Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Hlasujte: Chcete v diskuzi sekci BAZAR ???

Hlasujte: Chcete v diskuzi sekci BAZAR ???  

1. 1. Hlasujte: Chcete v diskuzi sekci BAZAR ???

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

2 bazary, no nevím, ale nezavrhuju to, proto jsem psal o tom odkazu (tlačítko bazar na hlavní straně), neotevře se ti dnešní bazar, ale místo toho okno diskuze a rovnou v sekci bazar

Jsem taky pro mít bazar provedený formou jako je diskuze, jak píše mk405, udělat i přímý odkaz z hlavní stránky. Ale chtělo by to i se o bazar trochu starat, mazat komerční a nesmyslné inzeráty a pokud by to šlo technicky udělat tak i třeba automatické mazání inzerátu starších např. 1 měsíc, aby se člověk neprobíral inzeráty které už neplatí a aby to taky zbytečně nezapláclo server.

Odesláno

jenom podotýkám...

udělat bazar v diskuzi je naprosto jednoduchý, dalo by se.

ale nedaly by se pak dodělat další věci - problém s vyhledáváním atd....

takže jsem to začal dělat trochu pořádně, ne jenom základní bazar, ale trochu větší. Neříkám, že to bude extrémně profi bazar, ale bude prostě slušněj, aspon doufam.

Odesláno

Ano, to je ona forma toho bazaru na hlavní straně - ostatně mi ji Ondra ukazoval tak před rokem :);) . Řeč je ale o tom, a já jsem pro, jestli má být ještě jeden bazar přímo zde v diskuzi, formou fora jako je např. Pokec.

Souvisí to přesně s těmi pravidly. Aby bylo jasno - já nemám vůbec nic proti kšeftařům, samozřejmě že se od nich nakupuje. Jenže pokud se vesele inzeruje na stránkách s velkou návštěvností naprosto zadarmo, resp. se tím ještě zaměstnává programátor a moderátor, kdežto na reklamu na fóru a stránkách vůbec jsou určitá pravidla a ta reklama je placená, tak je něco velice špatně!!! Ano, a? jsou v bazaru komerční inzeráty, já jsem jedině pro, ale ZA PODOBNÝCH PODMÍNEK jako je reklama.

A pokud jde o bazar ve fóru, tam to samé - s tím že by to stejně sloužilo především účastníkům fóra, co se většinou tak nějak znaj, a kde se dá navázet i nějaká ta rada atd.

Jinak, račte se podívat na pravidla přispívání a inzerce (především ké komerční) na www.renaultclub.cz. To je velmi příkladná ukázka, jak by to mělo fungovat! Pokud tedy chcete, aby ten klub za něco stál, že...

Odesláno

P.S. bazar v diskuzi bych udělal opravdu jen jako ten pokec - s podsekcemi Nabídky, poptávka, a hotovo. A ostatní nechat na moderátorech. A z hlavní strany bych to v žádném případě nelinkoval. A pro odlišení bych to nazval třeba Minibazar nebo tak nějak.

Odesláno

\"osobně se nechci nikam přihlašovat, když chci něco prodat, chci jenom podat inzerát. Podat inzerát budou moci i nečlenové.\"

Víš jaký je sr*** s podáváním inzerátu online do Annonce? Jméno, adresa, ověření, kdesi cosi + smsky za zvýhodnění. Osobně když chci něco prodat, tak to všechno vyplním. Otázka je ale taky to, co udělá s datábází několik lidí, kteří se tu přihlásí, dají inzerát, prodají a už nikdy neobjeví. (tohle neznám)

\"aby placení členové mohli přidávat fotky atd, neplacení ne - to u našeho diskuzního fora zatím programátorsky nejde\"

Jen nevím co inzerenta víc odradí¨, jestli \"otrava\" s přihlášením nebo nemožnost tam dát fotku.

[upravil dne 7/10/05 Fusion]

Odesláno

což oto vypadá to zajímavě, ale blo by pár dotazů :D :

trošku mě vadí že si třeba do toho nenecháš trošku kecat od ostatních, třeba mají zajímavý nápady:mrk jak by to mohlo vypadat, co by lide chtěli :myslim

- bude se moct diskutovat?

- jaké bude řazení inzerátu?

- je dobrý nápad omezit obrázky?

- jaké budou kategorie? dělení? nekdo třeba prodává i jiné věci než peugeot, bude kategorie ostatní?

