Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To slyším poprvé ani u jedny 406 nemám zapsanou opravnouu sadu v TP...

Na technicky jim to bylo úplně jedno nikdy se mi na nádrž ani dojezdovy kolo nekoukali....

To v Praze oekne buzerujou....l

Odesláno

Rezervu jsem měl na STK pevně přikurtovanou k vázacím okám v kufru a dopadl jsem na STK stejně jak Pe.Tr. Musel jsem ji upevnit šroubem do rámu. Reklamoval jsem to tam kde LPG montovali. Podle STK je povinnost montážníka při osazení nádrže místo rezervy tu rezervu upevnit .

Odesláno

No v tom zákoně je to dokonce tak, že platí pro vozidla kategorie M1 a N1 uvedená do provozu před 15. září 2009. Tedy ne od r. 2006.

Ale vždycky stačilo tohle obecné stanovisko výrobců k vybavení vozidel náhradním kolem uvedené na stránkách MD. Zde.

Je to hned v prvním odkazu - Stanoviska výrobců k vybavení vozidla náhradním kolem.

Pro Citroen je tam: U žádného z vozidel Citroën není rezervní kolo povinné. Přestože není povinné vozidla Citroën provozovat s rezervním kolem, společnost Citroën ČR doporučuje všem zákazníkům, aby ve svých vozidlech rezervní kolo měli k dispozici.

A pro Peugeot: Všechna vozidla značky PEUGEOT mohou být místo náhradního kola vybavena prostředky pro bezdemontážní opravu poškozené pneumatiky umožnující nouzové dojetí.

Díky za upozornění, ano, správně je 2009. 

Hledat na stránkách MDCR mne nenapadlo a díky moc za odkaz, ušetřilo mi to asi dost času shánět někde souhlas!

Opravdu by ten údaj měl být zapsán v TP, jinak může být problém na STK, ale také třeba při namátkové TK.

Odesláno

Tak už plynuji, podle mechanika přetěsnil okolo škrtící klapky pročistil to tam a auto jede krásně jak brus, absolutně neznatelné, jeslit na plyn nebo na benzín, kdybych nekoukal na kontrolku nepoznám to, přepnutí po chviličce, ale zatím né z ledového motoru, rezervu nebudu vozit, ale na STK hold nějak přidělám.

Odesláno

Co to je za blbost rezervu nemusíš vozit ani opravnou sadu je to na tobě :)  na stk se nikdy nedívali

Mám jen sprej opravný ale stejně ho asi nikde nepoužiju kvuli čidlum tlaku v pneu abych je neucpal.

Odesláno

Co to je za blbost rezervu nemusíš vozit ani opravnou sadu je to na tobě :)  na stk se nikdy nedívali

No, asi jsi špatně poslouchal v autoškole ... :myslim

Každé vozidlo v provozu na pozemních komunikacích musí mít povinnou výbavu, tedy např. lékárnu, trojúhelník, žárovky, pojistky a mimo to také náhradní kolo, nebo soupravu pro bezdemontážní opravu kola...

Pokud to na STK v Ově nekontrolují, je to jejich problém.

Odesláno

no a když rezervu vyhodíš?tak ti zkontroluji sadu na lepení?

byl jsem s autama 4x na STK a nikdy to fakt nechtěli ani vidět....

No to netuším ale když na STK otevřu kufr a on vidí rezervu, tak hned s ní začne lomcovat jestli je na pevno. Mám dojezdovku už od doby co auto mám a také ji nemám zapsanou v TP a na to nikdy nic neřekli.

Takže jestli máš sadu schovanou nebo viditelnou tak hlavně že tam je a že má atest. Pokud ji máš zapsanou v TP  tím líp.

Odesláno

Tak dneska první zkušenost, cca 200 km a naprostá spokojenost, mrzí mě, že jsem si to již neudělal dříve, už bych měl investici vrácenou, ale nevadí, vrátí se to i tak, akorát musím říci, že ukazatel plynu je opravdu hodně orientační, nevím sice kolik v nádrž bylo, ale přelejvá se to od plna až po prázdno, tak zítra natankuji, abych mohl počítat podle palubního PC, spotřeba se pořád počítá a ubývá benzín v nádrži, to nevím jak pořešit, po cca 100 km z dojezdu ubylo cca 20-30 km, snad až nějak natankuji, tak to množství v nádrži přepočítá a budu vědět, kolik je tam benzínu, to musím vychytat. Nebo nemáte někdo nějaký TIP ?

Díky.

Odesláno (upraveno)

Benzin v nádrži bude ubyvat když startuješ rozjíždiš se a nějakou dobu jedeš to je největší spotřeba než se to přepne i km pujdou dolu,snad ti to dobře vše zapojil .Jinak ukazatel lpg je orientačni rychle rychle se čárky stráceji :)  Přesné to je když se podívaš na  bombě na  ukazatel tam vidíš jestli máš pulku atd na ručičce nevím jestli to tam máš ja to měl.

Ukazatel benzinu ukazuje správně a spotřebu máš třeba 7l na PP tak na lpg jedeš cca za 8,5l na 100km, jen každy myslí že jezdí jen za  8,5l lpg* 17kč =144kč jenže už se nedívaji že jim to sežralo 1l benzinu=28kč +- zima,leto takže jezdí za 172kč------což s naftou 1.6hdi v 407mě  ted jezdim za 5,3l * 27,60kč   =146kč       .Ale určitě se to lpg vyplati proti benzinu hlavně v letě.

Snad jsem to napsal dobře kdyžtak mě opravte :)

Upraveno uživatelem Lukaydo 407
Odesláno

dá se to nastavit přes dia LPG

když je nádrž prázdná tak se veme hodnota z dia a pak když je plná ,a pak se to rozdělí na počet diod na panelu...

i rezerva se dá slušně nastavit třeba na 10l....

Odesláno

Díky za postřehy, denní počítadlo není problém, ale spíš mě tlačí bota s množstvím benzínu v nádrži oproti ukazateli, podle mě to bude kecat, když jedu třeba 200 km na plyn a ručička spadne o dva dílky, ale přitom neubylo nic :-(

Odesláno

a měl si taky 807 nebo C8 ? Svítí kontrolka jen že to jede na plyn, když to jeden na benzín, svítí to oranžově a plyn bliká než se to přepne. trvá to při studeném motoru cca 2 km, pak rychleji.

Odesláno

jo když budeš mít víc jak půl nádrže,tak ručička spadne na nulu a pak se to znovu ukaže správný stav...

nebo koupi tzv.emulator,který po každem novém zapnutí klíčku zresetuje hladinu plováku a ten ukáže správný stav hladiny...

Odesláno

JJ o emulátoru mi mechanik říkal, ale prý je problém sehnat takový se kterým to chodí, konkrétně u francouzů je to problém, nějaké sem našel, kam se to zapojuje ? Když při tankování vynuluji palubní PC, tak to z něčeho musí načíst kolik je tam benzínu a ukázat, potom odhadovat. Musím to vychytat. Díky za postřehy.

Odesláno

Palivomer benzinu jede furt svoji. Rucicka se "restartuje" cca po kazdem 15ctem startu. Jde koupit emulator za cca900, ten bude "restartovat" rucicku po kazdym startu. Mel jsem to na c8

Odesláno

Manželka je z toho trochu nervozní, neměl by si prosím link na ten emulátor, který Ti v C8 fungoval  a popsal krátce, jak se to zapojuje ? Díky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...