Boym Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Mám problém s termostatem, kdy se mi teplota motoru nedostane nad 73°C, ale chladič je teplý tzn. že termostat propouští. Jde termostat nějak seřídit? Protože co jsem se díval do service boxu, tak u 2.0HDi, 100kW se nemění jenom termostat za pár stovek, ale celý ten termostatový blok za cca dva tisíce. V motoru v pojistkovém prostoru jsem našel nezapojený konektor,je to jenom spojka těch kabelů a nebo má byt někde zapojený? Vypsaly se mi dvě chybové hlášky P0711 a P0A11, bohužel už jsem nějak nedohledal co znamenají.Nevíte někdo? Díky za rady Quote
pajas502 Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Nevim co chceš seřizovat, mě to v tomhle počasí nevyleze víc než 75'C Quote
Boym Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 Že nevyleze na víc než 73 stupňů bych pochopil, ale štve mě, že cestou z kopce spadne na 50° Quote
pajas502 Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Tak to je jiná, podle mě je termik zralej na výměnu . Seřídit nelze Quote
qx123 Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 Zdravím, taky bych se rád zeptal na podobnou otázku. Mám 307 1,6 16V benzín, jak zjistím, že není termostat špatný? Při dlouhých trasách se mi teplota pohybuje okolo 70°nad 75°se nedostanu, ale již jsem slyšel od pár lidí, že teplota motoru po zahřátí by měla být standartně 90° popř. v kolonách i více.Bylo mi řečeno,že při špatném termostatu může dojít k vážnému poškození hlavy motoru, vzhledem k tomu, že oprava termostatu je pár stovek, nechtěl bych nic zanedbat. Jsem laik, takže se předem omlouvám, zda jsou to bludy, ale nejsou z mojí hlavy, rád bych se dozvěděl, jak to doopravdy s tím termostatem je, popř. jak poznám ,že je špatný. Děkuji za odpověď Quote
Tony Stark Posted December 30, 2015 Posted December 30, 2015 (edited) qx123 - mám stejnou motorizaci jako ty, termostat mám funkční ale ručička se mi nedostane nad cca 85°C na 90°C a výše vyleze, když autu dávám čočku, stojím delší dobu v koloně (přicmrndávání na 1rychl.st). Měl jsem to u elektrikáře a ten to měřil přímo na čidle a teplota byla 89°C takže od té doby, moc velkou váhu budíku nedávám, pokud-li to je stále ve stejném rozmezí. Přeci jenom je to ukazatel a i ten může mít odchylku, jelikož to není digitální měřidlo. Ale pokud se pohybuješ na teplotách v rozmezí 70-75°C tak bych to viděl na to, že je termostat neustále otevřený ale můžu se plést. Položka to není tisícová a vyměnit se dá dobře. Edited December 30, 2015 by Tony Stark Quote
kacaba12 Posted January 3, 2016 Posted January 3, 2016 Dnes venku teplota -6°C a termostat drží 82°C. Loni jsem měnil termostatovou komoru s termostatem, teplota se pohybovala kolem 70-75°C víc ani tuk. Tak jsem koupil novou komoru a mám klid. Quote
kibi Posted January 7, 2016 Posted January 7, 2016 všechny zdravím, chvilku vlastním Pažouta 307 1.6 16V, po zakoupení nešla teplota motoru stejně jako u kacaby nad 75°C....dal jsem novou komplet komoru od Gatese (560,-), při tý příležitosti i novou nemrzku a teplota se krásně drží na cca 85°C....výměna je triviální a rychlá Quote
qx123 Posted January 7, 2016 Posted January 7, 2016 Nevím do jakého tématu dotaz vložit, tak to zkusím tady. Jak jsem již výše psal, také mi nejspíš odešel termostat, momentálně je stále otevřený a teplota se přes 70°C nedostane, ani když tomu hodně šlapu. Nicméně do nedávna ještě nespíše zlobil, ve smyslu, že zůstával zavřený, teplota atakovala 100 a výše a různě kolísala, ale k té době, což je ještě měsíc zpět mám druhý dotaz. V jiném vlákně jsem řešil stále vyskakující chybu se špatnou polohou škrtící klapky. Tato chyba se projevovala i po výměně klapky nové, na kterou je ujeto cca 5 tisíc a servisem bylo řečeno, že je úplně čistá, že bude asi chyba v elektrice.( chyba se projevovala: nastartoval jsem otáčky zůstaly viset na 2000, nebo při dojíždění na křižovatku a vyřazení spadly tak, že motor zhasl, vždy po vymazání chyby mobilní diagnostikou auto chvilku jelo a chyba vyskočila znova. Vše se dělo v době, kdy termostat byl "polorozbitý". Ted, když se zdá termostat úplně KO a teplota se drží stále na 70° chyba škrtící klapky nevyskakuje a auto jezdí jako nové. Otáčky nehaprují, neškube ani při prudkém přidání plynu, nechcípá. Proto se chci zeptat, zda ten termostat, který haproval s tou teplotou mohl mít spojitost s chybou škrtící klapky. Již jsem ohledně té klapky objednán do servisu, ale nechci tam jezdit zbytečně, kdyby jen výměna za nový termostat vše vyřešila. Možná je to nesmysl, ale i tak děkuji za případné názory a odpovědi. Quote
MSMisak Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Muze to byt klidne nepresnost budiku. Zeptam se. V expanzce mas jakou teplotu vody po zahratem motoru. Ja mam stale studenou coz se mi nezda, ale v servise mi rekli ze je to ok a chybu mam v budiku. Quote
radim.1008 Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Zdravím třisedmičkáře. Kamarádovi odešel termostat na jeho 307 1.6 16v 80kW. Kouknul by se prosím někdo z vás do servisboxu jaký tam přijde? Prý jsou dva tipy. VIN je VF33HNFUC84559908 Díky Quote
Guest Sale Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Ahoj, podle VIN je to oem 1336 Q1 termostat za 674 kč v Pežo a k tomu těsnění kod 1340 60 za 84 kč. Quote
radim.1008 Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Někde se stala chyba, v autě je ten druhý. Tudíž i dražší. Quote
Recommended Posts