off_cz Odesláno 3. listopad 2005 Odesláno 3. listopad 2005 Zdravim vsechny, na zacatek chci rict, ze muj problem se tyka Renaultu Clio (je to prece taky frantik - nevyhanejte ho odsud:-) Na Renault klubu jsem se kloudne odpovedi nedockal tak to zkusim tady. Mam problem s akceleraci. Jde o motor 1,4 55kW 1994. Pri akceleraci auto normalne zrychluje, ale pokud pak pridam vic plynu (proste ho seslapnu hodne pedal) tak auto naopak zbrzdi. Jako bych slapl spis jemne na brzdu :-( Pokud zrychluju pozvolna vse je celkem OK... Ale pri vyssich otackach a seslapnuti plynu se auto jakoby pridusi. Nevite nekdo v cem by mohl byt problem? Radili mi ze by to mohl byt vysypany katalyzator nebo vyfuk. Nevim... Spis se mi zda ze to bude nekde v sani nebo smesi, ale nejsem mechanik. Diky za pomoc... [upravil dne 3/11/Thu, 03 Nov 2005 10:27:35 +0000Thu, 03 Nov 2005 10:27:35 +0000 off_cz] [upravil dne 3/11/Thu, 03 Nov 2005 10:28:05 +0000Thu, 03 Nov 2005 10:28:05 +0000 off_cz] Citovat
trollik Odesláno 3. listopad 2005 Odesláno 3. listopad 2005 no podle me Lamba sonda.Mel jsem to same na 405.Vycistil(propral v nitro redidle) a ok.Dava blbe hodnoty pri plnem vykonu. Citovat
off_cz Odesláno 3. listopad 2005 Autor Odesláno 3. listopad 2005 Původně zaslal: trollik no podle me Lamba sonda.Mel jsem to same na 405.Vycistil(propral v nitro redidle) a ok.Dava blbe hodnoty pri plnem vykonu. To by mela zjistit diagnostika co? Nebo palivovy filtr? Kazdopadne zkusim mrknout na tu lambdu. Citovat
kšanda Odesláno 3. listopad 2005 Odesláno 3. listopad 2005 to neni možný. na renaultclubu že bys nedostal odpověď lambda nebo palivovej filtr. a moh by to bejt asi klidně i vzducháč. škoda že nemáš karburátor. bylo by to akcelerační pumpičkou:roker Citovat
kšanda Odesláno 5. listopad 2005 Odesláno 5. listopad 2005 eště mě napadá jestli by to nemohlo bejt rozdělovačem. podívaj se v jakym je stavu. to nám dělal u fáčka Citovat
Tommate Odesláno 5. listopad 2005 Odesláno 5. listopad 2005 tohle fakt může být vzduchová váha, dělá to pak dojem brzdění při sešlapování ped. plynu Citovat
off_cz Odesláno 6. listopad 2005 Autor Odesláno 6. listopad 2005 Původně zaslal: Tommate tohle fakt může být vzduchová váha, dělá to pak dojem brzdění při sešlapování ped. plynu Vaha vzduchu..... a co s tim? Vycistit, vymenit, seridit ??? O co tam jde ? Citovat
P607Olda Odesláno 6. listopad 2005 Odesláno 6. listopad 2005 Vaha vzduchu je na sacim potrubi za filtrem, byva to plastova trubka pres kterou proudi vzduch. V ni jsou cidla - asi teplota a snad rychlost a tlak vzduchu - dava udaj pro davkovani benzinu. Na Skodach odchazi furt. Cena asi 3000. Pokud vim tak opravit se neda. Ja nevim jestli je to tim, snad ano. Jen jsem chtel vysvetlit co to je. [upravil dne 6.11.05 P607Olda] Citovat
Tommate Odesláno 7. listopad 2005 Odesláno 7. listopad 2005 jezdím krom svého auta ještě se dvěma služebníma (TDIčka) a všude je problém s váhou vzduchu, prostě to má omezenou životnost. někde tady na foru jsem četl, že se to dá na nějakou dobu ještě zachránit, ale jen provizorně. ale bude to něco pro šikovné ruce. zkus vyhledat Citovat
trollik Odesláno 7. listopad 2005 Odesláno 7. listopad 2005 Vaha vzduchu.Jestli je to SRI a nebo GRI 405,205,309 tak lze posunout integrovanej obvod uvnitr propilovanim otvurku pro srouby a posunutim integrace v ose rucky trebas jen o 0.5mm. Citovat
Lavak_Bob Odesláno 7. listopad 2005 Odesláno 7. listopad 2005 Toto presne mi robilo na P 309 a bolo to tým že bola prasknutá hadička prívodu paliva.Takže keď som pridal viac plynu namiesto benzínu to salo vzduch. Citovat
kšanda Odesláno 7. listopad 2005 Odesláno 7. listopad 2005 tak dneska sem měl podobnej problém. auto jelo jen na plnej plyn jinak chcíplo. takže si dovedete přectavit jak na mě koukali lidi v zastávce na bohdalci když sem popojížděl v koloně s pískající celou jedničkou. chudáci gumy. a bylo to zasraný čerpadlo a filtr. (ten benzín za 29,50 v malešicích u fuchse asi nebude nejlepší) ma starý eště mechanický čerpadlo na vačce a fitr takovou tu skleničku. takže oprava nebyla nijak náročná. uvidim jak zejtra ale budu muset sundat nádrž a vyčistit Citovat
BobyD Odesláno 11. listopad 2005 Odesláno 11. listopad 2005 muze to byt i palivovy cerpadlo pokud je tam elektricky nekdy proste uz ma dost a zacne davat min coz se prave projevy pri potrebe vetsiho mnozstvui paliva Citovat
vector Odesláno 12. listopad 2005 Odesláno 12. listopad 2005 Původně zaslal: Tommate jezdím krom svého auta ještě se dvěma služebníma (TDIčka) a všude je problém s váhou vzduchu, prostě to má omezenou životnost. někde tady na foru jsem četl, že se to dá na nějakou dobu ještě zachránit, ale jen provizorně. ale bude to něco pro šikovné ruce. zkus vyhledat Jenže to má takovej vliv na spotřebu, že při dnešních cenách se to nevyplatí. Prostě vyměnit a je tím nejméně starostí i nákladů. Citovat
Tommate Odesláno 12. listopad 2005 Odesláno 12. listopad 2005 no u benzínu bych s tím snad souhlasil, ale u dieselů to kupodivu na spotřebu prostě vliv nemá, jen to nejde za plynem, jak se to sekne (ta váha) tak můžeš tlačit na podlahu a stejně to táhne jen v určité poloze pedálu , pak tě předjíždějí autobusy do kopce:grr, a po znovunastartování to zas jede dobře:myslim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.