Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, nedávno jsem koupil ojetou 406 Break 2.0 Hdi 80kW. Auto jede bez problémů, startuje na první ťuk, prostě pohoda. Předchozí majitel mi však řekl, že dle jeho servisáka je nutné na motoru vyměnit řemenici (s tím jsem auto kupoval). Je pravda, že na motoru něco ťuká.

Protože je náš soused automechanik domlouval jsem se s ním na výměně této řemenice. Čím mě ovšem zarazil, je to, že dle jeho názoru (když měl možnost slyšet ten motor např. při mém odjezdu z domu atd.), se mu nezdá zvuk motoru. Prý jich už několik na opravě měl a tenhle zní prostě jinak - nemyslí si, že by byla v háji řemenice (ta prý jakoby \"cinká\"), ale spíš něco jiného - např. neseřízené ventily - motor podle něho jede moc \"natvrdo\". Přiznám se, že mě dost vylekal, protože auto je až na úplný prkotiny naprosto v pořádku, veškerá elektronika funguje atd., takže teď mám akorát nervy, aby auto nemělo v háji motor. Co by mohlo stát za tím \"tvrdým\" zvukem? Pokud bude zájem, můžu zkusit zvuk motoru nahrát (ale motor bude studený). Jedná se auto z roku 1999, konkrétně z května, kdy se měnil starý model za nový. Předem díky za rady:myslim

Odesláno

Načipovaný by motor neměl být. Podle mě by to mohla být stejně ta řemenice. Přece, i když je stejný motor, tak v každém autě může znít trochu jinak, ne? K té řemenici mě trošku vede i to, že mechanik, který o ní předchozímu majiteli říkal, byl jeho bratranec, takže proč by mu kecal.

Našel jsem i 2 opravy řemenice, které byly prováděny na Peugeotech 406 a 206.

http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=719

http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=616

Zkusím nahrát na youtube zvuk motoru a hodím sem odkaz, třeba závadu někdo pozná.

Odesláno

Psal jsem ti sz, aby ses obrátil na Zábřeh. Jednak takových motorů už viděli a rozebírali stovky, jednak napojí diagnostiku i emise a kouknou, co není v normě, a jednak nebudou účtovat žádné neoprávněné náklady.

Odesláno

to ozzy56: Právě mě to taky zarazilo, že na jednu stranu mluví o zkušenostech s tím motorem a na straně druhé o tom seřizování ventilů neví...

to P607Olda: Nad tím Zábřehem popřemýšlím - nakonec to fakt možná vyjde levněji a hlavně zjistí co a jak. Akorát ještě uvažuju nad servisem Citroen v Boskovicích, který mám blíž. Taky tam dělají autorizovaný komplet servis Citroenu a Peugeotu. Ale díky za tip;)

Odesláno

Zde přikládám zvuk mého motoru - je nahrán mobilem u otevřeného motoru s tím, že mobilem občas hýbu směrem k rozvodům apod. Přiznám se, že mně přijde zvuk celkem normální - akorát občas tam něco ťukne, což je podle mě ta řemenice. Ale je to můj první diesel, takže si rád nechám poradit:

Odesláno

teoreticky muze byt...

zkus si udelat pres tu remenici kridou nebo necim jinym caru, projed to a pak koukni, jestli je ta cara stejna, nebo je pulka mimo, pokud je ta cara soubezna, mela by byt remenice ok

pokud cara rozpulena, remenice KO

[upravil dne 16/6/14 15:46 od BV406]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...