Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vervu tankuju běžně a vstřiky nevyčistí, jen ti je víc nezasírá (nemá biosložku).

Osobně jsem palivovou soustavu (a hlavně vstřiky) čistil s čističem od firmy Wynn's ( https://www.oleje-pema.cz/wynns-diesel-extreme-cleaner-500ml_234055.html?gclid=CjwKCAjw-ZvlBRBbEiwANw9UWmjyM6Srym9bZlOsYlP9Lz1ODR_ECGwvIX-GhssaCassP9WySbPszhoC35AQAvD_BwE ) a vyčistí, jen už ten jeden je takovej chudák všelijakej...

Mě zajímá - reznou vám někde ti vaši Pežíci? Mě celkem hrubě práh...

Odesláno
V 5. 4. 2019 at 10:44, MJSytic napsal:

Každou druhou výměnu oleje měním palivový filtr a při té příležitosti nechám běžet motor na TEC2000 :myslim 

Palivovej filtr taky měním co 20-30tkm, takže snad v pohodě...

díky, o tom TECu docela přemýšlím,

Nevím jestli dát jen něco do paliva a nebo to vzít trochu víc od podlahy s něčím jako je ten TEC

Za 419tkm na to nikdo ani nešáhl :D

Odesláno

Rezne. Hezky od zadu, dle slov klempíře je to bolest těchto aut. Holt daň za to, že většina lidí nemá zástěrky. Ale pokud to podchytíš hned, bude to cajk. Jak mi ale zrezl ten spoj nosníku si vysvětlit neumím xD

Odesláno

mě vyrezl vlevo vzadu jakoby zevnitř...celkem na fofr - na podzim tam zvedám auto a nic a ted se mi málem celej propad :D

co myslíte tím nechám běžet motor na tec2000? Jak to děláte? :)

Odesláno

u mě zatím níkde nic, jen trochu pátý dveře kolem SPZ, ale to je jen povrchovka

Mám rok 2007, v ČR od 2010, ježděno celoročně...

@Martinni jak ti zafungoval ten Wynn's? Mechanik mi to doporučoval, rozhoduju se jestli zkusit to a nebo rovnou řešit něco s tím TEC2000...

Odesláno

Ja jsem odpojil 2 hadicky nafty ve spoji u rozvodu a napojil kousky hadicky a dal je do plechovky s tec2000. Nastartoval a nechal běžet motor na volnoběh. Tec koluje a prepadem se vrací do plechovky. Po vyjeti plechovky se mi udelal takovej hustej šlem pres cely dno a motor běží mekčeji. Mám 307sw 1.6hdi 80kw s balonkem(bez cerpadla v nádrži) 

20180116_133441.jpg

Odesláno

po wynnsu to o něco líp jelo, ale nemám zkoušenej ten TEC2000, a wynns by se měl dávat každých 10 000 km znovu - pro čištění je 500ml na 20-30l nafty.

ale pokud TEC vyčistí i vstřiky a čerpadlo až takhle haluzácky tak to nemusí být marný (možná tak jde využít i Wynn's)

Odesláno

ten wynns asi zkusím u další nádrže a napíšu jestli to něco udělalo :), rozdělávat palivovou soustavu se mi v domácích podmínkách úplně nechce...

Dávat TEC2000 do nádrže si myslím že je blbost - přímo na obalu je od výrobce napsáno že motor má jet čistě na to čistidlo

Odesláno
V 16. 4. 2019 at 18:21, thorr001 napsal:

ten wynns asi zkusím u další nádrže a napíšu jestli to něco udělalo :), rozdělávat palivovou soustavu se mi v domácích podmínkách úplně nechce...

Dávat TEC2000 do nádrže si myslím že je blbost - přímo na obalu je od výrobce napsáno že motor má jet čistě na to čistidlo

Není to problém, v konektoru zmackneš proti sobě ty čtverecky a rozpojiš to. Zbydou ti plastový spojky ( samec) a na to našoupnes hadicky jen aby tam drželi, a nastartuješ. Jediný když to dojedeš až ti to chcipne,sundas hadicky, nacvaknes konektory a napumpujes balonkem až ztvrdne, jak v nem bude nafta. A nastartuješ. Hotovo 

• O 2 týdny později...
Odesláno

vstřiky snad o trochu lepší, ale moc rozdíl nevidím...

Při nejbližší výměně oleje to zkusím s tím TEC2000 a asi budu řešit vnitří silentbloky na ramenech přední nápravy, už nejsou zrovna v top stavu...

Jinak update - auto je na 16kách kolech, měly by bejt pohodlnější :)

Vizuálně trochu krok zpátky, ale co :)

IMG_20190506_161648.jpg

IMG_20190506_165600.jpg

Odesláno

máte někdo zkušenosti s výměnou poloos?

Zjistil jsem že ty moje dost cvakají, třeba když sundám naráz nohu z plynu, tak se to celkem dost ozývá...

Homokineťáky byly dělaný, tak to podle mě budou dělat poloosy. Otázka zní, vzít z vrakáče original v dobrým stavu nebo koupit nový?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...