Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Pokud je prioritou hudba, ne vyloženě domácí kino, šel bych třeba do použitých 3pásmových repro. Klidně i amatérské konstrukce. Subwoofer je záležitost na film či diskotéku, ne na poslouchání hudby (možná tak pro nějakou vyduněnou palici do auta). Jen to všechno bude asi pasivní. Omlouvám se, nemám přehled, mám jiné nároky.

Odesláno

Mám to napojeno tak samo, přes audio jack do TV, v TV je režim regulace hlasitosti do sluchátek/externího zařízení a tam to můžeš zesílit (mám Panasonica)

Jinak tohle jsem pořizoval loni bráchovi, hraje to dobře za ty prachy Philips SPA5300 a sám mám Logitech X-230 a když hrajem na PSku tak máme zapojeno "monstrum" Logitech Z-5500. Všechno to je o penězích a hlavně konektorové výbavě TV.

Odesláno

právě já v tom taky tápu.Já sám mám doma reseiver a do něj vše napojeno.Ale takhle samostatně repro do TV to potřebuju poradit.to je těžký strýc chce všechno za levno a chce po tom velké kvalitní výkony.hlavně že denně prohulí krabičku,na to prachy má,ale aby si koupil repro přímo dělané k TV (soundbar) tak to né.A po mě chce zázraky.

Odesláno

mám ještě dotaz:

toto domácí kino s repro:

http://www.okay.cz/philips-htd3510-12/

reproduktory z domácího kina budou hrát i když by se pustila jen samostatně televize vysílání DVB-T (REbel) a nepouštěl se ten přehrávač domácího kina? Když jsou reproduktory napojeny do toho přehrávače.

Strýc pouští hodně jen samostatně vysílání DVB-T.

P.S. nebo popřípadě jak to zapojit aby hrály jenom samostatně spolu repro s TV?

Odesláno

Ten HDMI-CEC by měl při propojení HDMI kabelem zajistit, že při zapnutí TV nastartuje i kino (repráky). Mělo by to jít nastavit v menu TV.

Stačí to s TV propojit jen HDMI kabelem do (HDMI-ARC na TV (video a audio v jednom)). Případně si to nechej předvést na prodejně.

Takto to máme doma propojené a funguje to bezproblémově.

Odesláno (upraveno)

Předně si ověř, zda má telka na některém z HDMI vstupu ARC (Audio Return Channel - není to jak píše dave audio a video v jednom, to má hdmi standardně, je to o tom, že běžné zapojení je, že domácí kino posílá signál do telky, audio i video, ale pro sledování telku potřebuješ aby telka posílala zvuk do kina, musel bys to zapojit druhým kabelem, bylo by to nepraktické a hloupé na ovládání, takže ARC to řeší, posílá jen zvuk z telky do receiveru, tedy opačným směrem) , pokud ne, tak zda má HDMI výstup. Bohužel u lowend zařízení bývá hodně omezení hdmi výstup klidně být nemusí, můžeš doufat v ARC. Pokud není, může mít výstup S/PDIF případně klidně jen nějaký analog. Podle toho vybírej kino (zesilovač). Reproduktory bez zesilovače hrát nebudou, ale jak píše dave, na spojení HDMI je potřeba, aby obě zařízení podporovala HDMI-CEC (Consumer Electronic Control), to ti zajistí, aby se ti při zapnutí telky zapnulo i kino (zesilovač) a přepnul se ti správně vstup. S vypínáním už to tak super není, CEC protokol to sice řeší, ale implementace není tak úplně standardní a kina/receivery různých značek než telka nejsou 100%tní (já na to narážím občas, pokud se změní typ digitálního signálu z mpeg na ac3, pak někdy telka neumí receiver pomocí CEC vypnout). Některá kina/receivery mají nastavení vypnutí, není-li detekován vstupní signál, není to ale pravidlem. Pokud uspěješ s HDMI, je to ta nejoptimálnější cesta.

Pokud ne, jsou kina, která umí detekovat i analogový či S/PDIF signál. Tam je problém s vypínám, ten opravdu může být jen časový.

Obávám se, že to nebude jednoduché, lowendová zařízení mívají hodně omezení a velmi slabou výbavu co se vstupů a hlavně výstupů týče. Ono nahrát do telky kus programu aby přehrávala kdejakou koninu je o dost jednodušší a levnější, než fyzicky zapojit pár konektorů.

No a v neposlední řadě si dej bacha na "odbornost" prodavačů elektro, kteří neznalému vnutí často naprosto nefunkční kombinace ve snaze prodat, často neznají technologie, natož standardy.

Teď jsem koukal na přiložené odkazy, televize podporuje HDMI-ARC, u domácího kina nevím, chtělo by to manuál. Co se týče CEC, tak to zase nevím u telky, dočíst by ses to měl v manuálu (možnost ovládání připojených zařízení, či podobná kapitola). Každopádně na to pozor, CEC standard moc neumí a výrobci si elektroniky si protokol doplňují pro lepší spolupráci vlastních zařízení. Ale zapnout/vypnout by snad neměl být až tak úplně problém. Každopádně domácí kino není nic moc na reprodukci hudby, navíc tohle jsou fakt repráky na úrovni počítačových. Ale v relacích, které jsi nastavil bohužel nebude moc z čeho vybírat :( .

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Na co proboha kvuli poslechu hudby domácí kino? na co několika kanálový zvuk když uý hudby je zaklad stereo. Koupil bych zesilovač, dvě bedny, zapojil to z TV ze scartu a musí to šlapat, jen si bude muset zapnout zesik navíc, ale oproti domácímu kinu to bude o něčem jiném

A i tady se dají najít levné slušné kousky - http://www.hifionline.cz/hifibazar/

A když pořídí receiver tak má ještě navíc radio ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...