MilanF1 Odesláno 4. únor 2015 Odesláno 4. únor 2015 Ruční autoumývárnu? Tu v práci máme a myjeme WAPkou, jak jsme popisoval výše. Takže doporučuji si předem zjistit, jakým způsobem ten motor umývají. Citovat
Medvěd Odesláno 4. únor 2015 Odesláno 4. únor 2015 Když jsem byl před dvěma týdny v Havířově, nechával jsem v tamní myčce kompletně umýt Transita (ručně venek i interier) a v ceníku jsem si všiml položky "Mytí motoru" s dodatkem, že se provádí pouze na speciální přání zákazníka na jeho vlastní nebezpečí. Tož asi takZde taky mytí motoru bez záruky - http://www.rucni-myti-olomouc.cz/ceniky-rucniho-myti/cenik-doplnkove-sluzby Citovat
Guest bluesman Odesláno 4. únor 2015 Odesláno 4. únor 2015 (upraveno) Máte pravdu, no ja som napríklad mal umývaný motor v 306tke veľakrát, a nikdy sa nič nestalo, keď nerátam zoskratovanie 12-rokov starej sviečky. U HDičiek to bude určite inak, no možno stačí dávať bacha a nič sa nemusí motoru stať. Upraveno 4. únor 2015 uživatelem bluesman Citovat
Medvěd Odesláno 4. únor 2015 Odesláno 4. únor 2015 (upraveno) Jak píšou ostatní výše - stát se nic nemusí, ale může. Pokud ruční myčky dávají od záruky za umytí motoru VĚTŠINOU ruce pryč, mám dlůvodné podezření, že riziko "maléru" je vyšší než možný přínos (a servisman opravující motor je na ruce od šmíru předem připravený). Taky jsem se měl tu čest "vyučit" automechanikem a právě ty věčně černé a mastné ruce byly jedním z důvodů, proč jsem z toho oboru veice záhy vzal kramle. Upraveno 4. únor 2015 uživatelem Medvěd Citovat
RomanOpl Odesláno 5. únor 2015 Autor Odesláno 5. únor 2015 Jasný no právě proto chci aby to auto byla radost v každém ohledu a nebyl trest na nem dělat ... Citovat
ozzy56 Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 Medvěd není mým úmyslem tě rozzuřit , ale opravdu jsi nevěděl nejpozději při nástupu do učení, že mechanik má špinavé ruce od šmíru? Citovat
Medvěd Odesláno 5. únor 2015 Odesláno 5. únor 2015 (upraveno) Ozzy Vzhledem k tomu, že moji rodiče nikdy neměli auto, jsem - věř mi nebo ne - do učení nastoupil jako totální autopanic a roky na učňáku Dopravního podniku mi jen potvrdily, že jsem vykročil špatným směrem. Udělal jsem tedy z mého pohledu poslední záchranný krok a při práci si dodělal maturitu. Pak přišla vojna, revoluce a úprk ze zaolejovanýho kanálu (z pozice cvičený opičky: "Tohle vyndej, umej, zanes do skladu a dej tam novej kousek") různě klikatými cestami k volantu, kde jsem v současné době spokojený. Možná - kdybych se dostal místo na učňák DP do učení k ČSAO, možná - kdyby si mistři odborného výcviku velice záhy nevybrali několik šikovnějších spolužáků, které pouštěli na opravdové práce na autech, zatímco zbytek do zblbnutí těla i ducha donekonečna rozebíral model převodovky, možná - kdybych jako učedník byl schopen starším klukům od vody hrábnout pod kapotu a opravit jim jejich povozy, možná by vše bylo jinak. Po 9té třídě jsem volil mezi kuchařem a automechanikem. Na kuchaře mně nevzali, páč co kdyby se mi prej zamlžily brejle, tak zbyl ten automechanik u DP s tím, že bych po vyučení měl jít opravovat dročky. Z droček se ale staly nejdřív autobusy a pak AVIE a LIAZky provozované DP. Po vojně chvíli skladník, pak MISTR v garáži Řepy (dělej jako 20ti letej utřinos mistra spolužákům nebo starejm fotrům) a pak - jakmile to šlo a DP nepožadoval prachy za vyučení - honem pryč. Nejsem rozzuřen, jen vysvětluju co, proč a jak a doufám, že Pavlík bude mít takový studijní výsledky, že jeho rozhodování bude podstatně jednodušší. Zatím mi třeba dokonale vyrazil dech šikovností při práci s Merkurem - to třeba mně jako děcko absolutně nechytlo. Upraveno 5. únor 2015 uživatelem Medvěd Citovat
Dano406 Odesláno 6. únor 2015 Odesláno 6. únor 2015 Motor má bejt schovanej pod kapotou a nikdo na něj nemá co čučet, nedejbože sahat (ženský taky pod kalhotky každej neleze). Pokud tam šáhneš a nevytáhneš ruku černou od šmíru, je někde něco špatně Nejdou mi na pracovním PC smajlíky .... No když vytáhneš černou ruku z pod kalhotek,tak jsi buď černoch nebo je tam opravdu něco špatně Sorry nedalo mi to Citovat
ozzy56 Odesláno 6. únor 2015 Odesláno 6. únor 2015 motory jsem kdysi v práci běžně myl (když mě mistr na myčku poslal), motor se postříkal přípravkem, nechal dvacet minut působit a pak se to spláchlo wapkou ze vzálenosti cca 30cm, motory jsme myli NASTARTOVANE, wapka u jednoho motoru běžela cca 2-3 minuty a nastavila se na 80 stupňů--byl to spíše oplach...,jen jednou se mi stalo u nějakého velkého citroenu, že to v průběhu mytí zhaslo, ofoukali jsme vzduchem co se dalo a furt nic, tak auto do vypalovací pece (lakovna) přes noc a ráno to jelo, pamatuju, že pán zuřil Citovat
Frozz Odesláno 6. únor 2015 Odesláno 6. únor 2015 Už jsme na provozovně v Roztokách (mytí & detailing centrum) "několik" motorů myli a zatím nebyl žádný problém. U novějších motorů je minimální šance, že by nastala komplikace. Postup je jednoduchý - nastříkat speciální čistič, nechat pár minut působit, důkladně vyčistit štětečkem a wapkou, z větší vzdálenosti, spláchnout. Pár tipů: 1. nemýt motor, pokud je horký 2. možnost zakrytí alternátoru, odkrytých filtrů, přívodu vzduchu a elektrických zástrček (např. použitím potravinářské nebo alu folie) 3. nepoužívat čističe na bázi rozpouštědel 4. na konec vysušit fukarem / případně kompresorem Je možná i šetrnější varianta a to místo tlaku vody použít páru (nebo jen tekoucí vodu z hadice), která taktéž funguje velmi dobře. Možné je pak i motorový prostor ošetřit impregnací na plasty / voskem (na lakované povrchy), který vydrží vysoké teploty (nedoporučuji karnaubský). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.