ChouLu Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 Je mezi námi někdo takový? Učím se tyto zařízení a pár věcí jsem z dokumentace nevyčetl... Prosím kdyžtak do SZ děkuji Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 Mam ji na baraku, ale jestli tomu rozumím to nevím, spíš asi ne Citovat
Péťa Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 Mám ji na baráku, sám jsem ji konfiguroval. Měl bych tady asi i jednu na pokusy Ale myslím, že lepší bude tommm Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 Mám ji na baráků a jednu nefunkční když kousek ode me bouch blesk a byla KO Citovat
MotoMoto Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 Instalovali jsme je v několika školách. Co by jsi potřeboval? Citovat
Schreek Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 Nainstaloval jsem jich přes 200, co chceš víc? Citovat
Maco82 Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 (upraveno) Ahoj, zrovna taky hledám info ohledně UBNT, potřebuju propojit dva baráky cca 300m od sebe... chtěl jsem koupit NanoStation Loco M5 http://www.czc.cz/ubiquiti-nanostation-loco-m5/91278/produkt ale koukám, že mají teď novinku NanoBeam M5-16 http://www.czc.cz/ubiquiti-nanobeam-m5-16/153773/produkt s lepším procákem a větší RAMkou... cena jen o 100kč vyšší... prosím o radu zda můžu použít NanoBeam místo NanoStation??? příznám se, že v tom už trochu plavu, hold 14let po škole a jsem mimo... Upraveno 29. listopad 2014 uživatelem Maco82 Citovat
ChouLu Odesláno 29. listopad 2014 Autor Odesláno 29. listopad 2014 ALL: Potřebuji člověka co umí všechny funkce do malíčku a dokáže mi řict, co udělá tahle a tahle (dokumentaci jsem pročetl, ale je pár věcí, které tam nejsou zcela vysvětlené...) Maco82: Na 300m ti Loco v pohodě stačí... nedávno jsem instaloval na 350 a snese v poho až 600, ale záleží co mezi těma anténama je za prostor... pokud tam jsou stromy aj, tak to bude problém s čímkoliv Pokud chce Beam, tak jej tam klidně dej, vychází z NanoBridge, které máme na spojích a není problém Jenom pozor na maximální vyzařovaný výkon pro ČR, které si musíš podle norem upravit v adminu! Citovat
Maco82 Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 ChouLu: díky za info, Beam se mi líbí, že je novější, výkonější, pěknější ale hlavně má v příslušenství konzolu na uchycení do zdi, což u Loco není... a ten výkon na kolik upravit? že se tak blbě ptám... jinak zítra objednavám a příští týden budu kutit, snad to zvládnu, a kdyby něco nešlo tak jsem rád, že je tady někdo, kdo se v tom vyzná... Citovat
ChouLu Odesláno 29. listopad 2014 Autor Odesláno 29. listopad 2014 Maximální výstupní výkon musí bejt pro 5.4GHz (což je pro 20MHz kanál, který se u nás používá) maximálně 27dBm bez regulace, 30dBm při automatické regulaci (nedoporučuji). Počítá se to tak že výstupní výkon NS + výkon antény. V tomto případě anténa má 16dBm, takže by si v NS měl nastavit max 11dBm, ale my dáváme těch 13-14dBm... sice je to přes čáru, ale není to takovej průser jako když tam nahulíš 40-50dBm A pozor na meteoradary To ČTU nemá ráno.. nicméně hlavně při nastavování v AirOS dej Českou republiku, ať ti to vysílá na kanálech u nás povolených! Citovat
Schreek Odesláno 30. listopad 2014 Odesláno 30. listopad 2014 Maco82: Nanobeam podporuje vyšší rychlosti, tu stovku bych si určitě klidně připlatil ChouLu: Neblázni, je to klientské zařízení, 90% těch funkcí co tam sou v klient režimu nepotřebuješ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.