vrabi_cv Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 Ahoj všem, po 2 letech užívání našeho autobusu přichází čas výměny stěračů na předním skle. Snažil jsem se vyzkoumat zda je možné vyměnit pouze ramínko, ale nepodařilo se mi přijít na způsob jak ze stávajícího(nejspíš originálu) sundat ty ostřikovače. Nemáte někdo tip na výměnu, nebo existuje jedině jediná šance v podobě origo stěračů, které jsem našel na netu za cca 650kč Díky za všechny rady a postřehy. Citovat
Guest Bery 2 Odesláno 11. červenec 2014 Odesláno 11. červenec 2014 Já koupil Bosch Aerotwin AR 657 S. Mají i trysku ostřikovače. Citovat
vrabi_cv Odesláno 13. červenec 2014 Autor Odesláno 13. červenec 2014 Ahoj, bohužel odkaz mi nefunguje a před položením dotazu jsem zkoušel hledat, ale nic jsem nenašel:( Ten Bosch je právě varianta které jsem se chtěl vyhnout, ale asi také skončím u této verze...Dík za tip Citovat
Dandykk Odesláno 22. březen 2016 Odesláno 22. březen 2016 Měl jsem taky ten problém. Koupil jsem klasicky FLAT a pak jsem zjistil, že tam jsou ty ostřikovače. Sundal jsem ramínko i s ostřikovačem, flexou jsem ho rozřízl a jak se zahřál ten kov při řezání, tak se zahřálo i lepidlo ,kterým byli přilepené ostřikovací hlavičky. Hlavičky jsem očistil a nalepil zpátky na přídavný plast, který drží ramínko se stěračem a je jako přídavný u každého stěrače. Funguje to bez problémů, akorát budu muset kupovat FLAT stěrače od stejného výrobce. Stěrače stojí 150 Kč a neeeeeee 650 Kč. Citovat
Sawoy Odesláno 22. březen 2016 Odesláno 22. březen 2016 Možná blbej dotaz: chlapi, co vás nutí měnit víc než jen gumičky? Citovat
kavol Odesláno 22. březen 2016 Odesláno 22. březen 2016 tak třeba rez, nebo to, že flaty ztrácej pružnost tudíž nemaj rovnoměrnej přítlak ... no a mě konkrétně navíc upadenej ostřikovač - ovšem zkusil jsem koupit nějakej polskej šmejd, tak to přišlo s jedním ostřikovačem odlepeným, to jsem přilepil chemoprenem, ale po chvíli přestal rozstřikovat a jen to z toho teče, a hadičky asi o deset cm nedosáhly - nechal jsem originál ... no tak šetřím, až jednou nebudu za opravy v mínusu :-D tak koupím ty Aerotwiny a to už doufám vydrží doživotně jen s výměnama gumiček ;-) Citovat
wyziv Odesláno 22. březen 2016 Odesláno 22. březen 2016 (upraveno) vrabi_cv Na ML Parts na mou C8 ramínkové stěrače BOSH s ostřikovačem, cena 462,- Kč a jak koukám, tak za 55,-Kč mají přes DPD výdejní místo v Chomutově, jestli teda platí Tvé místo Údlice. Upraveno 22. březen 2016 uživatelem wyziv Citovat
Petridas Odesláno 23. březen 2016 Odesláno 23. březen 2016 no taky mám stěraje v haji a tak to chci vyřešit a právě mě taky napadlo vyměnit jen gumičky . Tak uvidím Citovat
Mira2B7 Odesláno 23. březen 2016 Odesláno 23. březen 2016 http://www.autodily-sklad.cz/nahradni-dil/list-sterace-27e15-kamoka?id=200523 kavol ohodnotil 1 Citovat
Dandykk Odesláno 23. březen 2016 Odesláno 23. březen 2016 (upraveno) Čauky Miro, ale pořád jsem levnější , jen trošku času a práce jinak to vyjde nastejno. A když jsou v akci, tak je koupíš i za 75 Kč Necituj přímo předchozí příspěvky, díky Upraveno 24. březen 2016 uživatelem elton Citovat
kavol Odesláno 23. březen 2016 Odesláno 23. březen 2016 http://www.autodily-sklad.cz/nahradni-dil/list-sterace-27e15-kamoka?id=200523 jo, to jsou přesně ty, o kterejch píšu výše, a koupil jsem je teda levnějš, myslímže pod tři kila ... akci za 75 bych teda chtěl vidět, ale kvalitou je to fakt asi pod tím, co jsem koupil na Oktávku v Kauflandu za nějakou takovou výprodejovou cenu :-/ Mira2B7 ohodnotil 1 Citovat
Dandykk Odesláno 24. březen 2016 Odesláno 24. březen 2016 V akci za 75 jsou ty bez ostřikovačů. Pokud by sis je upravil jak jsem psal výše, můžeš používat i tyto a bez problémů koupit třeba troje za rok. Pořád to vyjde levněji, jak ty drahé s origo ostřikem. Citovat
