semik11 Odesláno 4. únor 2015 Odesláno 4. únor 2015 Nazdal lidi co obnasi servis po najeti 60 000km. A priblizna cena?? Citovat
MJSytic Odesláno 4. únor 2015 Odesláno 4. únor 2015 Pokud to vezmu od boku - za předpokladu, že máš auto od novoty: všechny kapaliny (olej, chladič, brzdy)všechny filtry (olej, vzduch, kabina, nafta)+ kompletní kontrola a výměna zralých dílů (brzdy, podvozek, motor, spojka, převodovka, apod.) A pokud máš 1,6 HDi, tak repas turba Citovat
semik11 Odesláno 4. únor 2015 Autor Odesláno 4. únor 2015 diky turbo nemam 1,6 16v vti. Predni brzdy delane v 50 tis.km. Jj auto by novota Citovat
MJSytic Odesláno 4. únor 2015 Odesláno 4. únor 2015 Tak u benzínu tam budou určitě ještě svíčky Citovat
semik11 Odesláno 4. únor 2015 Autor Odesláno 4. únor 2015 jj uz vim. uz jsem koukal do servisniho planu. Ale presto dekuji. Citovat
Ajap Odesláno 4. únor 2015 Odesláno 4. únor 2015 Kdyby se každej, kdo má tyhle dotazy, podíval nejdřív do servisky, tak tu polovina vláken vůbec není... Tyhle situace mně připomínají ten starý IT vtip: Volá chlap na help linku IT podpory a povídá: "Nám to tady pořád píše 'vložte disketu'". - "A zkusili jste ji vložit?" - "Ne, to nás nenapadlo..." Citovat
Davis Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 No teda nevim.. kontrola/výměna kapalin a filtrů O.K., ale nevim jestli je při lehkym zajetí 60 000 km v čoudu podvozek, turbo apod. To snad ne! Ale chápu to jako kontrolu Citovat
MJSytic Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 Kontrola a výměna je snad rozdíl ne? Myslím, že jsem to napsal srozumitelně Jinak např. u naší 308 se v 60tis měnily komplet brzdy a turbo. Proto jsem si dovolil tu poznámku Citovat
semik11 Odesláno 5. únor 2015 Autor Odesláno 5. únor 2015 Kdyby se každej, kdo má tyhle dotazy, podíval nejdřív do servisky, tak tu polovina vláken vůbec není... Tyhle situace mně připomínají ten starý IT vtip: Volá chlap na help linku IT podpory a povídá: "Nám to tady pořád píše 'vložte disketu'". - "A zkusili jste ji vložit?" - "Ne, to nás nenapadlo..." alespon se nenudis a mas porad co cist. Citovat
Davis Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 Já jen aby tu nevznikal dojem, že v šedesáti měníš podvozek, že odejde turbo. Ale jasně, mohlo se stát. To je teda pech! A brzdy máš na mysli kotouče + desky (což by bylo normální) nebo i jiný části soustavy, brzdiče apod? Citovat
MJSytic Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 (upraveno) NN, spotřebák - kotouče a desky Aby nevznikl ten dojem, tak jsem to napsal tak, jak jsem to napsal: "kompletní kontrola a výměna zralých dílů" zralých -> dílů zralých na výměnu Každý jezdí s autem jinak. Četl jsem tu případy o vadné spojce i v méně km. O ložiscích kol ani nemluvě ... Takže komplet kontrola + výměna toho, co je vadné. Upraveno 5. únor 2015 uživatelem MJSytic Citovat
Davis Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 A co se týká tý repase turba: auto vykazovalo nějaký problémy/motor tah/pazvuky/pískání nebo na to přišli servisáci a preventivně měnili/opravovali? Ale chápu, podělat se může cokoliv kdykoliv. Citovat
kemo Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 Zajímavé měnit turbo při 60tis mě dělaly akorát olej a filtry a tu jejich několika bodovou kontrolu o brzdách mluvily já jsem je řešil ještě dřív tak je oni nedělaly dával jsem tam bremba max a desky zimmermann a to už mám momentálně 107tis najeto takže jsem u nich byl už víckrát Citovat
MJSytic Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 Dáváš auto do servisu, kde dělají jen holky? Přeložil jsem si to správně? Zajímavé měnit turbo při 60tis. Mně dělali akorát olej, filtry a tu jejich několika bodovou kontrolu. O brzdách mluvili, ale já jsem je řešil ještě dřív, tak je nedělali. Dával jsem tam Bremba max a desky Zimmermann. A to už mám momentálně 107tis najeto, takže jsem u nich byl už vícekrát. Citovat
MJSytic Odesláno 6. únor 2015 Odesláno 6. únor 2015 (upraveno) Já vím. Já jen trochu "rejpu" viz. TOHLE vlákno Upraveno 6. únor 2015 uživatelem MJSytic Citovat
semik11 Odesláno 6. únor 2015 Autor Odesláno 6. únor 2015 Brzdy mam vyresene predni kotouce a desky. tak mne k bezne udrzbe pribydou jeste svicky. a melo by to byt zase ok Citovat
Ajap Odesláno 6. únor 2015 Odesláno 6. únor 2015 + vzduchový filtr + dle věku kontrola chladicí kapaliny (pH) po 4 letech / 120tkm + co 2 roky výměna brzdovky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.