Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Uprime pokud mam to stesti a mam vic penez urcite je neponesu do banky / bavme se o normalni rezerve 50-100tis / tedy nad tuto sumu.

A kdyz uz do banky tak na ruzne ucty v ruznych ustavech ....

Jinak GM se tez trosku obaval a jak jsem napsal internetbanku dle me nemaji tak prehlednou jako mela Sporitelna ale jejich pristup byl vic nez sebejisty tak jsem zabalil par tisicovek a udelal paapa - posledni kapka byla na prepazce kde jsem chtel \"vybrat na 60tis\" tak me pani zdelila ze bude pozadovat za tuto transakci snad na 50-60kacek .... Jo vybral jsem si to tenkrat za 12Kc na nekolikrat v bankomatu a mam KLID a vse ZADARMO!!

A jak nekdo psal u mBanky ze ma tel. za hodne dobre podminky tak asi nebudu vahat a jdu otevrit i tam ucet ale jen diky telefonu protoze 300Kc/300min+ dalsi bonus je moc pekne.

Taky jsem mel obavu ale pprechod bylo jen zajit na pobocku a stravit tam cca 2hod a nasledny mesic zkontrolovat zda vse odeslo jak melo/ nam neodeslo tak se to udelalo nasledne a je proste klid.Dnes uz taky rikam NEBAT SE ozvat se a kdyz to nejde tak jit jinam.

[upravil dne 20/8/14 06:14 od Lihous]

Odesláno
neviem naco su komu pobocky v beznom zivote...

vsetko dnes vybavis cez internetbanking, veskere zalezitosti.

mam mbank a ziadny problem vratane nula poplatkov.

urocenie viac nez dobre (momentalne na emax 1,5%, ostatne poducty 0,9%), moznost presunu medzi vlastnorucne zalozenymi uctami, vsetko maximalne komfortne, sucasny ib na vyborne prepracovanej urovni s mnozstvom

funkcii. ine banky su strohe a pytaju poplatky za to ze mozu narabat s vasimi peniazmi... chore...

proste vsetko co potrebujes si v mbank v pohode spravis.

na mbank sa vztahuje rovnaky zakon o ochrane vkladov ako na ostatne komercne banky.

vybery zdarma kdekolvek v ramci celej EU bez poplatku aspon co sa sk mbank tyka, neviem ako v cz mbank.

nechapem teda lubko co potrebujes vybavit take na pobocke co cez ib nejde. okrem hotovostneho vkladu,

co ide tiez hravo poriesit ked nutne potrebujes.

[upravil dne 19/8/14 19:28 od Marcel00]

Marcel

Používam 1 účet ku ktorému su vydané 2 karty (1x VISA, 1x Maestro) = Maestro karta je vydaná na iné meno, ako je majiteľ účtu (ide to v MBANK ? ) , tento človek (nie majitel účtu) má aj v banke spísané právo s manipuláciou s financiami na účte do presne stanoveného limitu (ide to v MBANK aby nemajitel účtu ho vedel obsluhovať ? )

SMS - má ich mBank ? Ja si neviem predstaviť lepší prehľad ako ten, že mi po každej zrealizovanej platbe príde informácia kde sa čo a ako zaplatilo (vybralo) a aký je môj zostatok :) Tak isto neodcenitelné, že viem, kedy na účet nabehli výplaty ...

Inkaso - ako sa v banke vybavuje \"inkaso\" ? (nie trvalí príkaz, ale inkaso) = ako vieš, tento rok vstúpil do platnosti nový zákon. Napr inkaso pre Telekom som vybavoval tak, že ti v Telekome vydali súhlas na inkaso a dali ti vyplnený formulár, ktorý si fyzicky musel do banky zaniest, aby ti inkaso zriadili ... Ako by som zašiel do mBank ?

Inak okrem toho mám zautomatizované absolútne všetky platby, od bývania, mesačných nákladov na bývanie, elektriky, tv, internetu, dvoch paušálov, internetu a pevnej linky rodičov, zdravotného poistenia atd atd ... Je počet \"inkás\" resp. \"trvalých príkazov v mbank\" neobmedzený ?

