Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak první problém na kombiku... auto z ničeho nic chcíplo při cca 160km/h takovým trhnutím, že jsem myslel, že z něj uteču... po nastartování opět v pořádku, pak to začlo dělat při tech vedrech, přijel jsem domu auto znovu natočil a po cca 10km zase zdechlo a stím že jsem ho nemohl nastartovat, po utočení chytlo a už to dělalo furt, přisoudil jsem to DRV podle chyby "dezaktivátor 3. pístu..."

DRV jsem vyměnil a auto opět letí jak blázen a bez problémů... přiládám jak jsem DRV vytáhl... "bodeť by to jelo" 

ale pořád mám trvalou závadu na dezaktivátoru, smažuju jí a při nastartování opět vyletí, ovšem auto jezdí normálně..." ťuk ťuk ťuk"

post-21322-0-85778800-1441563126_thumb.j

post-21322-0-85023700-1441563158_thumb.j

Odesláno (upraveno)

dezaktivator tretieho piestu je ten druhy elektrobazmek na cerpadle ,vypina ti treti piest v cerpadle ked neni potreba vyssi tlak nafty , drv si daval origo alebo? (to sa pytam mimo temy)

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

je na vrchu cerpadla je do neho napichnuty oranzovy konektor ,vypada ako sucast cerpadla ,rozobrate som to nemal ale podla mna je to len elektroventil ktory zatvara a otvara treti piest  vytiahni konektor a zmeraj ohmicku hodnotu toho ventila 

tu si pocitaj jak to funguje http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/motory/princip-system-primeho-vstrikovani-hdi#.VeyqNdLtmko

• O 2 měsíce později...
Odesláno

tak dnes menší servis... nový olej, termostat, kapalina, přední brzdy, čepy a stabilizátory... taky jsem objednal i nové gumy na zimu ... 

PS,,, tomuhle se říká dojezdit vše do zbytku :D

post-21322-0-37847100-1446934787_thumb.j

post-21322-0-12860100-1446934884_thumb.j

post-21322-0-48427200-1446934903_thumb.j

Odesláno

Ty bláho, gumy ze kterých lezou dráty, destičky již na železe. No to je jako mazec. Tím bych se fakt nechlubil.

Já myslel, že o auto se staráš lépe a nenecháš to dojít až do situaci, kdy tímto počínáním ohrožuješ sebe i ostatní účastníky silničního provozu. :bojim

Odesláno

Asi tak. Tos me teda docela překvapil a tím, ze ti to evidentně prijde vtipný ještě víc... :(

Odesláno

tak jen abych to hochům uvedl na pravou míru :) kotouče jsem z toho sundával 10kg palicí asi 20min nikdo je snad neměnil, kola jsme z toho skopávali asi 15min, protože byly snad přivařený, celou dobu vše brzdilo a fungovalo, minulí týden se začlo projevovat pískání a kopání do pedálu, na ten popud se vše mění ;) gumy díky sbíhavosti na sráč včera dobroušeny ;) tak pro další komentáře jen upřesňuji... auto byt ho beru jako šrot na doježdění, dostavá vše a ještě víc ;)

Odesláno

No jasny ale pokud cekas, až se sjedou gumy na tuhle úroveň mohlo by to dojezdeni přijít taky dost rychle :myslim

• O 5 měsíců později...
Odesláno

tak auto prošlo technickou, ale mám dotázek... 

nechladí klima:

byl jsem na doplnění, ale nesepne kompresor...

po zmáčknutí A/C cvakne BSI a pustí větrák na chladičích, ale nevezme si to chladivo přes kompresor... dneska jsem rozebral komplet kabeláž a zjistil že jsou na dvou místech prodřený kabely, přeletoval jsem tam nový a zlikvidoval jsem konektor u kompresoru a dal to na přímo.

Navečer bych měl jet zase za borcem a zkusíme to naplnit jestli pujde, nicméně mě přijde že ted při sepnutí i jakoby zasyčí v palubce, ale jak je zima tak nepoznám jestli chladí nebo né, navíc tam je necelýho pul kila chladiva, takže málo... uvidím co mi řekne borec až to zase napojíme.. nicméně mě jde o radu co kdyby to nešlo, zkusit kompresor na přímo jestli sepne a případná výměna... není někde pojistka co ovládá kompresor ?

druhá věc... venkovní teploměr ukazuje pořád od 25-30°C takže sháním zrcátko s funkčním snímačem... někde jsem četl že to nenechá pustit to čidlo ale většinou to bylo že to ukazovalo třeba mínus 10 mě to jde vše do plusu... 

Odesláno (upraveno)

ci mas alebo nemas dostatok chladiva si overis na tlakovom spinaci  a to tak ze prezvonis piny na nom 1 a 4 musia zapipat vtedy je to ok chladivo tam je( merias na cidle nie na konektore ktory nan strkas) ale chladivo tam bude inak by pri zapnuti klimi nezoplo to rele v BSI a neroztocila by sa sahara je to blokovane od tych pinov 1a4 ak nesu spojene 

ak toto bude ok tak bud merat na kabloch klimakompresoru ci je naskoceny alebo nie ,alebo napojit kompresor na priamo ako pises

alebo 

ak mas diag tak chod do akcnych clenov v BSI alebo RJ motora (nepametam presne)  a zopni klimaspojku cez diag a sleduj ci naskoci pripadne meraj ci to spina skusackou merakom

mozes mat problem s tym rele v bsi ktore spina klimaspojku a to taky ze ma opaleny spinaci kontakt ,dost casty problem rele sice naskoci ale kontakt nedokaze preniest potrebne prudy aby spojka zopla

Odesláno

tak chladíme ;) celý problém byl v tech prodřených kabelech ke kompresoru a v konektoru... takže kabely přeletovaný a konektor odstraněn, klima doplněna a běží, chladí tak jak má... ;) každopádně děkuji krtkovi za případné rady :super

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Tak tady pomalu uzavírám... Kombi příběh končí a máme doma nové letadlo... do 15 tis kombika prodám, takže kdyby někdo chtěl auto do práce, které jezdí jak má, má funkční klimu, dejte vědět... po tel sdělím vše... 778 750 061

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...