Tony Stark Odesláno 24. prosinec 2014 Odesláno 24. prosinec 2014 FrantaCV : No právě, stání na spojce je maras. Nevím v jakých autoškolách to učí ale já takhle rozhodně nejezdím. A pokud předchozí majitel stál imrvere na spojce auto bych od něj nekoupil ani za mák. Vidíš, já měl na fordu přes 200.000KM a spojka byla jako nová a že jsem autu dával pořádný čoudy. Jn, proto jestli někde půjde 307 z domu mám sepsáno veškeré zacházení včetně servisu a oprav. Citovat
Aluška Odesláno 24. prosinec 2014 Odesláno 24. prosinec 2014 Asi to v nějakých AŠ učí stupidně, protože znám pár případů, že ani neví, že si při stání na světlech atd. si maj vyřadit.... Citovat
oddie Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 Tony: docela by mě zajímalo, podle čeho při prohlídce auta přijdeš na to, jestli předchozí majitel stál na spojce. Citovat
Tony Stark Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 že by opotřebení lamely a dle toho kde spojka zabírá když ji pouštím? jestli nahoře tak asi víš Citovat
oddie Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 Podle toho, jak vysoko zabírá spojka rozhoduješ, jestli auto koupit nebo nekoupit, jo? No tak si to užij... lukas jandora ohodnotil 1 Citovat
Tony Stark Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 užiju, pro mě je důležitých více věcí ale rozhodně bych nekoupil auto kde spojka zabírá skoro vyšlápnutá = zbytečný výdaj v brzké době. A jak tady čtu, že se někomu rozsype spojka při 120 či 150t km tak se pak není čemu divit, mám najeto na 307 přes 150 tisíc a spojka mi zabírá kompletně od podlahy a to je původní tuším Gabriel má taky ještě původní spojku a kilomterovým nájezdem jsme na stejno takže tyto nižší sumy najetých km při kterých se to sype ty spojky, musí mít přičinu ve špatném zacházení a stání na spojce předešlým majitelem/stávajícím a když auto kupuju není problém ověřit si kde spojka zabírá nebo na to snad nebere nikdo ohled? Citovat
oddie Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 No, tak jak bych tak na ten blábol asi nejlépe zareagoval. Když jsem měnil spojku na tom bývalém RHZ při cca 270tis km, protože začala prokluzovat, dal jsem tam novou spojku i nový setrvák, prostě kompletní orig. sadu LUK, spojka kupodivu zabírala v úplně stejném místě jako předtím, protože kupodivu ten hydraulický váleček, co spojku vypíná, si jaksi provozní vůli vymezuje sám. Dokonce i ještě starší krámy, když měly náhodou funkční samostav na lankovém ovládání, dělaly totéž. Takže asi tak... Obecně je dnes trendem (konstrukčním) spojka zabírající hodně nahoře, takže pokud někomu u auta z tohoto století spojka zabírá až úplně u podlahy, má někde chybu. Citovat
Tony Stark Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 Však já ti to neberu, to je tvůj názor, já mám prostě jiné zkušenosti. A z části sis i odpověděl sám, když jsi měnil při 270 tisících, nevidíš tam náhodou rozdíl v KM kdy se spojka rozsypala ? Já tedy ano (v provnání s uživateli co se jim začíná sypat a píši zde). Spojka mi takhle zabírala u Xsary a i u 307. Neřeším na spojce nestojím a hlavně nevěřím že se rozsype při 150t km pokud s ní člověk zachází jak má. Citovat
oddie Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 Podstatou toho sdělení je, že ta spojka zabírá VE STEJNÉM MÍSTĚ, takže se podle toho její opotřebení NEPOZNÁ. Co se výdrže spojky týče, na tu má dost velký vliv i provoz, v kterém auto jezdilo, a její dimenzování vzhledem k váze vozidla. U 406 HDI RHZ jeté na dálky se spojka 300tis km dožívá celkem běžně, u podstatně těžší 806, kde je spojka úplně STEJNÁ, je i její výdrž "kupodivu" podstatně menší. Citovat
Tony Stark Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 Až spojku vyměním (jestli ji někdy vůbec měnit budu) tak to změřím. Můžeš mít pravdu, já zatím u žádného francouze (měl jsem 2) spojku neměnil. Citovat
oddie Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 Pokud kupuju starší auto s naftovým motorem a nemám vysloveně zaručeno, že byla spojka měněná, a zároveň se jedná o kousek, který si hodlám nechat trochu déle, rovnou počítám s tím, že se spojka měnit bude. Stejně jako rozvody, tlumiče atd. A teprve s uvážením všech těchto věcí hodnotím, zda se koupě toho kterého auta vyplatí. Pak člověk není nepříjemně překvapen, když s tím počítal už při koupi a nechal si na to rezervu. Citovat