Vyberám viac krát mesačne, menšie sumy. Samozrejme, z bankomatov mojej banky, ktorých je snád skoro najviac, to mám zdarma. Nerád nosím pri sebe vyššiu hotovosť, a takisto si v byte peniaze žiadne nenechávam - tak isto polovička ktorá využíva 2 kartu , takže reálen je tam možno kľudne 20 alebo viacv výberov po cca 20 Eur - má toto MBANK ?

Sporiace účty vediem, neviem, či sú nejakým spôsobom obmedzené, ale mám ich pod hlavným účtom v IB, aktuálne mám otvorené 3, samozrejme bez poplatku a presun medzi nimi zdarma.

Využívam - nie že by som bez neho nevedel žiť, VIAMO ... Má ho len TATRA a VUB, ale peniaze môže príjmať každý aj ten, kto má inú banku. Bežne sa týmto rýchlim spôsobom vyrovnávame s kolegami za obed, za kávu a podobne :) Namiesto toho keď sme 4 ia na obede, aby sme sa tam rozrátavali, lebo jeho menu stojí 3,69, jeho 3,95 a ďalší má za 4,25 ... Tak to zaplatí jeden, a ešte pri stole mu cez Viamo pošlem toľko, koľko mám :) Takže opakujem, prežil by som, ale už som si zvykol :) (a čo MBANK ? )

MBANK IB som videl, popravde ten s TB mi prijde TOP a VUB hneď za ním ...

Posledná vec - Hypotgéka. Dnes, ty všade znížia úrokovú sadzbu o nejaké malé percento, ak si u nich vedieš aj účet. U mna konkrétne o 0,3 percenta. Toto percento úroku je vo finále väčšie, ako poplatok ktorý platím ...

PS: Pred nedávnom sa mi zlomila karta = nebolo nič jednoduchšie, ako vybehnúť na pobočku - kde pani zahlásila, že výmena karty trvá týždeň, a že mi radšej aktivuje novú tretiu kartu, a akonáhle mi dorazí, starú proste zdeaktivuje - tak aj bolo. O to zaujímavejšie bolo zistenie, že k účtu môžem mať 3 karty bezplatne :)

Odesláno
Kurt: u mbanky IB můžeš normálně dál fungovat ve staré verzi, takže bez omalovánek, ale manžel si to pochvaluje, víc jak starou verzi, já ještě nenašla odvahu :)

stare IB bude do konce roku zcela zruseno... takze ti doporucuju zacit se ucit s novym...

Odesláno

Ono to nove neni nakonec tak hrozne, ma tam I nejake zajimave vychytavky (treba pro ty kdo plati hlavne bezhotovostne a navic si chteji evidovat za co rodina utraci).

Skoda ze mBank nezaklada firemni ucty (pokud se od lonska nic nezmenilo).

Odesláno

ČSOB - měsíčně 80,- aktivní konto

výběry z bankomatu - zdarma, 10 plateb mimo území ČR - zdarma, poplatky za příjem či odeslání platby do/z jiné banky - neplatím

hodně lidí si ale poslední dobou vychaluje ty novější banky airbank, mbank, zuno, fio .... vůbec nevím raději věřím dlouholeté funkčnosti

Odesláno

mbank mám a jediné co mi vadí je, že vyběr z bankomatu pokud nepřesáhnete obrat platbou kartou máte zpoplatněný. Jinak bez problému. Výměna karet bezproblému. Karta přijde poštou do schránky a nemusím se táhnout nikam na pobočku. Jinak u mbank lze mít i jiného disponenta k účtu a dle stránek jde založit i firemní účet.

Airbank je též dobrá, při založení účtu ani do tý banky jít nemusíte. Vše jde po internetu.

Kdysi jsem byl u spořky a už nikdy více.

Odesláno

neni firemni jako firemni... to ze podnikatelsky ucet pro podnikajici fyzickou osobou nazyvaji v mBank firemni ucet je jen mateni klienta, to maji uz delsi dobu ale ucet pro pravnickou osobu, tedy s.r.o nebo a.s. tam stale nevidim.

