Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Dneska jsem se vrhl na čištění motoru, zatím Teda jen odmastovac a hadr. Mam tak trošku strach, že když na to pouziju WAPku, že by mohl nastat problém. Co myslíte ? ( Peugeot 206 2.0 HDi ) Předem díky za reakce :)

post-49705-1423049229,2674_thumb.jpeg

Posted

Nechal jsem umýt vapku feldu (profi). Pak odtah a čidlo otáček, za 2600.

Takže myj, abys příště taky mohl přispět do takového vlákna svými zkušenostmi.

Posted

nechaval jsem kdysi myt motor 1.6 benzin v 306 a bylo to v pohode, jen se to muselo vyfoukat vzduchem a nechat radne vyschnout.. jak jsou na tom HDicka netusim ale byl bych asi opatrnejsi..

Posted (edited)

Motor má bejt schovanej pod kapotou a nikdo na něj nemá co čučet, nedejbože sahat (ženský taky pod kalhotky každej neleze).

Pokud tam šáhneš a nevytáhneš ruku černou od šmíru, je někde něco špatně

Nejdou mi na pracovním PC smajlíky ....

Edited by Medvěd
Posted

Motor bych wapkou nikdy nemyl stačí se se říká o frantících a elektroinstalaci nedejbože to ještě přiživovat tím že motor zaleju vodou :)   Já jsem čistil na obou autech následovně : 1. kolo důkladná opatrná práce s lehce navlhčeným hadříkem, vyhýbat se konektorům a pokud možno i kabelům. 2. kolo = na suchý motor aplikace oživovače plastů v míře větší, než nutné :D   A mám pokoj a vše krásně svítí ale hlavně FUNGUJE.

Guest servisman
Posted

Nic ve zlém, ale kdyby pohledal na foru tak najde o mytí motoru pár témat.

Posted

Ty to chceš mít na ten sraz nějaký čistý :-D jinak já motor nikdy neumýval, jen hadýrkou kde došáhnu.

Ale jinak mám motor celej čistej od nechtěné koupeli minulej rok v létě v řece :-D

Posted (edited)

Nejdou mi na pracovním PC smajlíky ....

Za to PC nemůže :aut:D

post-1103-0-43699100-1423059291.jpg

Edited by MJSytic
Posted (edited)

HDi motory nemejt vapkou...nemejt vapkou...nemejt vapkou :roll :roll .......kdo to už udělal a jezdí  má štěstí.....

Edited by celda1970
Posted

U staršího auta bych měl obavu, že ta voda zateče tam, kam nemá. Tím mluvím o WAPce. 

Jinak motory se WAPkou myjou, nastříká se to odmašťovačem a pak plný tlak vody, ani se alternátor nezakrývá (samozřejmě, že se na něj přímo nestříká). 

Starší motor, aby byl umyt i tam, kam nedosáhneš rukou, bych nastříkal odmašťovačem a pak spláchnul "mlhou", prostě bez tlaku a s minimálním množstvím vody. Osobně jsem ale svoje HDičko nemyl, já se motorem nechlubím. ;)

Posted

Resi se to tu pravidelne a ja pravidelne pisu ze to neni primarne ke chlubeni se ale taky k tomu kdyz pak clovek na motoru neco dela aby nebyl na prvni hmatnuti zasr* jak jetel :P

Guest bluesman
Posted

Už tu asi všetko odznelo, no osobne ti ešte poradím - skús vyhľadať ručnú autoumývareň alebo detailingovú firmu, tí si dávajú bacha pri čistení motora, teoreticky by motor nemal u nich utrpieť žiadnu ujmu (ale zaplatíš za to viac ;) ).