Guest servisman Odesláno 26. červenec 2014 Odesláno 26. červenec 2014 Taky bych to nestříhal ,když to je asi origo. Ale já bych zkontroloval zásuvku v tažném čili rozebral a vyzkoušel to světlo. Třeba je tam někde prodřený kabel či je urezlý a dotýká se kostry. Za pokus to stojí. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 26. červenec 2014 Odesláno 26. červenec 2014 Andy. odkud z jizni moravy jsi ?? pokud by to vydrzelo jeste 14 dni rad se na to kouknu az budu u rodicu (kyjov) Citovat
Andy22 Odesláno 7. srpen 2014 Autor Odesláno 7. srpen 2014 Andy. odkud z jizni moravy jsi ?? pokud by to vydrzelo jeste 14 dni rad se na to kouknu az budu u rodicu (kyjov) Jsem od Brna. Abych dokončil tohle téma a nebylo zase jako nedořešené i když přesná závada nezjištěna... ...takže drát jsem nakonec stříhat nemusel a na dovolenou odjel s funkčním světlem. Nevím jestli to byla závada na koncovce tažného zařízení nebo jen nějaký krátkodobý kraťas, který vypnul nějaký obvod v BSI, ale zřejmě pomohlo připojení multimetru a jen proměření napětí na koncovce. Možná nepatrné zatížení obvodu v BSI připojením multimetru okruh opět spustilo a světlo se rozsvítilo ! Sám sem tomu nemohl uvěřit a světlo (klep, klep) zatím stále funguje bez problémů a to jsem už chytnul spoustu pěknejch lijáků. Takže děkuji všem za rady a ochotu řešit problém druhého. Díky :super [upravil dne 7/8/14 22:15 od Andy22] Citovat
hydrostar Odesláno 18. srpen 2015 Odesláno 18. srpen 2015 Přesně tento popisovaný problém mám taky. Na pravé straně je všechno v pořádku (teda svítí jen jedna žárovka), ale na levé straně mně přestaly svítit obě žárovky. Obě jsou v pořádku. Zkoušel jsem i pojistku a nic (pojistka u motoru F17/18 potkávací světlo). Navíc, když přidám přívěs, tak na přívěsu světla nesvítí ani vpravo, ani vlevo, ale při zapnutí světel světla na přívěsném vozidle probliknou. Takže po přečtení předešlého zkusím štěstí s hledáním problému u zásuvky přípojného zařízení. Je možné, že by závadu zadních světel mohl způsobit nějaký zkrat způsobený připojením přívěsu? Závadu světel jsme totiž zjistili až při kontrole přívěsu, takže vůbec netuším, jestli předtím světla svítila. Problém se začal rozvíjet dál, protože mně odešla i baterka a předpokládám, že to tam někde pořád bere proud. Citovat
hydrostar Odesláno 22. srpen 2015 Odesláno 22. srpen 2015 Závadu v servisu odstranili následovně. Přecínovali veškeré spoje vedoucí k tomu rozdělovači na tažné či jak se to jmenuje a světlo začalo svítit. Hrabali se v tom chudáci víc jak den než našli příčiny. Bohužel celou anabázi zkratů a odběrů nepřežila baterka, která teda měla to nejlepší už za sebou. Zatím to drží a snad to bude OK. Citovat
martan01 Odesláno 17. listopad 2015 Odesláno 17. listopad 2015 (upraveno) Jaka ze je to varianta kdyz nesviti predni parkovacka a zadni svetlo? Upraveno 17. listopad 2015 uživatelem martan01 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 pojistkajako vzdypojistka jisti predni a zadni svetlo Citovat
Claudiu Varvoni Odesláno 30. prosinec 2024 Odesláno 30. prosinec 2024 (upraveno) V 24. 7. 2014 at 20:51, ChouLu napsal: Máš odemě email.. podívej se do něj Dobrý večer mám stejně problém máte nikdo schéma od bsi které je ten kabel e-mail varvoni.claudiu@ post.cz děkuji moc pánové Upraveno 30. prosinec 2024 uživatelem Claudiu Varvoni Citovat
