělat. Pročetl jsem nějaké diskuze a po delším rozhodování jsem nakonec objednal tuhle: https://www.aliexpress.com/item/Quad-Core-Android-5-1-1-car-dvd-player-For-1024-600LCD-7-P-EUGEOT-508/32719989539.html S DHL to sem šlo 3 dny, jen jsem musel zaplatit DPH. Včera jsem navigaci konečně slavnostně namontoval, jenže dneska jsem to zase slavnostně vymontoval, jelikož nefunguje zvuk :-( Ještě jsem pohledal a zjistil jsem, že je to tím, že mám JBL audio. Zesilovač je ovládaný přes multiplexní síť a žádné jednoduché řešení neexistuje. Prodejce mi slíbil, že se ještě pokusí něco vymyslet, ale už tomu moc nevěřím. Musím uznat, docela mě to mrzí, všechno ostatní fungovalo výborně včetně tlačítek kolem joysticku a tlačítek na volantu atd. atd. Takže: 1.) pokud máte JBL, tak žádná náhrada v podstatě neexistuje 2.) pokud byste někdo o takové navigaci uvažovali, tak je ta moje na prodej, už to pro vás bude snazší, než kupovat někde v číně... Montáž je cca na hodinku. Jinak ji pošlu asi z5 do Číny, až se vrátí po jejich svátcích do práce.
  12. Martin__

    zadní plato

    Mě se zase docela pomalu smotává, zvlášť teď v zimě jak se ochladilo. Díval jsem se na to a na první pohled to nikde rozdělat jednoduše nejde, jsou tam nýty. Chtělo by to tu pružinu uvnitř nějak víc předepnout. Nezkoušel to někdo už? Jinak mi taky dřív rachotilo a pak jsem zjistil, ze vevnitř je dvacetikoruna, netuším, jak se tam dostala. Stačilo ji vyndat :-)
  13. Martin__

    slnečná clona strechy

    Měl jsme to stejné. Stačí, když je střecha zavřená, stlačit ten otočný ovladač a držet. Střecha dojede k dorazu a polohu si ŘJ uloží.
  14. Martin__

    WIP Nav Plus

    A jakou tam máš teď verzi FW? Taky bych to viděl na ten časovač. Jednou za 4 roky :-) A nebo tím myslí mapy...
  15. Západka č. 8 je na na boku baterie, když stojíš před autem, tak vlevo. Stačí tam strčit šroubovák a pak kryt s kabely vytáhnout směrem nahoru. Je pravda, že tady jsem se konkrétně tady taky zapotil. Bylo už šero, dělal jsem to venku, otevřené jsem to měl v mobilu a kvalita těch obrázků není nic moc a do toho začínalo pršet. Nejdřív jsem myslel, že je to ten konektor kabelového svazku, ale je to až níž pod ním, kabely není třeba rozdělávat. Je to západka, která drží ten horní kryt s kabely na samotném plastovém krytu, který kryje celou baterii.
×
×
  • Vytvořit...