Háček Odesláno 21. červenec 2014 Odesláno 21. červenec 2014 Zdravím klubáci, mám dotaz ohledne zajištění setrvačníku u BMW x5 E70 3.0D 173kW .... koukal jsem na autodata tam jsem našel nákres rozvodů a zajištění setrvačníku, ale zajímá mne pruměr kolíku a v jakejch mistech je na to okno .... PS.: dělat tenhle motor bych nikomu nepřál ... zlatý peugeot Citovat
Háček Odesláno 22. červenec 2014 Autor Odesláno 22. červenec 2014 Tak už nepotřebuji, laboroval jsem laboroval, cca 3 hodiny, došel jsem k jednomu výsledku a funguje dobře Použil jsem Delší šroub se závitem M12 s osazením uřízl jsem hlavu šroubu, do středu jsem vyvrtal díru 8mm a do ní jsem vložil šroubek M8 zavařil a obrousil, na druhý konec jsem si navařil delší šroubek pro lepší manipulaci, originální bmw přípravek má jen drážkování Přikládám nákres kdyby náhodou někdo potřeboval :) Citovat
koblih69 Odesláno 22. červenec 2014 Odesláno 22. červenec 2014 Pokud se nepletu tak prodejci ND (Kelly... ) ty sady půjčují. Když koupíš u nich sadu tak zdarma, když ne tak za nějaké drobné Citovat
Háček Odesláno 22. červenec 2014 Autor Odesláno 22. červenec 2014 no jelikož u kelly máme velkej měsíční obrat tak o tom vím, ale pan šéf říkal že to nemají tak jsem si to samodomo v práci vyráběl no .. .. ale třeba to někomu helfne Citovat
Hafity Odesláno 23. červenec 2014 Odesláno 23. červenec 2014 Nechci nikoho přeceňovat (ani nedoceňovat), ale vypadá to, že jsi zapojil mozek a vyšlo to. To nemyslím nijak hanlivě! Různých přípravků jsem byl nucen po dobu své praxe vymyslet poměrně dost. Pokud tě ta práce baví (ono to chce mít na to trochu náturu), tak je to jedině + , že u ní i přemýšlíš.... Jak dlouho se v těch autech vrtáš? Citovat
Háček Odesláno 23. červenec 2014 Autor Odesláno 23. červenec 2014 zatím se v nich vrtám 3roky pracovně, před tím už od 15ti let někde něco dělám .. práce mě baví, i když mám občas chvilky kdy bych radši někde sekal trávník, nebo pek rohlíky, ale baví mě to stále .. Citovat
bubakkaja Odesláno 23. červenec 2014 Odesláno 23. červenec 2014 Tak to buď rád že tě to ještě baví,já po 18 letech bych všechny auta nejraději podpálil. Citovat
Hafity Odesláno 23. červenec 2014 Odesláno 23. červenec 2014 Nejvíc mi tuhle práci znechutili zákazníci.... Citovat
Háček Odesláno 23. červenec 2014 Autor Odesláno 23. červenec 2014 jojo Hafity , se zákazníkama mam taky občas problem, ale konkretně u tohodle bmw je ten člověk vztřícnej, trochu taky dělá do aut a když sem mu ukazoval jak maj kde co vymyšlený a co všechno odešlo kvuli prasklému řetězu na rozvodech tak na to koukal a uplně v klidu řek že jako to chápe a že máme obědnat díly nové né starší atd atd ... ted ještě čekám na krycí hliník kterej dostal nakopáno od řetězu a je v něm malá prasklina která znamená prosakování oleje od rozvodů ... takže práce ted do pátku stojí ... ale občas se najdou takový borci co si myslej že je chcem obrat a proto obědnáváme díly nové a nesháníme starší, jako ted nedavno kolega na terranu vyměnoval nadrž zákazník jasně řek že chce starší né novou protože nová stojí ranec ... dneska přijel že mu teče nádrž..... opět schnilá na stejnym místě jako ta stará (ve spoji vrchní a spodní části nádrže) ... Citovat
