Goldinka Odesláno 25. srpen 2014 Odesláno 25. srpen 2014 Upřímnou soustrast... Jen bych chtěla upozornit, jestliže nemáš moc peněz, tak doufej, že ti notářka za dědické řízení nevypočítá z hodnoty majteku nějakou bezvadnou částku... My jsme za dědické řízení platili 24tis. a to máme \"jen\" byt a chalupu. Nejlepší by bylo aby ti to ocenili na co nejmenší částku... Citovat
Aluška Odesláno 25. srpen 2014 Odesláno 25. srpen 2014 Raději než natáhneme papuče, tak všechno přepsat na děti atd, ať s tím je pak, co nejmíň starostí a výdajů... Stačilo mi, co se dělo, když umřela mamka...Byt, kde jsem od narození s našima bydlela, byl bohužel psanej jen na mamku, takže po její smrti a ocenění na nějakej ten milionek, chudák táta taky vytasil pár desítek tisíc v podstatě za nic, přitom po mamce na účtu zbylo asi 5tis., nic jinýho neměla.... Citovat
radim.1008 Odesláno 25. srpen 2014 Odesláno 25. srpen 2014 Taky to mám za sebou. I když je to nemilé, tak si tím každý projde. Notáři jsou státem podporovaní soukromí podnikatelé, více než solidně rejžující na cizím neštěstí. Dohledaji všechno, všechno sečtou a konečná suma bývá opravdu někdy závratná. Hlavně se potom nezapomeň stavit na Finančním úřadě, ten si taky rád vezme, ať už z roční daně nebo z případného následného prodeje nemovistosti. V tomhle státě jak něco vlastníš, tak jsi za to neustále finančně \"perzekuován\". Citovat
Tony Stark Odesláno 25. srpen 2014 Autor Odesláno 25. srpen 2014 Jj, babička umřela v únoru a je skoro září a stále není schopná, sehnat všechny podklady ikdyž všechno potřebné papírování má k dispozici. Taky mě to štve jelikož si účtuje i za dobrý den. Po babičce zůstal krásný byt 2+1 na předměstí Krnova se zahrádkou a krásné zahrady za domem s venkovním posezením (krytým) se studnou, včetně plastových oken a kotle na topení (dřevo, uhlí -jak je libo) - prostě paráda. Kdybych se nemusel potýkat s alkoholiky v rodině tak tam už bydlím a koupím si vysněného psíka Salašníka. Plus 7 parcel pozemku, takže toho moc není ale než aby to dostal jeden z členů rodiny, za kterého se i vlastní děti stydí to ne, byt se prodá včetně pozemků a peníze se rozdělí. Dědictví jsou jenom problémy a nervy. Citovat
Milan+ Odesláno 25. srpen 2014 Odesláno 25. srpen 2014 Tak pokud má ještě třeba syna či dceru,tak na ně připadne větší část nebo také vše,pokud napsala závět a pamatuje na Tebe jako na vnuka,tak něco můžeš dostat,ale pokud to půjde přímou řadou ,tak třebas také nic,ještě možná i platí,že pokud tam nikdo neměl minimálně dva roky trvalé bydlení nahlašené,tak platíš dan z příjmu ,když to prodáš hned,pokud by jsi kačky použil na nákup dalšího bydlení,tak neplatíš. Citovat
Tony Stark Odesláno 26. srpen 2014 Autor Odesláno 26. srpen 2014 Měla 3 syny, 1 z nich stále žije a žil s babčou v jejím bytě ale neměl tam nahlášené trvalé bydliště. Další dva jsou již mrtví (otec a strejda). Babička nenechala žádnou závět a v zákoně stojí, že dědí postupně děti babičky, nejsou-li živí tak jejich potomci. Takže se budeme dělit v poměru strejda (žijící) další je sestřenice od strejdy co již nežije a já jelikož otec umřel v 36letech. Citovat
Tony Stark Odesláno 28. srpen 2014 Autor Odesláno 28. srpen 2014 Tak jsem se hnul z mrtvého bodu, konečně. 7 parcel rozloha - druh pozemku - způsob využití - způsob ochrany 1. 767 m2 - ostatní plocha - sportoviště a rekreační plocha 2. 1179 m2 - lesní pozemek - pozemek určený k plnění funckí lesa 3. 466 m2 - ostatní plocha - jiná plocha - 4. 3630 m2 - lesní pozemek - pozemek určený k plnění funkcí lesa 5. 4733 m2 - lesní pozemek - pozemek určený k plnění funkcí lesa 6. 115 m2 - ostatní plocha - jiná plocha - 7. 3810 m2 - lesní pozemek - pozemek určený k plnění funkcí lesa Takže dohromady zůstalo 13.352 m2 lesních pozemků a 581 m2 ostaních ploch a 767 m2 ostatní plochy ze způsobem využití na sportoviště a rekreační plochu Má to vůbec nějakou cenu prodávat? Myslím to tak, zda sumy za pozemky půjdou do stokorun či se ani nedotknou hranice 1000,- ? Citovat
Mišak Odesláno 28. srpen 2014 Odesláno 28. srpen 2014 Jestli se můžu zeptat ty lesní plochy jsou někde na krnovsku nebo u opavy? Vždycky jsem chtěl mít svůj les :-) Citovat
