Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pokud to vezmu od boku - za předpokladu, že máš auto od novoty:

všechny kapaliny (olej, chladič, brzdy)
všechny filtry (olej, vzduch, kabina, nafta)
+ kompletní kontrola a výměna zralých dílů (brzdy, podvozek, motor, spojka, převodovka, apod.)

A pokud máš 1,6 HDi, tak repas turba :aut:D

Odesláno

Kdyby se každej, kdo má tyhle dotazy, podíval nejdřív do servisky, tak tu polovina vláken vůbec není... Tyhle situace mně připomínají ten starý IT vtip:

Volá chlap na help linku IT podpory a povídá: "Nám to tady pořád píše 'vložte disketu'". - "A zkusili jste ji vložit?" - "Ne, to nás nenapadlo..."

Odesláno

No teda nevim.. kontrola/výměna kapalin a filtrů O.K., ale nevim jestli je při lehkym zajetí 60 000 km v čoudu podvozek, turbo apod. To snad ne! Ale chápu to jako kontrolu :)

Odesláno

Kontrola a výměna je snad rozdíl ne?  :o Myslím, že jsem to napsal srozumitelně :myslim

Jinak např. u naší 308 se v 60tis měnily komplet brzdy a turbo. Proto jsem si dovolil tu poznámku ;)

Odesláno

Kdyby se každej, kdo má tyhle dotazy, podíval nejdřív do servisky, tak tu polovina vláken vůbec není... Tyhle situace mně připomínají ten starý IT vtip:

Volá chlap na help linku IT podpory a povídá: "Nám to tady pořád píše 'vložte disketu'". - "A zkusili jste ji vložit?" - "Ne, to nás nenapadlo..."

alespon se nenudis a mas porad co cist. 

Odesláno

Já jen aby tu nevznikal dojem, že v šedesáti měníš podvozek, že odejde turbo. Ale jasně, mohlo se stát. To je teda pech! A brzdy máš na mysli kotouče + desky (což by bylo normální) nebo i jiný části soustavy, brzdiče apod?

Odesláno (upraveno)

NN, spotřebák - kotouče a desky ;) Aby nevznikl ten dojem, tak jsem to napsal tak, jak jsem to napsal: "kompletní kontrola a výměna zralých dílů"

zralých -> dílů zralých na výměnu 

Každý jezdí s autem jinak. Četl jsem tu případy o vadné spojce i v méně km. O ložiscích kol ani nemluvě ... Takže komplet kontrola + výměna toho, co je vadné.

Upraveno uživatelem MJSytic
Odesláno

A co se týká tý repase turba: auto vykazovalo nějaký problémy/motor tah/pazvuky/pískání nebo na to přišli servisáci a preventivně měnili/opravovali?

Ale chápu, podělat se může cokoliv kdykoliv.

Odesláno

Zajímavé měnit turbo při 60tis  mě dělaly akorát  olej a filtry a tu jejich několika bodovou kontrolu o brzdách mluvily já jsem je řešil ještě dřív tak je oni nedělaly dával jsem tam bremba max a desky zimmermann a to už mám momentálně 107tis najeto takže jsem u nich byl už víckrát 

Odesláno

Dáváš auto do servisu, kde dělají jen holky? :o

Přeložil jsem si to správně?

Zajímavé měnit turbo při 60tis. Mně dělali akorát olej, filtry a tu jejich několika bodovou kontrolu. O brzdách mluvili, ale já jsem je řešil ještě dřív, tak je nedělali. Dával jsem tam Bremba max a desky Zimmermann. A to už mám momentálně 107tis najeto, takže jsem u nich byl už vícekrát. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...