Odesláno

tak jsem dnes v České Spořitelně udělal bu,bu,bu bubáka že odejdu natvrdo jinam a slečna \"za přepážkou\" mě dala vše kompletně zdarma.

Zdarma vše mám na tři roky,že prý na stálo mi to dát nemůže.Za ty 3 roky se uvidí buď to prodlouží (vše zdarma) nebo udělám Spořce pá,pá.

Tak jsem rád že to tak dopadlo,na spořitelnu jsem léta zvyklej.A když ve spořitelně účet tak už jedině zdarma.

Díky všem tady za rady a názory :papa

Odesláno

Vitty: Když jsem u nich dělal firemní účet, tak normálně na ičo, tak nevidím problém proč by to nešlo na akciovku nebo sročko ;)

Odesláno

ChouLu: protoze poskytuji ucty pouze fyzickym osobam (I to IC mas jako fyzicka osoba), ne pravnickym osobam. Tak proto. Proc to tak maji sice nechapu ale to je tak vsechno co s tim muzu delat.

Kdyz to pro me bylo aktualni tak jsem se v mBank pochopitelne ptal kdyz tam mam vlastni ucet na IC. Odpovedi bylo neumime, pripravujeme, zatim musite jinam. Takze mam uz treti rok ucet spolecnosti u Ceske Sporitelny kde mam i osobni ucet (oboje mimochodem zadara...) a jsem spokojeny :), mBank jak se zda zatim stale \"pripravuje\".

Zkousel jsem to s firemnim uctem i u FIO ale tam mely zase jinou chybku - zahranicni platby umi jen v nekolika menach a JPY mezi ne bohuzel nepatri, takze bych mel problem platit dodavatelum. Taky na tom uz dva roky \"pracuji\". Ale je mi jasne ze tento problem 99% klientu neresi :-)

Odesláno

Pro Ivouš : ANO me to nabidla taky a na otazku co nastane az skonci doba zadara me s usmevem rekla dle soucasne praxe vam budeme uctovat tusim 98Kc mesicne - proto jsem se tam kde mam vse zadarmo na dobu neurcitou.

Pokud si chteji delat blazny muzou nevidim problem ale zmenit \"lokal\" a jit jinam.

Stejne to bylo s plynem ale to je jina pohadka.....

Proste se nebat oni musi pochopit ze JA JIM PUJCUJU SVE PENIZE nikoliv obracene!

A to tady schazi u vetsiny lidi tak pokorne plati a plati a plat ......

A jeste malickost sice nevime kam se to bude posouvat ale spocitejte si kolik usetrite za dacasne zadarmo vuci tomu kolik platite ted / ono je to pro ne smesna suma adekvatni cas je vice jak 6 let ale to je nezajimave pro ne ....

A jeste jeden napad pokud si pujcim treba u sporitelny rekneme 50tis bude urok v lepsim pripade na rok cca 10% ?? Tedy me penize jim vydelaji cca 400/mesic??

A oni si jeste nechaji platit ze tam penize mam a ja je jim pujcuju - trosku zvracene ne??

V nasem pripade to byl dvojnasobek vic jak 10roku a prezto jim za to clovek nestal....,jasne jdu na to selskym rozumem a odvazil jsem se ozvat. ;)

[upravil dne 21/8/14 06:21 od Lihous]

Odesláno

Lihous :D

Určite chápeš rozdiel, keď požičia tebe banka, a rozdiel, keď ty vložíš peniaze na sporiaci účet banky :D

Kdežto ty \"požičiavaš\" peniaze veľkej finančnej inštitúcií, je tvoj vklad plne chránený = tj aj keby banka z jedného dňa, na druhý, skrachovala, o peniaze neprídeš :)

Kdežto ak banka požičiava \"spotrebný\" úver, pri ktorom nič nezakladáš, ich istota, že to s teba \"dostanú\" je oveľa menšia :) Majetný ľudia, si spotrebné úvery neberú. Takže pre banku nastáva oveľa väčšie riziko, pokiaľ peniaze požičiava tebe, ako keď ty do nej vkladáš :)

A pokora u ludi, o ktorej pišeš :)

Nemusí to byť vždy tak. Mne prijde smiešne to, že ľudia vyhadzujú neskutočné prachy von oknom každý deň, a keď chce od nich za správu všetkých ich financií niekto poplatok, tak začnú volať po spravodlivosti ...

