Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já bych jen dodal, že TURBO VENTILÁTOR disponuje při svých 30.000 OTÁČKÁCH průměrnou úsporou paliva 30 procent (u benzínových motorů), resp. 33,3 procent (u naftových). Z čehož vyplývá, že když jeden namontuješ na sání, jeden na výfuk a jeden na výdech topení, dokážeš se u dieselu dostat až na NULOVOU spotřebu a když ještě čtvrtý aplikuješ to sedáku řidiče, bude Ti palivo v nádrži dokonce přibývat! SPECIÁLNÍ ÚHLY ČEPELÍ roztáčených nasávaným vzduchem dokáží zvýšit plnící tlak až nad 10 atmosfér, čemuž se v odborné literatuře přezdívá \"atmosféra strachu\" (fear atmosphere). Zároveň vyšší ROTACE MOTORU zaručí tzv. Wankelův efekt, a to i pro motory s řadovou konfigurací válců (laicky řečeno - pod kapotou se bude otáčet celé těleso motoru). Ověřeno dvěma tisíci nezávislých testů, 98,4 procenta spokojených zákazníků Ti to potvrdí a doporučí. No není to skvělé? Je to skvělé!

Odesláno

No jasně, když ten krám představuje především ODPOR v přívodní soustavě, bude motor lépe zásoben vzduchem :D

Mám takový neblahý dojem, že i na netu k tomu jdou dohledat nějaké reálné testy s měřením, ale hledat to nebudu.

Odesláno

Píši jen že může :) v dnešní době kdy chod motoru řídí řj motoru je to podle mne jen vyhozený prachy.

Odesláno

Hezká blbost...

Btw.. jak může být lépe zásoben vzduchem, když ti nasávací soustava zůstává stejná a ty do ni naopak přidáš ještě další odpor :bojim

Kdyby ta vrtule byla honěná třeba elektrikou, tak by se nechalo uvažovat o lepším přísunu vzduchu, ale v tomto případě je to fakt jen další odpor do sání. o 30tis/ot ani nemluvě... to číslo je vycucané z prstu :cool:

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

A uplně nejlepší bude až se ulomí vrtulka a sežere jí turbo :D

Odesláno

Co jsem četl je to na benzin a to já ani to turbo nemám takže nemám co zkurvit :D

Odesláno

Obávám se, že Jeny tím slovem \"pneumatika\" neměl na mysli zrovna gumu, ale spíše souhrnný název učebního předmětu popisujícího mechaniku reálných tekutin a termodynamiku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...