RomanOpl Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Dneska jsem se vrhl na čištění motoru, zatím Teda jen odmastovac a hadr. Mam tak trošku strach, že když na to pouziju WAPku, že by mohl nastat problém. Co myslíte ? ( Peugeot 206 2.0 HDi ) Předem díky za reakce Quote
Havlicek.Lukas Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 ja umyl vapkou feldu20 minut sem nemohl nastartovatnebat se a jit do toho po hlave Quote
P607Olda Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Nechal jsem umýt vapku feldu (profi). Pak odtah a čidlo otáček, za 2600. Takže myj, abys příště taky mohl přispět do takového vlákna svými zkušenostmi. Quote
Havlicek.Lukas Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 asi spatnej kusvzdyt bazaristi autum motory umyvaj bezne Quote
Béďa Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 nechaval jsem kdysi myt motor 1.6 benzin v 306 a bylo to v pohode, jen se to muselo vyfoukat vzduchem a nechat radne vyschnout.. jak jsou na tom HDicka netusim ale byl bych asi opatrnejsi.. Quote
Medvěd Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 (edited) Motor má bejt schovanej pod kapotou a nikdo na něj nemá co čučet, nedejbože sahat (ženský taky pod kalhotky každej neleze). Pokud tam šáhneš a nevytáhneš ruku černou od šmíru, je někde něco špatně Nejdou mi na pracovním PC smajlíky .... Edited February 4, 2015 by Medvěd Quote
kveton Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Ja myl wapkou hdi na 406 a v pohode. Nastrikal jsem to nejdriv nejakou srackou na odmasteni a pak wapkou a motor jako novej Quote
Guest StibTo Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Motor bych wapkou nikdy nemyl stačí se se říká o frantících a elektroinstalaci nedejbože to ještě přiživovat tím že motor zaleju vodou Já jsem čistil na obou autech následovně : 1. kolo důkladná opatrná práce s lehce navlhčeným hadříkem, vyhýbat se konektorům a pokud možno i kabelům. 2. kolo = na suchý motor aplikace oživovače plastů v míře větší, než nutné A mám pokoj a vše krásně svítí ale hlavně FUNGUJE. Quote
Guest servisman Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Nic ve zlém, ale kdyby pohledal na foru tak najde o mytí motoru pár témat. Quote
Šalda Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Ty to chceš mít na ten sraz nějaký čistý :-D jinak já motor nikdy neumýval, jen hadýrkou kde došáhnu. Ale jinak mám motor celej čistej od nechtěné koupeli minulej rok v létě v řece :-D Quote
MJSytic Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 (edited) Nejdou mi na pracovním PC smajlíky .... Za to PC nemůže Edited February 4, 2015 by MJSytic Quote
Medvěd Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 (edited) Může, tady jdou Edited February 4, 2015 by Medvěd Quote
Guest StibTo Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Medo diky ani jsem netusil kolik moc jich tu mame Quote
celda1970 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 (edited) HDi motory nemejt vapkou...nemejt vapkou...nemejt vapkou :roll .......kdo to už udělal a jezdí má štěstí..... Edited February 4, 2015 by celda1970 Quote
RomanOpl Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Díky moc za reakce kašlu radši na to Quote
RomanOpl Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Jinak se omlouvám verim ze už se to tu resilo Xkrat .. Quote
MilanF1 Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 U staršího auta bych měl obavu, že ta voda zateče tam, kam nemá. Tím mluvím o WAPce. Jinak motory se WAPkou myjou, nastříká se to odmašťovačem a pak plný tlak vody, ani se alternátor nezakrývá (samozřejmě, že se na něj přímo nestříká). Starší motor, aby byl umyt i tam, kam nedosáhneš rukou, bych nastříkal odmašťovačem a pak spláchnul "mlhou", prostě bez tlaku a s minimálním množstvím vody. Osobně jsem ale svoje HDičko nemyl, já se motorem nechlubím. Quote
Guest StibTo Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Resi se to tu pravidelne a ja pravidelne pisu ze to neni primarne ke chlubeni se ale taky k tomu kdyz pak clovek na motoru neco dela aby nebyl na prvni hmatnuti zasr* jak jetel Quote
RomanOpl Posted February 4, 2015 Author Posted February 4, 2015 Ano @StibTo , je to i kvůli servisu ale proste strach je silnější než činy Quote
Guest bluesman Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Už tu asi všetko odznelo, no osobne ti ešte poradím - skús vyhľadať ručnú autoumývareň alebo detailingovú firmu, tí si dávajú bacha pri čistení motora, teoreticky by motor nemal u nich utrpieť žiadnu ujmu (ale zaplatíš za to viac ). Quote
Recommended Posts