Hafity Odesláno 24. červenec 2014 Odesláno 24. červenec 2014 No pokud chce zákazník starší, tak si to, předpokládám, sežene sám! V podstatě jsem neměl nic proti dílům z vrakovišť, ale s určitým omezením. Starší koncovou lampu namontuju (i vyjímečně seženu z vrakoviště) v pohodě, výměník topení ani náhodou.... Já jsem to vlastně vyřešil tím, že jsem si našel zaměstnání a auta už jsem začal dělat jen na půl úvazku. A už jsem si mohl dovolit zákazníkovi říci, bude to tak a tak, nebo si jeďte jinam.... Ono totiž to otřepané klišé \"náš zákazník, náš pán\" platí jen vocuď pocuď.... Citovat
Háček Odesláno 24. červenec 2014 Autor Odesláno 24. červenec 2014 ano ano, jak píšeš, starší lampu, nebo nákou blbinu co nemá nic společnýho s chodem motoru, podvozkem nebo brzdama (což sem si ted vzpoměl na borce co chtěl sehnat starší prasátko na passata... nedal si říct a nedal, šef pak řek Háčku namontuj mu kolo zpět, utahni momentakem a vy pane táhněte doprdele !) ... a jak píšeš znovu, vocuď pocuď Citovat
ozzy56 Odesláno 24. červenec 2014 Odesláno 24. červenec 2014 jojo, téma ,zákazníci\' je nekonečné, na každé dílně by mohli vyprávět..., někdy jsme se divili, že blbec vůbec dostal řidičák a občanku Citovat
Hafity Odesláno 24. červenec 2014 Odesláno 24. červenec 2014 \"Trošku mi to poopravte, poťukávat to může, hlavně když to nebude mlátit....\" Citovat
oddie Odesláno 24. červenec 2014 Odesláno 24. červenec 2014 Nejen téma zákazníci, i téma \"takymechanici\" je obsáhlé úplně stejně. Ostatně jak jsem psal, právě po zkušenostech s nimi jsem si radši auta začal servisovat sám. Poslední příhodu s matlákem mám ze včerejška z pneuservisu, kde jsem si nechával zalepovat díru po hřebíčku. Pan koumák usoudil, že díra je malinká, takže je škoda tam dávat hříbek, a nalepil zevnitř záplatu na duše. A následně se mě pokoušel přesvědčovat, že to tak je správně. Mělo to ovšem jednu malou chybku, utíkalo to, o čemž se mě snažil přesvědčovat, že to druhý den přestane. Když jsem mu to nechal předělat, mrmlal něco o tom, že se na ten obor vy*ere (a asi půjde mejt hajzly, nebo si jako takovej matlák myslí), a tutově teď někde v hospodě u levnýho piva kváká, jak jsou ti zákazníci dneska děsní (že chtěj něco udělat pořádně ) Citovat
Háček Odesláno 24. červenec 2014 Autor Odesláno 24. červenec 2014 nojo oddie , jednoho takovýho máme v práci, ale ten je nejlepší na pneuservis, ale jak jde o motory, hned jde vše zamnou ... ja ted mam rozdělaný 3 auta a nevim co mam dalět dřív, nojo auta jdou prostě obor velci nervydrásající Citovat
oddie Odesláno 25. červenec 2014 Odesláno 25. červenec 2014 Holt mám zas poučení si to radši opravit sám. Když byl ještě kolega s vybavením v Praze, ani bych neuvažoval, prostě bych si to opravil rovnou sám, ale teď to k němu mám 30km, což se mi nechce jezdit kvůli každé prkotině. Ale asi budu muset. Ještě k tomu jsem u něj nedávno byl, ale na ten hřebíček jsem přišel až potom. Citovat
Guest ph56 Odesláno 25. červenec 2014 Odesláno 25. červenec 2014 Jsem přišel pozdě ach jo Chtěl jsem Péťovi říct ať si setrvák zajistí Háčkem Citovat
Háček Odesláno 25. červenec 2014 Autor Odesláno 25. červenec 2014 hahaha mooc vtipné ph56 ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.