Charlie 1 Odesláno 28. srpen 2014 Odesláno 28. srpen 2014 pokud ten les máš vzrostlej cca 100letej tak to může mít hodnotu 500000Kč i víc.... Citovat
radim.1008 Odesláno 29. srpen 2014 Odesláno 29. srpen 2014 Přesně tak, záleží jak les vypadá, stáří, poloha a svažitost pozemku. Ono taky vlastnit les není žádná prča. To je pořád práce, ale potom je aspoň čím topit. Citovat
HonzaRez Odesláno 29. srpen 2014 Odesláno 29. srpen 2014 Kdybych se nemusel potýkat s alkoholiky v rodině Upřímnou soustrast všem, které něco osobního potkalo, ale tohle je možná nejhorší, co se může člověku stát. Někdo takový Ti může na krku (za krkem) viset celý život a i kdyby to byl třeba brácha, nedejbože aby mohl nějak zasahovat do rodinných nebo osobních záležitostí... Citovat
vaku70 Odesláno 3. říjen 2014 Odesláno 3. říjen 2014 Tak to máme za sebou.Vše vyřízeno.Auto je moje a ostatní máti.Za to prd si notář vzal skoro 8000kč,ale vem je čert,hlavně že je to za náma. Citovat
Tony Stark Odesláno 5. listopad 2014 Autor Odesláno 5. listopad 2014 No zase se to hnulo a hnulo to i mým tlakem. Přišlo mi předvolání a teď mi vrtá v kebuli. Ten dopis přišel nám všem 4 dědicům, vím to, volal jsem bratrovi a oba tam máme napsáno to stejné. Mám sebou vzít kromě všech blbostí a OP a teď se podržte částku 10.500,- Kč jako odměnu notáři. Což o to, ale jde mi o to, že tuto částku máme donést všichni 4 čili dohromady jaké máme vysolit notářce 42.000,-Kč za to, že všechny posudky, znalce na odhad bytu, pozmeku a tak jsem zařizoval já a ona od Února, kdy babča umřel, do předminulého měsíce nehla ani prstem, to je vtip nebo se mi to zdá? Na netu jsem našel kalkulačku odměny pro notáře za dědictví, jenže já neznám celkovou sumu ale pouze tu odměnu ve výši 42.000,- Kč, hergot to by musel být majetek v ceně přes kolik settisíc? Citovat
Péťa Odesláno 5. listopad 2014 Odesláno 5. listopad 2014 Připrav se na nejhorší, odměna notáři je strašná. Citovat
radim.1008 Odesláno 5. listopad 2014 Odesláno 5. listopad 2014 Ano, i když se někdy zdá, že nehnou ani prstem a oni jím skutečně moc nehýbají, tak odměny jsou šílený cifry. Po taťkovi to byla taky pěkná raketa. A to měl "jen" byt 3+1, garáž, auto, motorku, chalupu, penzijní, běžný a spořící účet s mámou na půl. Je to zlodějna, která se děje na tom posledním a tvrdý byznys na pozůstalých. Citovat
Pacho69 Odesláno 5. listopad 2014 Odesláno 5. listopad 2014 Já jsem platil 1% z částky vyčíslené v dědictví. Z tvé částky by vyšlo, že jste "dědili" (posudkově) 4.2 mega. Citovat
Aluška Odesláno 5. listopad 2014 Odesláno 5. listopad 2014 Jojo dědictví bude určitě několik mega, když máte platit tolik . Citovat
Goldinka Odesláno 5. listopad 2014 Odesláno 5. listopad 2014 (upraveno) @TonyStark: my jsme měli hodnotu majetku cca 3.5M, platila jsem 25tis, jsem v přímé linii, maminka neměla sepsanou žádnou závěť, ale s bráchou sme se na všem v pohodě dohodli. Jemu nepřišlo žádné pozvání na dědické řízení, přišlo jen mě, a jediné co tak se udělala jen plná moc, že to mohu řešit já aby tam bratr nemusel, když se mu tak nějak ani nechtělo. Částka nebyla rozdělená mezi mě a bráchu, napsali mi jen, že mám na ruku vysolit částku ve výši vyšší než byl v té době můj plat. přijde mi divný, že neznáte celkovou hodnotu majetku, protože to vám musí vyčíslit do toho papíru, kde je jasně napsáno, kdo co a v jaké hodnotě nebo poměru částky, dědil... Pro mě to bylo jen další velké rýpnutí do rozvřený rány... Přišli sme o mamku a ještě z nás vytahli pro nás dost peněz... Jenže tomuhle businessu se zabránit nedá... Upraveno 5. listopad 2014 uživatelem Goldinka Citovat
Aluška Odesláno 5. listopad 2014 Odesláno 5. listopad 2014 Goldinka: divný, že tvýmu bráchovi pozvání na dědictví nedošlo , my byli dědicové já, brácha a táta a každýmu to došlo do vlastních rukou sólo a kdyby se z nás někdo nemohl dostavit a nebo nedal někomu plnou moc, tak by to řízení ani nemohlo proběhnout. Je to smutný, pohřeb cca 20tis. a pak hned vysolit takový pálky, chudák, kdo je sám a musí to zaplatit, to aby si šetřil už dlouho dopředu.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.