Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak už taky plaveme... :D

rukama to teda asi fakt nebude... ;) no zkusím vyvrakovat o dovolený toho dalmatina od Písku... Nechce tam eště někdo něco..? :) 

Odesláno

Vrátím se k té měrce oleje.

Mám 208 ani ne čtyři měsíce a koukám že je (spodní) plastový konec měrky ve vrchní části prasklý. :grr

Nejde mi o to že bych nedal 350,- za novou ale vážně nechci aby mi uvnitř plavalo něco co tam prostě nepatří. V manuálu mám psáno že se má kontrolovat olej po 3.000km (což je právě teď), samosebou to dělám častěji ale vždy opatrně. Takže, pokud má někdo povědomost o celokovových měrkách či plastových s delší životností budu rád za info.

Budeme všichni rádi, jak vidím, za info.

Odesláno
před 7 hodinami, Jaroslav.71 napsal:

Vrátím se k té měrce oleje.

Mám 208 ani ne čtyři měsíce a koukám že je (spodní) plastový konec měrky ve vrchní části prasklý. :grr

Nejde mi o to že bych nedal 350,- za novou ale vážně nechci aby mi uvnitř plavalo něco co tam prostě nepatří. V manuálu mám psáno že se má kontrolovat olej po 3.000km (což je právě teď), samosebou to dělám častěji ale vždy opatrně. Takže, pokud má někdo povědomost o celokovových měrkách či plastových s delší životností budu rád za info.

Budeme všichni rádi, jak vidím, za info.

pokud máš auto od novoty, nechej si co nejdříve vyměnit měrku v rámci záruky

kovovou měrku si vyrobíš třeba z bowdenu (obal lanka brzdy na jízdní kolo), poznač si proto přesné rozměry měrky

výrobce kovových měrek neznám

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Nevím, co je špatně, ale už se mi zlomila druhá měrka na 2,0HDi. Vždy zasouvám opatrně, nekroutím. Jak ji vysunu, tak ji zasunu zpět. Ale jednou se mi stalo při zasouvání, že se spodek protočil:o. Praskla při vyndavání. Asi si udělám bowden.

Odesláno

Čidlo kontroluje při nastartování, já tak jednou za měsíc. Nikdy jsem nedoléval, měním 15-20tkm, podle mnou odhadnuté zátěže (teplé léto, v teplých krajích = zkrátit interval :)), po každé 3 servisní prohlídce šlo aditivum do oleje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...