Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Někdo kdo rozumí UBNT NanoStation a poradí?

Recommended Posts

Odesláno

Je mezi námi někdo takový? Učím se tyto zařízení a pár věcí jsem z dokumentace nevyčetl... Prosím kdyžtak do SZ :) děkuji 

Odesláno (upraveno)

Ahoj, zrovna taky hledám info ohledně UBNT, potřebuju propojit dva baráky cca 300m od sebe... chtěl jsem koupit NanoStation Loco M5 http://www.czc.cz/ubiquiti-nanostation-loco-m5/91278/produkt ale koukám, že mají teď novinku NanoBeam M5-16 http://www.czc.cz/ubiquiti-nanobeam-m5-16/153773/produkt s lepším procákem a větší RAMkou... cena jen o 100kč vyšší... prosím o radu zda můžu použít NanoBeam místo NanoStation??? příznám se, že v tom už trochu plavu, hold 14let po škole a jsem mimo... :roll

Upraveno uživatelem Maco82
Odesláno

ALL: Potřebuji člověka co umí všechny funkce do malíčku a dokáže mi řict, co udělá tahle a tahle (dokumentaci jsem pročetl, ale je pár věcí, které tam nejsou zcela vysvětlené...)

Maco82: Na 300m ti Loco v pohodě stačí... nedávno jsem instaloval na  350 a snese v poho až 600, ale záleží co mezi těma anténama je za prostor... pokud tam jsou stromy aj, tak to bude problém s čímkoliv :(

Pokud chce Beam, tak jej tam klidně dej, vychází z NanoBridge, které máme na spojích a není problém  ;) Jenom pozor na maximální vyzařovaný výkon pro ČR, které si musíš podle norem upravit v adminu! 

Odesláno

ChouLu: díky za info, Beam se mi líbí, že je novější, výkonější, pěknější :) ale hlavně má v příslušenství konzolu na uchycení do zdi, což u Loco není... a ten výkon na kolik upravit? že se tak blbě ptám... :) jinak zítra objednavám a příští týden budu kutit, snad to zvládnu, a kdyby něco nešlo tak jsem rád, že je tady někdo, kdo se v tom vyzná...

Odesláno

Maximální výstupní výkon musí bejt pro 5.4GHz (což je pro 20MHz kanál, který se u nás používá) maximálně 27dBm bez regulace, 30dBm při automatické regulaci (nedoporučuji). Počítá se to tak že výstupní výkon NS + výkon antény.

V tomto případě anténa má 16dBm, takže by si v NS měl nastavit max 11dBm, ale my dáváme těch 13-14dBm... sice je to přes čáru, ale není to takovej průser jako když tam nahulíš 40-50dBm ;) 

A pozor na meteoradary :D To ČTU nemá ráno.. nicméně hlavně při nastavování v AirOS dej Českou republiku, ať ti to vysílá na kanálech u nás povolených! :) 

Odesláno
Maco82: Nanobeam podporuje vyšší rychlosti, tu stovku bych si určitě klidně připlatil ;) 

ChouLu: Neblázni, je to klientské zařízení, 90% těch funkcí co tam sou v klient režimu nepotřebuješ ;) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...