Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

s chladiaceho systemu mi uniká pri radiatore chladiaca kvapalina ,tesnenie funkčné,trhlinku nie je vidieť,môžem použiť tekutý utesnovač chladiča?Má stým niekto skúsenosti?Peugeot 307 HDI r.v.2006 Dakujem

Posted

Já bych to tam nedal a pokud víš odkud to teče tak bych radiátor vyměnil. Nevím jak je to dnes ale před x lety něco podobného dal otec do Žigula a teda moc parády to nenadělalo.

Posted

hmm za tuhle nádheru jsem utratil na trase Munchen - Ancona přes 50€ a je to na hovno. Holt hledej v neděli v německu otevřenou autosprávkárnu s novým chladičem. Vždycky to na chvilku vodu udrželo a pak to zase prasklo

Jediná rada je vyměnit radiátor

Posted (edited)

utěsňovač může tu trhlinku ucpat, to jo, ale zároveň se roznese po celém chlad. systému a sníží jeho účinnost, stejně tak účinnost topení a to tím , že sníží přenos tepla... :myslim

Edited by ozzy56
Posted (edited)

Mně takhle tekl chladič na 306, vyloženě to sáklo skrze žebrování.. koupil jsem nějaký utěsnovač polské výroby v OBI, stálo to asi 100,-Kč. Nalil to tam a víc s tím nedělal. Voda se mi přestala ztrácet, žádnou změnu nepozoruju. Ani jsem nedělal od té doby proplach chladiče, je to tam pořád :D Je to skoro 2 roky.

Jo a byly v tom takový kovový šupinky :aut

Edited by Sagic
Posted

Všechny tyhle s*ačky fungují na stejném principu - od určité teploty (blízké provozní) polymerují na vzduchu. Pokud nechápeš, co to znamená, tak pokud budeš mít kdekoliv v systému vzduchovou bublinu, či špatně odvzdušněno, přesně to se ti ta s*ačka bude snažit zalepit.

Posted

Není lepší koupit v Auto Kelly nový chladič? Cena je od 2200,- - 3000,-Kč + sleva na klubovou kartičku :super  a nebo napsat členu  badisak.

Posted

no ono dosť záleží aj na stave toho chladiča, niekedy je až neuveriteľné čo všetko ešte jazdí a pritom to už malo byť dávno v šrote, zoxidovaný a pootĺkaný chladič by z môjho auta letel bez kompromisu, určite nepotrebujem aby sa roztiekol keď budem pár tisíc km od domova

Už sú to najmenej 5 roky keď mi začal chladič púšťať chladiacu kvapalinu a tiež sa mi nechcelo investovať do nového ale ani tomu sajrajtu veľmi neverím, niekedy zalepí aj to čo nemá, tak som si pre istotu dal námahu a chladič som vybral z auta, pripravil som si horúcu vodu a pred naplnením do chladiča namiešal potrebné množstvo toho sajrajtu a naplnil chladič a nechal som ho cca pol hodiny ležať uzavretý na stole. Potom som ho vypustil a nechal ďalšiu pol hodinu prázdny. Nakoniec som ho preplachol (keďže bol vonku tak preplach bol oveľa jednoduchší oproti preplachu celého systému plus som si ho poriadne prepláchol aj zvonku). S týmto chladičom jazdím dodnes (je pôvodný, 12ročný, 250t km) aj keď treba povedať, že po tých rokoch už nie je celkom suchý tak aj tak kvapalinu dolievam iba zriedkavo (po jednom deci) a tiež nie je vôbec otrepaný ani veľmi zaoxidovaný.

Ak by niekto používal ten prípravok na utesnenie klasicky bez demontáže chladiča tak mu veľmi odporúčam dodržať presne pokyny uvedené v návode.

Guest servisman
Posted

Kdysy  jsem jej použil ,auto jezdilo 3 roky v pohodě a topilo dobře. Pak se auto prodalo a dnes vím že to maká dodnes .Doposud dotyčný nic neměnil. Ono záleží kde je problém, kolik stojí výměna a pod.

Jsou lidi  že berou starý radiátor topení  z vrakoviště než by koupili nový za 500. Já jim nabízel nový za 350 a ani to nechtěli.

Posted

Ne každý má na to hned  aby kupoval nový .

Jo, už jsem viděl desítky takových, co neměli na nový, tak tam nalili nějaký utěsňovák a ve finále je to odstraňování následků stálo v servisu třeba 5x tolik. Na začátku zimy to bývalo v servisu evergreenem. A rozhodně ne vítaným, ani pro ten servis to není žádná příjemná práce, když se u řady modelů musí sápat ven palubka kvůli výměně ucpaného radiátoru, spíš to byly kšefty za trest nejen pro majitele, ale i pro servis.

Guest servisman
Posted

Já už taky něco pamatuji. Ono i obyčejná voda je dost velký prevít .