307rg Odesláno 25. prosinec 2014 Odesláno 25. prosinec 2014 ak spojka zaberá úplne dole tiež to podľa mňa nie je žiadna výhra, môže dostať zabrať keď za volantom bude niekto, kto nezošľapuje pedál poriadne až k podlahe... lamely na spojke obyčajne ešte stále niečo vydržia, no to isté sa už nedá povedať o výtlačnom ložisku, ktoré sa žiaľ v dnešnej dobe môže vysypať kedykoľvek, každopádne pochybujem, že niekto pozná pri ojazdenke stav lamely na spojke Citovat
ozzy56 Odesláno 26. prosinec 2014 Odesláno 26. prosinec 2014 u koupě staršího auta počítám s výměnou spojky, v jakém stavu je lamela, ložisko atd. odhadnout neumím Citovat
Rutu Odesláno 12. květen 2015 Odesláno 12. květen 2015 (upraveno) Takže dneska som sa konečne ktomu dostal a rozobral som s otcom spojku. Dostali sme sa k tomu ze zvnutra bola celá od oleja. A dosli sme ktomu ze bolo poškodené gufero ( tesnenie) na voditku. A tak sa tam dostával olej a asi pravdepodobne kvôli tomu presmykovala občas spojku. Spojkova lamela má momentálne hrúbku 6 mm a je spalena. A pritlacny tanier je trosku osuchany. Ale keďže máme rozobratu spojku, tak už som si objednal celú novú sadu. Istota je istota a ked to je raz rozobrate, tak prečo aj nie vymeniť komplet. Upraveno 12. květen 2015 uživatelem Rutu Citovat
Milhausekkk Odesláno 15. květen 2015 Autor Odesláno 15. květen 2015 Já jdu na výměnu spojky příští týden, tak pak popíšu co bylo. Protože občas klouzla, tak jsem se objednal na výměnu. Ale po objednání, ikdyž tomu dávám schválně nakládačku, ne a ne proklouznout ...... hajzlík to auto Citovat
MilanF1 Odesláno 15. květen 2015 Odesláno 15. květen 2015 Tak pak dej vědět. U mě to taky bylo nepravidelné prokluzování. Po rozebrání se zjistilo, že spojkové ložisko je totálně na kaši a tlačilo na přítlačák, lamela by tak 50 tisíc ještě dala. Hlavně, že ti to vydrželo až do ted, bez újmy. Citovat
Milhausekkk Odesláno 23. květen 2015 Autor Odesláno 23. květen 2015 Zítra v neděli odevzdávám servisákovi, v pondělí na tom bude pracovat, tak v pondělí večer předložím výsledek.... Citovat
Vara24 Odesláno 23. květen 2015 Odesláno 23. květen 2015 tiez mi pred nedavnom zacala do kopca preklzovat spojka (ale fakt len ked je ostry kopec a zosliapnem to na podlahu, ak jazdim normalne tak ju nepretoci). Otazkou je ci treba menit komplet Spojkovu sadu + zotrvacnik alebo staci len spojkovu sadu novu dat? Citovat
ozzy56 Odesláno 23. květen 2015 Odesláno 23. květen 2015 (upraveno) setrvák by se měl přeměřit na rovinnost třecí plochy a vůle v pohyblivém dílu, taky síla odpružení nebude asi jako u nového...,i výrobce doporučuje se sadou spojky vyměnit i setrvačník, v podstatě to žádná otázka není už proto, že výměna spojky není výměna žárovky v blinkru rozhodnout se musíš jen mezi dvouhmotou a sadou s normálním setrvačníkem Upraveno 23. květen 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
Milhausekkk Odesláno 25. květen 2015 Autor Odesláno 25. květen 2015 (upraveno) Ahoj, spojka vyměněna a bylo mi řečeno, že jsem dobře udělal, ikdyž poslední dobou zase neklouzala. Servisák mi ukazoval starou spojku a ložisko se už málem prodralo skrz talíř .... až jsem koukal, jak se dokázalo hluboko zakousnout, servisák říkal, že to už byla otázka času, kdy by prošlo skrz. Lamela jako taková by prý ještě nějaký ten tisíc km vydržela. Taky mi vyměnil axiální ložiska uložení předních pružin, protože jsem si postěžoval, že při stání na místě a otáčení kol slyším od předních kol nějaké křupání... Jsem koukal, jak staré ložiska vypadaly.... to už nebyla ložiska ale rezavý šrot Vyměnil i svíčky, olej v převodovce, pravý čep kola ... a ještě něco v řízení ? .... celkem cena 8891 kč, což je podle mého hodně laického názoru dobrá cena Jinak říkal že už nic nenašel a na pežota prý dobrý ... Co se týká chodu nové spojky, pedál oproti minulosti nedává absolutně žádný odpor při zašlápnutí, až mi to vadí, že jde tak lehce. Taky bych řekl, ikdyž vím že má spojka samostav a měla by zabírat vždy ve stejné poloze, tak že zabírá už odspodu a já mám problém, po šesti letech co auto mám, s rozjezdy ... zabírala výše resp nahoře Taky bych řekl, že nový olej udělal v převodovce své ....auto je při jízdě opravdu ještě tišší než bylo Upraveno 25. květen 2015 uživatelem Milhausekkk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.