Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

něco málo o kapličce sem psal pár příspěvků výš.

Napájení sem tam neřešil protože tablet mě vydrží na baterku celkem dlouho, kdybych potřeboval nabíjet častěj tak mám v plánu dodělat bezdrátové nabíjení. ( z ebay se to dá sehnat za pár stovek)

Až bude chvilka volného času tak udělám ty fotky kapličky a dám to tu.

• O 1 rok později...
Odesláno

Inspirován tímto příspěvkem a dalšími jsem stvořil to co je na videu http://youtu.be/W73KMdktZGI a na pár obrázcích zde. Všechno je jednoduše demontovatelné včetně kapličky a jejího kompletního uchycení, což v originálním nebylo. Rámeček tabletu je originální rámeček Peugeot. Kaplička taktéž, japonské provedení. Android tablet s navigací má navigační čip v sobě a umístění v plastové palubce tomu nevadí. Je to odzkoušeno v cca 5000 najetých km i v silných lijácích a dost zatažené obloze. Pod navigací je přídržná deska na které je zezadu umístěný zdroj 5V, propojovací destička a zesilovač. Pod mřížkou u kapličky jsou malé reproduktory z LCD displeje. Tohle řešení s vlastním zesilovačem a reproduktory bylo zvoleno po několika  vyzkoušených variantách, stejně jako zapínání napájení tabletu. Zvuk z navigace-tabletu může jít buď jenom do těchto reproduktorů nebo i do zesilovače rádia po jeho zapnutí a navolení AUX vstupu. Nebo rádio hraje samostatně a navigace případně cokoliv z tabetu taktéž. Zapínání bylo zvoleno záměrně samostatné v místě popelníku, kde je ještě vyvedeno 5V na případné nabíjení dalších spotřebičů (mobil atd.). Po vypnutí napájení tablet-navigace ještě krátkou dobu zobrazuje a pak se sama vypne (to je funkčnost tabletu, kde se i nastavuje). V případě potřeby nouzového vypnutí tlačítkem na tabletu lze mezerou rámečku v daném místě prostrčit tenkou asi centimetr širokou planžetu v místech, kde je na tabletu tlačítko. Připojení do vnějšího světa je možné přes wifi nebo klasickým USB kabelem bez demontáže tabletu, ten mi zatím leží na stole.

Odesláno

Je to VisionBook 7Q GPS od UMAX. Prodává třebas ALZA, ale i jiní. Zvolen pro svoje rozměry, GPS, 1G paměti a rozumnou cenu. Původní úvaha byla mít externí GPS modul s odělenou anténou, ale komplikace s připojením do bezgpskového tabletu nakonec vyústily v tohle řešení.

• O 1 měsíc později...
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

ahoj, jen pro zajímavost aktualizuju, mám nový tablete protože původní sem rozbil a dodělal sem bezdrátově nabíjení takže po přiložení tabletu se automaticky začne nabíjet, rozvítí se a spáruje s bluetooth.

post-42469-0-78629300-1464280544_thumb.j

post-42469-0-43380400-1464280563_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Máš to moc hezky udělané :) Šikula .) Ja zatím tablet mam jen na držaku zasunuty v klima.... Povedlo se ti spojit tablet s radiem? Třeba přes bluetooth? 

Upraveno uživatelem ivan74
  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...