xpetrix Odesláno 31. říjen 2016 Odesláno 31. říjen 2016 Tak dnes som sa odhodlal vymenit predne stierace.Doteraz som pouzival SWF,s ktorymi som spokojny.Kupil som lacnejsie KAMOKA 27E15 a som sklamany.V baleni nebol par,ale 2 rovnake stierace.Lave,teda na vodicovu stranu.Instalacia tiez nie je uplne jednoducha,ale podarilo sa.Po instalacii je lava tryska hore-spravne a na pravej strane pred spolujazdcom dole-nespravne.Tak som trysku odlomil a zo stareho stierace nalepil spravne hore.Lebo aj trysky su rozdielne(lave a prave) a stieranie riez nic-moc.Konce stieracov nedosadaju na sklo.Zaver=katastrofa a nikdy viac KAMOKA.Ostanem verny znacke Valeo,respektive SWF,aj ked je drahsia.Pouzil som aspon gumicky. Citovat
kavol Odesláno 31. říjen 2016 Odesláno 31. říjen 2016 hlavněže vejš jsem od týhle značky zrazoval ... mimochodem, brát z toho gumičky je škoda práce, přestalo mi to nějak rozumně stírat už někdy v létě, tzn. jestli jsme se předtím bavili v březnu, tak sotva po čtvrt roce :-( Citovat
Návštěvník Odesláno 31. říjen 2016 Odesláno 31. říjen 2016 Dneska jsem dával VALEO SILENCIO se spoilerem sada 650+650 mm za 950,-, montáž bez problémů, ostřikovače tak jak mají být . Jsem zvědav jak dlouho vydrží, doteď jsem dával pouze originály a ty vydrželi vždy rok. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 31. říjen 2016 Odesláno 31. říjen 2016 (upraveno) Pánové já dokážu pochopit že stěrače nejsou levná záležitost hlavně na starší modely kde je i tryska ostřiku ale vysvětlete mi prosím proč od spotřebního materiálu očekáváte životnost delší než rok. Za skoro 20 let ježdění vším možným jsem poznal že to co tvrdí výrobci stěračů i jiní odborníci je podložené zkušenostmi. Takže vždy když přezouvám na zimní kola tak zároveň přehazuju i stěrače. Pravda nemám ty s ostřikovačem tudíž mám asi větší výběr a dokážu je sehnat za krásné peníze naposledy jsem je bral od Badisáka a sada (flat) vyšla tuším že do 400 Kč. A i přesto že používám i tekuté stěrače tak pro můj pocit perfektního výhledu mají stěrače životnost od zimy do zimy. Na berlingu nebo Feldě kde jsem nepoužíval tekuté stěrače a kde rozprášení kapaliny od ostřikovače nebylo tak perfektní jako na 807 jsem měnil stěrače dvakrát za rok vždy při přezouvání před zimou a po zimě. A nějaké sr.ní se s výměnou gumičky u předních stěračů to bylo někdy na stodvacítce na zadní stěrač budiž tam na tom tolik nezáleží protože dozadu stejně koukám jen přes boční zrcadla vnitřním minimálně. Nájezd mám cca 18-19 tis. km Upraveno 31. říjen 2016 uživatelem Vena garážmistr doplnění Citovat
Návštěvník Odesláno 31. říjen 2016 Odesláno 31. říjen 2016 Tak zrovna i u stěračů v podstatě záleží na nájezdu km. Já tak 20 000 km/rok.Ty originály mi vždy stírali dokonale, ale měnil jsem je vždy po roce když se utrhla gumička na kraji a pak to už jde rychle. Mám nasazený zpětný ventil na hadičkách, aby mi stěrače nematlali sklo na sucho než tam doteče voda. U Xantie jsem měl originál stírací lišty rozhodně déle než dva roky bez problémů se zhruba stejným nájezdem. Citovat
kavol Odesláno 31. říjen 2016 Odesláno 31. říjen 2016 tož nevim, kdo co bere jako spotřebák, viz výše Sawoy a moje odpověď na něj, podle mě spotřebák jsou gumičky, ne celý stěrače, a tam s výměnou jednou do roka, resp. podle nájezdu, podmínek a kvality za polovic nebo za dvakrát tak dlouho, souhlasím proč bych měl zatěžovat kapsu, potažmo životní prostředí, výměnou celýho stěrače (a u těch s ostřikem i hadiček), pokud to není zrezlý, zpuchřelý nebo u těch flatů příliš unavená pružina, apod., skutečně nechápu - i kdyby mi výměna celejch stěračů trvala pět minut a výměna gumiček deset minut, jakože tak složitý to není, ale teoreticky kdyby, tak fakt nejsem takovej machr, abych v ušetřenejch pěti minutách vydělal tři stovky, takže si tu práci klidně dám to už bysme rovnou mohli pokračovat - proč při výměně pneumatik přezouvat na starý disky, když si to můžu koupit jako komplet a je pohodlnější přehodit celý kola než řešit přezutí, a proč vlastně když potřebuju vyměnit kola, tak nevyměnit celý auto, že? :-) nicméně zpět ke stěračům, výměna po třech měsících, na což byla zralá výše zmíněná značka Kamoka, přestože nájezd velkej nemám, za deště toho letos v létě moc nebylo a sněhu si neužily vůbec, tak to je na můj vkus už krapet moc "spotřební" ... ten blbej Kaufland je na tý oktávce cirka rok, a na letošní zimu s tím asi nic dělat nebudu (nájezd není ani 5000, do ostřikovačů jsem dolejval snad tři deci) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.