SLAVONIX Odesláno 10. srpen 2014 Odesláno 10. srpen 2014 Ahojte. Potreboval by som poradit. Moj Peugeot 306 2.0 HDi akosi prestala tahat. Do 2500 ot je to este ako tak a potom uz ani tuk... Proste pri zatazi s plynom na podlahe nad 2500 otacok vobec netaha, zda sa mi ze este prave naopak... Ked preradim vyssie tak zasa do 2500 taha a potom uz nic. A ma taky divny klepotavy zvuk. Rozvody boli menene cca pred mesiacom. O tyzden ma caka STK a som s toho zufali..Vedel by mi niekto poradit co to moze byt? Dakujem. Citovat
SLAVONIX Odesláno 10. srpen 2014 Autor Odesláno 10. srpen 2014 nahral som video chodu motora...inak...má tak klinový remen hádzat? zdá sa mi ako by mal velku volu... Citovat
MilanF1 Odesláno 10. srpen 2014 Odesláno 10. srpen 2014 Točivý moment tohoto motoru vrcholí na 2500 ot, ale do 3000 ot. to musí jet slušně, až poté točivý moment rapidně padá. Hází řemen, to může být napínací kladkou ... ona může být špatná i řemenice na klice, která prokluzuje. Ale ten zvuk motoru se mi nelíbí, nemám nyní dobré ozvučení, ale klepe to jako traktor ... asi mlátí vstřiky. Pak by se dalo pochopit, že auto nemá výkon. Napoj to na diag a pak uvidíš. Citovat
SLAVONIX Odesláno 10. srpen 2014 Autor Odesláno 10. srpen 2014 ...a co znamena ze mlatia vstreky? myslis vstrekovacie ventile, alebo vstrekovace? ako by sa to dalo opravit? auto zacalo mat taky zvuk a stracat vykon z nicoho nic pocas jazdy z kopca.... na volnobehu ide aj nad 2500 ot. ale pri zabere taha do 2500 a potom sa na nich zastavi a dalej uz netaha, prave naopak este akoby poklesol vykon...moze to byt aj ze sa uvolnil remenom?(rozvodovim alebo klinovym) pretoze oba boli pred mesiacom menene Citovat
MilanF1 Odesláno 10. srpen 2014 Odesláno 10. srpen 2014 Něco tam mlátí, možná jsou to vstřiky, tudíž jsou vadné, proto nemá auto výkon. Tvoje vstřiky lze repasovat. Samozřejmě je můžeš nahradit jinými (jednu sadu mám navíc) nebo koupit fungl nové (to je nesmysl vzhledem k ceně auta). Ale je to jen má domněnka, mlátíci vstřiky jsem osobně ještě neviděl ... může to dělat něco jiného (opět dodávám, že jsem si to pouštěl na špatném audio přístroji). Navíc z toho výpisu z diag ti nic neřeknu, nevyznám se v tom. Citovat
vladosr Odesláno 10. srpen 2014 Odesláno 10. srpen 2014 elm je diag na hranie nie na hladanie chyb...... zajdi k niekomu co ma ppo a nech ti pozrie merane hodnoty..... Citovat
SLAVONIX Odesláno 11. srpen 2014 Autor Odesláno 11. srpen 2014 idem dnes do servisu, len neviem ci diag nieco ukaze, kedze kontrolka motoru nesvieti... Citovat
SLAVONIX Odesláno 11. srpen 2014 Autor Odesláno 11. srpen 2014 chcem sa este opytat...ak by to klepanie bolo remenicou na kluke, malo by to vpliv na tu akceleraciu? Citovat
SLAVONIX Odesláno 11. srpen 2014 Autor Odesláno 11. srpen 2014 Takze hlásim ze auto je v servise. Asi to bude ucpany druhy vstrek, nakolko ked som dorazil do servisu auto uz slo len na 3 valce a po odpojení konektoru druheho vstrekovaca sa nic nedielo (pri odpojení zvysnych troch chcipavalo) Servisák ma potešil že pri vyberaní toho vstreku sa moze ten vstrek zlomit ak to bude zapecene a potom bude potrebne rozoberat celu hlavu, na druhu stranu ale tvrdil ze sa musia vybrat vsetky vstreky a poslat na precistenie, lebo ze je len otazka casu kedy to zacnu robit aj dalsie. Chcem sa opýtat ci niekto nevie kolko stojí precistenie, príp repas tychto vstrekovacov. Je to znacka BOSCH. Citovat
vladosr Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 zloz pomocny remen na alternator , aby nebola remenica zatazena a zvuk by sa mal zmenit , ak je to ona.... Citovat
SLAVONIX Odesláno 11. srpen 2014 Autor Odesláno 11. srpen 2014 no uvidime, snad to bude tym vstrekom ked uz ho posle na to precistenie...hlavne aby sa mu pri vyberani neulomil Citovat
SLAVONIX Odesláno 13. srpen 2014 Autor Odesláno 13. srpen 2014 Ahoj. Tak vstreky po diagnostike su vraj dva OK a dva treba repasovat. Cena za repas jedneho vstreku je vraj 250eur. Je to normalna cena, alebo poznate lacnejšiu alternativu. Dakujem. Citovat
oddie Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Repase Bosche by měla být podstatně levnější, to už by musel být ten vstřikovač zničený úplně, aby to stálo tyhle prachy. A i tak by se pak vyplatilo vzít spíš jiný. I v inzerci se dají sehnat tyhle staré Bosche už repasované okolo 100EUR. Citovat
SLAVONIX Odesláno 14. srpen 2014 Autor Odesláno 14. srpen 2014 ahoj. Tak som tie vadne vstrekovače poslal na repas, ale našiel som niečo lacnejšie (za 160eur/vstrek). Teraz ma ale straší myšlienka, že až sa to poskladá, že ten zvuk a chod motora bude taký aký bol predtým. Napadlo ma. Môže nejaká závada na motore náhle odrovnať vstrekovač? Po cca 100 km... Citovat
koblih69 Odesláno 14. srpen 2014 Odesláno 14. srpen 2014 Za 6 tis. má repasovaný Bosch na webu Badisák ... ale přestava, že koupím 4 do 306 je pro mě jen těžko přijatelná. To bych koupil vstřiky někde z vraku. Tedy tam kde mi dají záruku. Odrovnat vstřiky za 100 km klidně můžeš, třeba pokud se zadře čerpadlo, nebo si vneseš nějakou jinou nečistotu do systému... Citovat
SLAVONIX Odesláno 14. srpen 2014 Autor Odesláno 14. srpen 2014 tak ale ak by sa zadrelo čerpadlo, tak by motor zdochol, nie? Citovat
SLAVONIX Odesláno 14. srpen 2014 Autor Odesláno 14. srpen 2014 prosím, posúdte podla tohto videa či to mohlo byť niečo iné ako vstreky, čo by následne ich poškodilo...lebo mám vážny strach že sa to poskladá a zasa to bude robiť a zasa to poškodí vstreky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.