Jump to content
  • Current Donation Goals

206 1.6 HDI - od jaké teploty žhaví?

Recommended Posts

Posted

Mám 206 1.6 HDI a za ten rok co ho mám jsem ještě neviděl, že by někdy před startem žhavil. Od jaké teploty žhaví? Resp. kdyby totiž nefungovala kontrolka žhavení, tak předpokládám že při okamžitým startu by nechtěl chytit, ovšem on chytá úplně na drc, takže si myslím že to není tak, že bych startoval nenažhavený motor a měl jsem mrtvou kontrolku žhavení. Ale třeba se pletu. Díky za radu

Posted

po otevreni dveri?? to jako aniz bych otocil klickem v zapalování?

no ja totiz kdyz otocim klickem v zapalovani, tak ani tehdy kontrolku zhaveni nevidim, ani nevim kde vlastne je... :mad:

Posted

Pokud je venku třeba -8 °C měla by se alespon na okamžik rozsvítit.

Já bych se ale přikláněl k variantě, že máš prasklou žárovičku na budíkách, proto kontrolku nevidíš. ;)

Posted (edited)

Já jsem ju teda taky ještě za ten rok, co 206 mám, neviděla....

Tak pardon, prej ju Dave viděl jak bylo kolem -5°C, já ju nějak nezaregistrovala :mad:

Edited by Aluška
Posted

no a když otočíte klíčkem v zapalování a rozsvítí se komplet budíky, problikne vám ta kontrolka? Mě totiž ne, takže je asi fakt prasklá. A jde to na DIAG zjistit, at nemusím pracně rozebírat palubku a nezjistím, že je kontrolka v poho?

Posted

JJ. Teď když bylo míň jak -5°C tak se rožla. Schválně jsem na to při těchto teplotách čekal a ono jo. Svítila cca 4-5 vteřin. Na budíkách vlevo nahoře. ;)

Posted

4-5 vteřin? To je docela dost dlouho, toho by si mohl běžný uživatel všimnout. 

Osobně si myslím, že auto bude žhavit i při vyšších teplotách, avšak uživateli to nedává najevo přes kontrolku, jelikož nebude potřeba čekat na nažhavení a může se startovat ihned. :myslim

Posted

Tak problém vyřešen, dnes ráno bylo v garáži kolem -4 °C a až PO otočení klíčku (tzn. ne po otevření dveří) se mi žhavení rozsvítilo, ale byla to chvilinka, tak půl sekundy - schválně jsem pozorně zíral na místo, kde by ta kontrolka žhavení měla být.  :)  Takže vím že kontrolka je OK,  a žhaví to fakt až při mrazech a to jenom moment. Holt jsem byl zvyklej z mojí bývalé 106 diesel, že to žhavilo i v létě a v zimě tak dobrých 4-5 sekund...

Posted

to žhavení po otevření dveří u PSA je nesmysl, ale myslím Škoda to má

žhavení u starých atmosfér a  HDi se nedá srovnávat--jsou to rozdílné konstrukce motorů

Posted

protože jsou slepí a ani neví, kde přesně je kontrolka žhavení, viz. toto forum, pořád to porovnávají se starýma 205D, kde to svítilo půl minuty :D