- nemohl by jsi to trošku popsat jak to bude fungovat?

jedna poznámka mimo: k obrázkům, což se mi nelíbí, obrázkyv profilu by měli mít všichni ale prohlížet by je mohli jen platící, takhle člověk vlasně nevidí fota protože nemá někdo zaplaceno, což znevíhodnuje neplatiče i platiče:myslim

Odesláno
Původně zaslal: mk405

což oto vypadá to zajímavě, ale blo by pár dotazů :D :

trošku mě vadí že si třeba do toho nenecháš trošku kecat od ostatních, třeba mají zajímavý nápady:mrk jak by to mohlo vypadat, co by lide chtěli :myslim

- bude se moct diskutovat?

- jaké bude řazení inzerátu?

- je dobrý nápad omezit obrázky?

- jaké budou kategorie? dělení? nekdo třeba prodává i jiné věci než peugeot, bude kategorie ostatní?

- nemohl by jsi to trošku popsat jak to bude fungovat?

jedna poznámka mimo: k obrázkům, což se mi nelíbí, obrázkyv profilu by měli mít všichni ale prohlížet by je mohli jen platící, takhle člověk vlasně nevidí fota protože nemá někdo zaplaceno, což znevíhodnuje neplatiče i platiče:myslim

ahoj,

ono je to o tom, že to udělám a přístupním, a je mi jasné, že z toho vyplnynou věcí, že lidi chtějí tohle a tohle...

a to už vyplynulo z toho původního bazaru - že chtějí vyhledávání, že chtějí fotky atd... a při analýze prostě vyjde, že je nejlepší udělat to takhle. takže sorry, nechávám si do toho kecat.

k tvým otkázkám

diskuze - ano

řazení - výpis v tabulce, primárně podle data. možnost setřídit i podle ceny či podle typu aj.

omezit obrázky - ano. Protože obrázky budou moci buď platící členové nebo firmy při placené inzerci.

Kategorie - prodám koupím auto - primárně typy Peugeotů, ale je i volba ostatní, kam lze zahrnout ostatní značky. Primárně je to bazar na peugeot.

Prodám koupím díly - opět hlavně výběr peugeotů, ale lze i na ostatní značky

prodám koupím ostatní - co kdo chce

jak to bude fungovat...

zadat inzerát můžou všichni, pokud seš zaregistrovanej, tak uvidíš všechny své inzeráty. /daje jsou samozřejmě předvyplněné!

Placení členové budou moci přidávat obrázky.

Obrátili se na nás i dovozci aut, že by u nás chtěli prezentovat peugeoty na prodej. Počítáme s placenou inzercí pro ně, děláme nějaký pravidla....

Jak vidíš, je těch změn docela dost a některé by nešly realizovat přes diskuzi - např. dovozci chtěj jednoduchej systém, jak tam dostat nový data (např. z excelu) atd, takže prostě na to vzniká nový komplexnější systém.

Pokud uděláme v diskuzi sekci bazar, tak budou stejné problémy, jako v tom původním... Nejde vyhledávat, atd...

Odesláno

pak se zdá být asi vše jasné a nezbyde než čekat na nový bazar:D kdy bude skuštěna 1. verze?:D:D:D

vzhledem k okolnostem co jsi napsal v posledním příspěvku je jasné že bazar v diskuzi by nestačil, uznávám ;)

musím ti ale zase řící že kdyby jsi občas průběžně více informoval co se dělá a chystá, nebyla tu tato diskuze :D:D:D

přeji zdar tvé práci na bazaru :super, a doufám že se moc nezlobíš za tuto provokační diskuzi :D

Odesláno

No mě obecně na klubu vadí a to platí i pro inzerenty kšeftaře, že my se snažíme o komunikaci, platíme reklamu a členství a každej čórkař může psát do bazaru co chce a nic klubu nepřinese, takže pravdla jsou potřeba jak sůl, jinak prostě klub nic neutrží a nikde nebude mít profi správce co to bude mít jako full job a bude to mít požadovanou úroveň. Nehledě na to, že někteří inzerenti jsou jasně identifikované firmy a těm prostě máte zavolat a natvrdo z nich vyrazit příspěvek, jinak jim to mazat.

Odesláno

Ja osobne nesouhlasim moc s tou diskuzi u inzeratu. Resp. vzdycky se najdou taci, kteri maji jakysi zajem kazdy kseft nejak poskodit. Vidim to denne na autohifi foru. Zminky typu \"na tohle auto pozor - moc drahy - to je kram - nekupovat\" jsou pomerne dost neprijemny. Je mi jasny, ze pokud by prispivali registrovani clenove do diskuze, bude to \"dohledatelne\", kazdopadne pokud do bazaru prijde i nekdo zvenci a uvidi jako prvni hlasku \"na tohle auto pozor\" od cloveka, kterej z toho ma treba srandu, tak to muze narusit dojem a pokazit kseft.

