Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Scratch motorider vs. Traktor - podminene zastaveno, pojistovna zacina plnit, a operace 28.4. tak snad se blyska na lepsi casy

Recommended Posts

Odesláno

To je ... Na druhej strane, obchodáci zrovna núdzu o prácu nemajú, tak možno sa zadarí ešte lepšia, ako máš teraz :)

Odesláno

No ja byl do obchodnika dotlacen a ta prace me je neprijemna. Ale faktem je, ze je to lepsi nez dratem do oka.....

Odesláno

Tak ono neni obchodník, ako obchodník :)

Na niektorých pozíciách je tá práca hodne, hodne nepríjemná, na niektorých zase máš zase skoro \"prácu\" snov :)

V praxi ale v strednom priemer, aspoň tu na SK, pokiaľ máš nejakú prax, prípadne školu, je vždy slušný plat, dobré možnosti ako si mzdu navýšiť + auto, mobil, notebook atď ...

Odesláno

Jirko, když jsi v neschopnosti, tak ti nemohou dát padáka, nebo jsem něco přehlédl?

Odesláno

Jakmile je pracovník v pracovní neschopnosti tak nezáleží zda je zkušební doba nebo smlouva na dobu neurčitou.

Odesláno

Je to plně legální. Pracovní neschopnost ve zkušební době je \"tolerováno\" prvních 21 dní, to si také chráněn, ale jakmile 21 dní skončí tak můžeš dostat výpoveď. Carol si to vyzkoušela na vlastní kůži a řešili sme to s právníkem, protože sem měl za to že jí vyhodit nemůžou - můžou :(

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak opět progres :)

byl jsem první den v nové práci. M2C (bývalé ABL) mi podalo pomocnou ruku (a ja jim) a delam operacniho u kamer a u EPS na novem OC Quadrio na Narodni tride. Je to sice smenna prace, ale neni nejhur zaplacena a lepsi nez drepet na pracaku, neb mi byla ukoncena neschopenka.

Chodim, sice tak max 2-3 hodiny denne, ale zlepsuje se to a na kole ujedu uz 10-15 km.

Kontaktovala me dnes PCR s tim, ze me chteji vyslechnout a poucit jako poskozeneho. Mam si s sebou vzit veskere doklady o lecbe, veskerou komunikaci s CPP (jako pojistovnou vinika), a mam se s nimi sejit. Sef oddeleni v Semilech mi jeste rikal, at si s sebou vezmu i formulare na nahradu skody, usleho zisku, a bolestneho. V podstate nevim o co jde, resil to uz nekdo? Pojistovna vi, ze mi vznikla skoda na zdravi, ale nikdo to se mnou neresil, jen motorku (mimochodem totalka....)

Ale pokud mam tohle vsechno dodavat, tak verim, ze existuje sance, ze nebudu oznacen ani jako spoluvinik.

Odesláno

mozna jeste neco dostanes .. :)   ..ale spis jen chtej uzavrit administrativu

Odesláno

Scratchi, otočit se to proti poškozenému může relativně kdykoliv. Ale je pravda, že zatím spíš vidí viníka v něm a v tobě poškozeného. Všechny papíry a doklady si rozhodně připrav, hodil by se lékařský posudek ohledně závažnosti zranění, bolesti, doby léčby a její bolestivosti... Odškodnění ti pak mohou přiznat v případném trestním řízení, a to nezřídka snadněji a rychleji než v občanskoprávním sporu, navíc bez rizika nákladů. Koneckonců to, že jsi v důsledku té bouračky přišel o práci, byl třeba chvíli bez mzdy a teď máš třeba výdělek nižší, než kdybys bez havárky měl původní práci, to je taky vyčíslitelná a doložitelná škoda.

Odesláno

no prave o to jde. Ja bych se rad dostal aspon na to, aby se mi zaplatily skody. Kdyz mi nekdo proplati i usly zisk, by bylo aspon trosku prijemny. Nechci se na tom cloveku hojit, blest jsem holt zazil, ale to je zivot. Do trestniho rizeni to rozhodne pujde. Policajt tvrdil, ze to je trestny cin tezkeho ublizeni na zdravi asi z nedbalosti.....

Odesláno

Tak jedu na pcr v pulce listopadu a jedu tam s rodinnym pravnikem asi nejtezsiho kalibru, co jde v cr sehnat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...