Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

StibTova 407 2,2 - KONEC

Recommended Posts

Odesláno

Z toho co jsem za ty léta četl mi to skoro vychází že s Alfou to bude jak s Pugem ... Vyloženě "dobrou" pověst celkově nemá, nicméně když má člověk trochu štěstí ... :) Na pár jsem jich koukal, ale upřímně moc mě neoslovuje ten interiér. A propos na Silvestra jsem potkal člena Rocada ten teď jednu bude prodávat a docela to vychvaloval.

Odesláno

Napsal jsem, že mě Alfa neoslovuje, ne že mi nevyhovuje :) BMW to je takovej studenej čumák, ergonomicky asi ok ale ty použitý plasty třeba v trojkový řadě nic moc. Pěkný interiéry už dělali - v 90.letech.

Odesláno

Shodou náhod jsem minulý týden byl u chlapíka, kterej je fanda silných benzínů. Takovej ten typ, kterej potřebuje mít v autě motor bez turba a výkon minimálně 300 koní :-) Měl tam na zvedáku nějakou Alfu, model nevím. Motorově ji chválil, ale z podvozku málem brečel, ten se prej vývojově zastavil u Fiatu Tipo.

Odesláno (upraveno)

Hehe no 300 koní už by zas bylo na mě moc :) To leda v nějakém coupe výhledově. V 407 mám 163 koní a jak jsem psal už mi to prostě nestačí. A zvlášť pokud jedeme v autě třeba 3 tak už to jsou bezmála 2 tuny váhy a ten kroutak u atmosféry holt nestačí na opravdu svižné a bezpečné předjetí třeba na státovce.

O podvozcích Alf moc nevím, já bych se obával spíše výdrže motoru a spolehlivosti elektroniky.

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno

Se tam elektrika se...jako v jiných,je to jen Bosch,Marelli atd,takže to samé co jinde.

Jenže tam je problém spíše sehnat nevylítaný kusy,každý mladík tomu dává na prdel,ale design je jedinečný,hezčí auta nejsou. Pak cena nových,ta politika cenová tam je tragédie.

Odesláno
před 44 minutami, StibTo napsal:

Napsal jsem, že mě Alfa neoslovuje, ne že mi nevyhovuje :) BMW to je takovej studenej čumák, ergonomicky asi ok ale ty použitý plasty třeba v trojkový řadě nic moc. Pěkný interiéry už dělali - v 90.letech.

tak v trojce to je taková fábie ale stejně záleží na stupni výbavy.

Když porovnáš co jde narvat do brambory v příplatkové výbavě a pak jiné auta tak jen čumíš:D

Ale lepší interiér můžeš čekat v 5er a hlavně 7er to je už jiná liga.

A svižné to umí být taky slušně.

Ono ty menší modely jsou buď "sporťáky" nebo rodinné bastly a tam se s extra pohodlím nepočítá....

Slušnej kompromis je 6er

No a co se týče výkonu tak vždy přece záleží na výkonové křivce. Já sice nemám 2.2 v benzínu ale když přesedám mezi P407 a 5er tak prostě to že to má jiný krouťák poznám hned při rozjezdu.

Ale je fakt že porovnávám dvě nesrovnatelná auta

Odesláno

@Milan+ Souhlas. Ono hlavně třeba Alfu 159 s benzínem V6 3.2 si těžko koupí někdo, kdo chce jezdit "na klobouka" ... Takže to dostává kouř a podle toho to pak vypadá, klidně už po 150.000km ...

Odesláno
před 15 minutami, rhinos napsal:

tak v trojce to je taková fábie ale stejně záleží na stupni výbavy.

Když porovnáš co jde narvat do brambory v příplatkové výbavě a pak jiné auta tak jen čumíš:D

Ale lepší interiér můžeš čekat v 5er a hlavně 7er to je už jiná liga.

A svižné to umí být taky slušně.

Ono ty menší modely jsou buď "sporťáky" nebo rodinné bastly a tam se s extra pohodlím nepočítá....

Slušnej kompromis je 6er

No a co se týče výkonu tak vždy přece záleží na výkonové křivce. Já sice nemám 2.2 v benzínu ale když přesedám mezi P407 a 5er tak prostě to že to má jiný krouťák poznám hned při rozjezdu.

Ale je fakt že porovnávám dvě nesrovnatelná auta

Třeba proti tomuhle https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-5/16762084 se asi dá máloco namítat ...  :)  Kdybych to ale přecejen "vystavil" mým kritériím vypíchl bych leda absenci klasické ruční brzdy a místo toho pitomé tlačítko, jinak s tím automatem v tom zkušenost nemám, počítám ale, že to je věc zvyku - a alespoň to má pádla pod volantem. Zbytku auta nemám co vytknout.

Odesláno

no tak to tlacitko to je to nejmensi. Už si nepamatuju jak to bylo v 508 ale měl jsem ji s bezklíčem a pohoda.

V bramboře taky startuju klíčkem a když přesednu jinde tak ho hledám:cool:

automat když mu dáš to co má mít a nevěříš na doživotní náplň tak taky pohoda.

To samé olej ... ideálně zkrátit výměnu na půl a ne až po 30 000

Akorát konkrétně u tohoto auta bych nevěřil moc najetým km...původ je nizozemsko...teoreticky by to mohlo sedět ,ale byl bych na pozoru

Odesláno

Jo jo. CEBIA to kdyžtak jistí, i když ani na to se asi nedá 100% spoléhat ... Olej (v motoru) jsem si už zvykl měnit co rok / 10.000km. Nevidím důvod dělat to do budoucna jinak.

Guest Scratch
Odesláno
před 22 hodinami, StibTo napsal:

Třeba proti tomuhle https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-5/16762084 se asi dá máloco namítat ...  :)  Kdybych to ale přecejen "vystavil" mým kritériím vypíchl bych leda absenci klasické ruční brzdy a místo toho pitomé tlačítko, jinak s tím automatem v tom zkušenost nemám, počítám ale, že to je věc zvyku - a alespoň to má pádla pod volantem. Zbytku auta nemám co vytknout.

jediny co bych tomu vytknul s tou spotrebu na displeji, ze je skoda, ze neni moje :D

Odesláno

Proč ne, Štěpáne ? :) Neříkám, že bych do toho šel, když už po něčem koukám je to spíš Superb II / Insignia / Mondeo / nějaké Volvo ale i tak ...

Odesláno

ja bych tomu ještě vytkl sedačky...není to úplná sociálka ale o krapet lepší by mohly být...a pořád na TOP s dofuky a odvětráním to bude mít daleko;)

Odesláno
před 3 minutami, SV 24 napsal:

tyhle novější BMW už nejsou dobrý :(

jo to se na bmw velkém foru říká.

Nové bmw prý nemá duši a jsou poruchové.

Říká se že poslední dobré jsou E65 a pak člověk zjistí že majitelé jsou v nich ročně za 100k a víc.

Já bych to tak tragicky neviděl

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...