Odesláno

Slušnosť / neslušnosť. Daj nejakú záruku / nehnutelnosť, a dostaneš sa na úrok, ktorý je menší, ako pri sporení :)

Odesláno

Pravda proto jsem u jineho ustavu a mam klid.

Joo neco jineho by bylo kdyby sama banka Sporitelna prisla s tim ze na tri roky mam moznost vedeni uctu gratis - ANO to bych zustal.

Ale prosit ..... v dnesni dobe :)

Ale to jsme mimo tema ktere bylo jiz zodpovezene.

Odesláno
Kurt: u mbanky IB můžeš normálně dál fungovat ve staré verzi, takže bez omalovánek, ale manžel si to pochvaluje, víc jak starou verzi, já ještě nenašla odvahu :)

stare IB bude do konce roku zcela zruseno... takze ti doporucuju zacit se ucit s novym...

Aha, no dobrá, myslím, že to zvládnu i s novým :cool:

Odesláno

čau dnes jsem opět navštívil Českou Spořitelnu.

Důvod: moje mamka chtěla taky mít účet celý zdarma.

Udělal jsem zase bu,bu,bu a co jsem chtěl jsem opět dosáhl.

Výsledek: mamka má svůj účet úplně zdarma.

Dneska \"za přepážkou\" byla taková ochotnější slečna líp to s ní šlo.

Na dotaz mamky:A co bude za ty 3 roky až účet jako skončí zdarma,slečna odpověděla = ! NETRAPTE SE TÍM ONO SE TO ZASE NĚJAK UDĚLÁ A DOVÍ CO BUDE ZA TY 3 ROKY !

A taky slečna říkala že : za pár let stejně v Česku budou jen pár bank,protože ty malé banky na to dojedou že vedou účty atd . zdarma a že už mají problémy teď aby to utáhly.

a že během pár měsíců bude pošta zdražovat a že když přijde důchodci důchod poštou domů tak to pošta nově zpoplatní 22 kč.Proto důchodci si budou muset posílat peníze na účet aby těch 22kč nemuseli platit

Povinnost mého a mamky účtu zdarma = za měsíc musí být na účtě provedeny minimálně 3 pohyby např. (trvalý příkaz,výpata,výběr peněz kartou,odeslání peněz , sipo, atd.)

Jestli budou jen 2 tak se účet za ten měsíc normálně zpoplatní jak byl.3 pohyby by u nikoho by neměl být snad problém dneska.

V práci chtějí mít účet zdarma taky - závist to je sviňa věc,ale když to jde tak proč ne že.

Odesláno

Myslím, že jsi dosáhnul jednoduchým způsobem toho co potřebuješ. A co bude za 3 roky bych neřešil. Třeba AirBank už je v situaci, že další provozování za stávajících podmínek nedává ekonomický smysl, takže podle mě se brzy začlení do nějaké bankovní skupiny a radikálně změní přístup a nebo radikálně změní přístup a peníze začne vydělávat, ale ani pak bych si nebyl jistý, že nebude na prodej. Ono se stačí podívat na výkřiky do tmy typu \"Direct\", malých zdravotních pojišťoven, nebo různých malých záložen - samostatně fungují jednotky let pak se začnou tiše vytrácet a nebo se srovnají s konkurencí.

Odesláno

A taky slečna říkala že : za pár let stejně v Česku budou jen pár bank,protože ty malé banky na to dojedou že vedou účty atd . zdarma a že už mají problémy teď aby to utáhly.

Slečna zjevně byla na firemním školení. ;)

Snad neexistuje v ČR banka, která nevykazuje zisk. Samozřejmě, že taky záleží na legislativě, která se může změnit (ono takové procento z každé platby kartou je pro banku slušný příjem), ale momentálně to s těmi \"problémy\" není tak horké.

koblih69: nezapomeň na Delvitu, Carrefour, Plus diskont, Spar,...:)

[upravil dne 21.8.2014 22:08 od Kurt]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...