P607Olda Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 (upraveno) ... mám stejný problém... je tady toho 3 stránky, napiš konkretně jaký máš problém? Na levém zadním světle odchází kontakty, hlavně zemní. Je třeba "přeskočit" konektor, tedy natáhnout pomocný kabel od původních kabelů, skrz plast až na plechové plochy. Připájet pořádně. Upraveno 1. leden 2025 uživatelem P607Olda VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 Osobně to řeším těmito konektory... Dá se sice sehnat opravná sada na kabely v autě ale stejně je minimálně kostra a často i další piny ve světle vypálené. Ustřihl jsem konektor v autě, nakrimpoval tuten (samozřejmě s odpovídajícím počtem pinů) , v lampě jsem na plechové cestičky napájel kabely, vyvedl ven ze světla, nakrimpoval protikus. Na obou 307 sw s face lampama nemám problém. Citovat
Claudiu Varvoni Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 (upraveno) před 44 minutami, P607Olda napsal: ... mám stejný problém... je tady toho 3 stránky, napiš konkretně jaký máš problém? Na levém zadním světle odchází kontakty, hlavně zemní. Je třeba "přeskočit" konektor, tedy natáhnout pomocný kabel od původních kabelů, skrz plast až na plechové plochy. Připájet pořádně. Dobrý den děkuji za rychlou odpověď mám 308 1.6 hatchback hdi je taková problém když zapnu světla se vypne v kufru a zadní interiér stropní světlo asi nějaký skrat asi nevím jímka vše funguje blinkr směrovka mlhovka ale nesvítí obrysova a mám aj tažné originál děkuji Upraveno 1. leden 2025 uživatelem Claudiu Varvoni Citovat
P607Olda Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 Asi odpojená zem, zkus přikostřit, měl by to být zelenožlutý. Ale opatrně, jsi elektrikář? V Olomouci Peugeot FAJT +420 724 271 220 V Zábřehu Nečas 602 605 186 Citovat
Claudiu Varvoni Odesláno 1. červenec 2025 Odesláno 1. červenec 2025 V 24. 7. 2014 at 23:13, Andy22 napsal: Děkuji moc za pomoc Teď jsem dojel z práce a baterku odpojil a dal nabíjet. Byla už pěkně vymlácená. Ještě mě napadla jedna věc, v noci když jsem jel, tak světla občas pomrkávala a to při plynu a né třeba mezi řazením, takže v otáčkách. Je to normální nebo to může mít nějakou souvislost. Auto má 185 tisíc, tak třeba už altík odchází? V 24. 7. 2014 at 22:10, ChouLu napsal: Ano obrysovky jdou přímo z BSI jak jsem ti posílal schéma.. propípni si ten kabel od BSI dozadu do světla multimetrem a budeš vědět zda je průchozí, pokud bude, tak je problém v BSI, pokud nebude, tak máš problém někde ve vedení. Pokud je vzadu nějaká krabička a máš tažné, tak je možné že je to rozpojené v ní.. Pokud máš tažné tak zapoj vozík a zkus světla na něm tam jsou obrysovky taky rozdělené na L a R Ahoj mám stejný problém na zadní levé straně s obrysové mám taky tažné ale nevím který kabel vede od BSI na zadní obrysové je 308 HDI 1.6 děkuji moc za odpověď email varvoni.claudiu@post.cz Citovat
Claudiu Varvoni Odesláno 3. únor Odesláno 3. únor (upraveno) a už jsem našel ten kabel který vede přímo do bsi to je modří konektor a číslo drátu je 11263 T7 a to jenom 4 V tak kde a jak mám opravit jestli už se dá opravit Upraveno 3. únor uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.