gaff Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 Zdravím, nefunguje mi ovládání sklonu světel a potřeboval bych poradit následující věci: 1) má to vůbec pojistku? V manuálu (servicebox) jsem ji nenašel. Zkontroloval jsem všechny pojistky v motoru i kabině ale jsou OK. Pojistkové skříně jsem našel dvě, není jich víc? 2) je to ovládací kolečko v kabině podsvícené? Mně totiž nesvítí.. to by mohlo znamenat, že je chyba někde v el.instalaci 3) má každé světlo svůj vlastní motorek? Pokud ano, je pravděpodobné, že odejdou oba současně? 4) kdyby byl rozbitej jen jeden motorek, fungovalo by nastavení výšky aspoň u toho druhého, nebo by to přestalo fungovat celkově? 5) kde se dá motorek sehnat? na netu jsem ho nenašel.. 6) dá se sehnat zvlášť nebo se musí koupit celej světlomet? 7) dá se ten motorek k otestování nějak jednoduše vyndat? nevím jak to otestovat, možná je chyba jen někde v kontaktu, ale nevím, kde hledat. Každopádně to nevypadá na pojistky. Díky Citovat
HonzaZ Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 (upraveno) Jen tak narychlo, pojistku to myslím nemá, ovládací kolečka podsvětlené není (má to, myslím, vyjímku), každé světlo má svůj motorek, který je pevnou součástí světla. Pokud si vzpomínám, tak podobné problémy u 307my způsobovala nesvítící žárovka u popelníku - ale bylo to u 307my. Dále automatické nastavování světel u xenonů nefunguje například při vadném snímači ABS na předních kolech. Zkontrolat kontakty v konektoru ovladače. Tak jenom zkusit toto. Jinak určitě diagnostika. Upraveno 18. leden 2015 uživatelem HonzaZ Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 kolecko podsvicene jeaspon u vetsiny aut byvalo Citovat
ozzy56 Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 s tím že nemá pojistku moc nesouhlasím, samostatnou pojistku asi nee, ale bude jistit více spotřebičů Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 a co ta zarovka v popelniku ?ono bych se moc nedivil kdyz to tak funguje u C4/ P307 Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 v popelníku myslím že neni žárovka aspon já ji tam nemam.v 407mě žhaví je jen zapalovač ten jak je žhaví tak trochu osvětlí diagnostika by to měla zjistit kde je problem pp200 Citovat
gaff Odesláno 18. leden 2015 Autor Odesláno 18. leden 2015 HonzaZ: díky, prozkoumám ten popelník :-) No a na diagnostiku co nejdřív.. K tý pojistce, taky mi to přijde divný, ale nikde jsem o ní nenašel zmínku. Je to ale asi jedno, protože jsou stejně všechny pojistky v pohodě Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 a co v elektrickych schematech ? me bohuzel ted nefungujou takze to nezjistim Citovat
HonzaZ Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 Ve schématech jsem nezjistil nic. Něco vede z BSI, něco z PSF1, ale nikde žádná pojistka. Kostry nejsou společné, tak že tam to také nebude. Ovšem hledal jsem to podle r.v. Podle VIN by to bylo přesnější. Citovat
gaff Odesláno 18. leden 2015 Autor Odesláno 18. leden 2015 VIN je tady: VF36ERHRH21665804 :-) Citovat
HonzaZ Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 Jj, teď už nemám čas, mrknu na to večer. Citovat
jisip Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 U 307 žárovka v popelníku funguje jako pojistka. Pokud nesvítí nejde ovládání sklonu světlometů,nesvítí podsvícení kolečka ovládání sklonu světel.Po výměně žárovečky vše OK Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 třeba to je tím že mám xenony tak nemam žarovku v popelníku,nebo tam není vůbec ? Citovat
gaff Odesláno 18. leden 2015 Autor Odesláno 18. leden 2015 Tak to vypadá, že tam taky žádnou žárovku nemám. Leda by byla nějak zeshora, ale to asi ne Citovat
Mike407 Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 Ale je tam žárovka. Je uchycená na plastu okolo zapalovače a do popelníku "svítí" jen takovým malým okénkem po straně. Skoro to není vidět, jak málo světla tam jde, ale je tam. Kdysi jsem to kvůli tomu rozebíral, protože jsem si myslel, že žárovka nesvítí. Citovat
gaff Odesláno 18. leden 2015 Autor Odesláno 18. leden 2015 Máš pravdu, je tam. Svítí sice jen decentně, ale ve tmě je už v pohodě vidět. Takže žárovkou to není Citovat
HonzaZ Odesláno 18. leden 2015 Odesláno 18. leden 2015 (upraveno) Takže ovladač korekce světel je připojen přes 2 konektory které propojují svazek kabiny se svazkem palubní desky. Tam by mohl být problém v kontaktu, pomineme-li problém v konektoru přímo na ovladači. Samozřejmě může být vadný ovladač. Podsvícen není. Pokud se trochu vyznáš v elektrice mohu ti poslat na mail podklady. Upraveno 18. leden 2015 uživatelem HonzaZ Citovat
gaff Odesláno 19. leden 2015 Autor Odesláno 19. leden 2015 Tak nejdřív nechám proměřit ovladač. Je tam ale LED, tak by podsvícenej být měl.. Citovat
sponny Odesláno 19. leden 2015 Odesláno 19. leden 2015 Podle mne svítí jen ta ikona. Kolečko samotné podsvícené není. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.