Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No, kriminálka jí nosí, nám to zatrhli, ale jít by to mohlo. Ovšem třeba na střelnici by mi to stejně bylo k prdu, páč bych u sebe musel mít civila, který mi zbroják, což je v týhle republice postavený na hlavu.

Odesláno

Pokud vím, tak nejsi civil, ale policajt, který má nošení zbraně dáno svým povoláním.

Krasnej zpusob jak neodpovedet na jednoduchou otazku...

Guest Scratch
Odesláno

kdybych to mel soudit podle sebe, tak bych nechal vsechny zemedelce jezdici ruznymi stroji, ruznych rocniku, rozlicnych technickych stavu, taky odzbrojit :D

Odesláno

Teda já jsem nemyslel, že si bychom si nepodali ruce, jen mi přišlo zajímavé, že ještě víc než u vláken o klubu se rozjela opět debata o zbraních :)

Guest Scratch
Odesláno

to pomine, je to jako s armadou v cr. Jsou dejme tomu tady lide, kteri to uvitaji, a lide, kteri to odmitaji. No a tyto dve skupiny se opet stretli v tomto vlakne, cili armada a zbrane proti pacifistum :D, proto jsem uz pred 2 stranami psal, at to neresej, protoze se k nicemu kloudnemu nedospeje, nebot kazda strana si mele tu svou pravdu a je proste presvedcena.

Odesláno

Pacifizmus je přepych, kteří si dopřávají ti, jež se nechávají ochraňovat ozbrojenými. Neb kde by byli, kdyby tu ti, kteří jsou zodpovědní, slušní a ozbrojení nebyli.

Odesláno

Edison: já s tebou v praxi souhlasím, ale pro dobro diskuze mám otázku. Kdyby nikdo neměl zbraně (všichni bychom byli pacifisté) nebylo by na světě lépe a tudíž bychom se měli o tento cíl snažit?

Odesláno

Almanil: Mozna i bylo. A ted zpet do reality ...

Kdyby vsichni na svete byli poctivi nepotrebujeme policii a vystacime s desaterem.

Odesláno

Nejde o zbraně jako zbraně, ale o mnoho dalších věcí, které se jako zbraně dají použít. Není to tedy o zbraních, ale o lidech... A je tedy nutno brát lidi takové, jací jsou. To, že je někdo pacifista ještě neznamená, že není schopen druhéhho zabít. Bez ohledu na prostředky. Zbraň je prostředek. Někdo si je pořizuje pro zabíjení, to lze nelegálně, druzí aby se právě tomu ubránili. A pak jsou tu ti třetí, kteří doufají, že se jim nic nepřihodí. Budiž jim přáno. Ty první neomezíš absolutně ničím (jedině totální eliminací a to ještě před činem, což je ale nesmysl, zabránit zkáze lze až v okamžiku průběhu. Po dokonání následuje už jen trest, což ale se zabráněním nemá nic společného). Ty druzí by se omezit dali (taky ty snahy jsou v nějakých cyklech opakovány, ale vždy to vede spíše k průšvihu). Z principu to jsou lidé zákonů dbalí. Jenže tím se jen rozšiřuje prostor pro ty první. No a ti třetí jen doufají. Jenže bez těch druhých ti první získávají prostor, jistoty. Před zlem se nemá uhýbat, aby zlo nedostávalo prostor. Zlu je třeba se postavit.

Odesláno

K problematice zbraní v rukou civilů jsem řekl asi všechno podstatné - militantní jádro diskutérů nepřesvědčím a ani jsem v to po pravdě nedoufal. Hrdina je u mně prostě úplně jiná persona než po*era, který se bojí vyjít na ulici neozbrojený až po uši. Zbraně plodí jen a jen násilí a ať si tu jejich obdivovatelé zpívají jakékoli písničky, nemám sebemenší chuť jim přizvukovat.

Odesláno

Militantnost s připraveností nemá nic společného. Hrdinů, kteří v džungli života doufají, že se jim nic nestane, nebo si myslej, že se jim nic stát nemůže jsou plné hřbitovy. Být připraven není posertví, ale vnímání reality světa takového, jaký je. Lumpové tu prostě byli, jsou a vždy budou. A připraveným štěstí přeje. Zbraně mimochodem neplodí vůbec nic. To plodí zase jen a pouze lidé. A to dokonce bez ohledu na zbraně, jak ukazují statistiky. A přizvukovat Tě nikdo nenutí. Stejně, jako Tě nikdo nenutí chodit ozbrojen. Je to jen a pouze Tvá věc, kterou plně respektuji. A od obdivování zbraní jsou jiné obory zbraněmi se zabývající... Např. sběratelé, sportovci....

Odesláno

Dík svojí práci jsem se dostal už víckrát do hodně blbých situací. A minimálně jednou jsem byl rád že se v busu našel človíček který má podobné názory jako Edison nebo Scratch a nebál se zasáhnout a když už to jinak nešlo tak agresora umravnila pohrůžka použití zbraně. A toho co píšeš o ochrankách v obchoďácích tak asi takhle je hodně velký rozdíl mezi jednotlivíma lidma u těch firem zaměstnanýma zrovna tak jako jsou obří rozdíly mezi jednotlivýma firmama které se tímto byznysem zabývají. Ono něco jiného je "šlapat" okolo vrátnice někde v průmyslovém areálu oproti "šlapání" chodby někde v OC kde je násobně větší koncentrace lidí a násobně větší riziko že nastane jakýkoliv problém. Ať už zdravotní kolaps, bezpečnostní incident nebo i jen zaběhnuté dítko v rámci areálu OC.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...