Cili inzeraty bych dal bez diskuze a kdyz diskuze, tak pouze clenove klubu (idealne platici), aby se zamezilo frajerum registrovat jen pro tu srandu, ze budou nekde rozsevat nesvary.

Odesláno
Původně zaslal: DD

Ja osobne nesouhlasim moc s tou diskuzi u inzeratu. Resp. vzdycky se najdou taci, kteri maji jakysi zajem kazdy kseft nejak poskodit. Vidim to denne na autohifi foru. Zminky typu \"na tohle auto pozor - moc drahy - to je kram - nekupovat\" jsou pomerne dost neprijemny. Je mi jasny, ze pokud by prispivali registrovani clenove do diskuze, bude to \"dohledatelne\", kazdopadne pokud do bazaru prijde i nekdo zvenci a uvidi jako prvni hlasku \"na tohle auto pozor\" od cloveka, kterej z toho ma treba srandu, tak to muze narusit dojem a pokazit kseft.

Cili inzeraty bych dal bez diskuze a kdyz diskuze, tak pouze clenove klubu (idealne platici), aby se zamezilo frajerum registrovat jen pro tu srandu, ze budou nekde rozsevat nesvary.

nevim teda co bys chtěl dohledávat. jako když by ti někdo kdo platí zkazil kšeft tim že by ti napsal \"moc drahý\", tak bys za nim přijel a chtěl nějakou finanční náhradu za zkažení obchodu? nebo bys mu rozbil hubu?

asi je zbytečný to tu opakovat. tak to napíšu na posled a už s tim končim. podívejte se na zmiňovanej WWW.RENAULTCLUB.CZ tam máte na hlavní straně dotazy a vzkazy - něco jako u vás bazar na hlavní straně - oboje funguje podobně a bez problémů. potom se podívejte na diskusní fórum, a máte tam na hlavní straně fóra bazar koupim - bazar prodám, projďete si to jestli to tam funguje nějak špatně. přečtětě si pravidla a přemejšlejte.

jediný názory na ten nějakej obchod tam píšou členové klubu nebo přízpěvkáři. žádný dětičky co si z někoho střílej tam nejsou. samozřejmě. někdo občas někomu může poplivat nebo vytknout obchod když se mu to nezdá. ale to je demokracie a když vám to tolik vadí že vám někdo napíše něco nepěkného k tomu kšeftu tak to dejte normálně na hlavní stranu. a taky si tam všiměte že pokud někdo naráží na prodávanou věc, že ve většině případů je na tom něco divnýho.

p.s. a stejně někteří lidi to i u vás dávaj na fórum a navíc do sekcí kam to nepatří a dovolim si říct že to akorát znapřehledňuje fórum. ale samozřejmě kam jinam to dát než do diskuse když tu neni nic jinýho podobnýho.

p.p.s a taky si všiměte že tam nejsou (aspoň z 99% žádný kšeftaři a vychcánkové) a myslim si že né jinak by to fungovalo i tady.

omlouvám se za tu slohovku ale snad to něčemu pomůže. jinak tyto stránky se mi líběj. takže to nechápejte jako nějakou zlou kritiku.díky a zatim

p.p.p.s a to vyhledávání co tu máte by na to určitě lehce stačilo. u nás je to samý

[upravil dne 7.10.05 kšanda]

Odesláno

Nevím proč by měla být u inzerátu nějaká diskuze, prostě někdo to chce prodat za tolik pěněz tak proč by mu měl do toho někdo kecat. Když ta věc bude mít nadsazenou cenu tak to dotyčný pozná sám když to za tři měsíce neprodá. Pokud někdo bude mít o věc zájem tak se ozve na uvedený kontakt a diskutovat se dá \"přímo\".

Odesláno

no ty nejapné poznámky jsou jen od noname, když ted vezmu ale nový autohificlub.cz kde není noname je po problémech.

Možná by mohl Ondra udělat tlačítko \"LOCK\" čím by autor mohl kdykoliv ukončit nebo uzamknout diskuzi nebo hned na začátku tím by si každý vybral co mu vyhovuje :mrk

Odesláno

Nebude-li to nějaký velký technický problém pro adminy, jsem určitě pro. Bazar na PC klubu je taky dobrej, ale sem chodí víc lidí a dalo by se tady třeba i dobře dražit;), nebo kolem nabízených věcí diskutovat...

MŮJ HLAS: PRO:super

Odesláno

jasně že dva jsou nesmysl, proto taky po informacích od Ondry je jasné že bude jeden bazar a samostatně ani v diskuzi ani na hlavní straně, bude se tam moci i diskutovat jak to popsal Ondra.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...