harvi_tn Odesláno 30. srpen 2014 Odesláno 30. srpen 2014 petu: mas objednavacie cisla toho noveho rele a krytky? - tie uz vidim v predoslom prispevku. Da sa to rele vymenit zhora bez zhadzovania predneho naraznika? [Edited on 31/8/14 19:23 by harvi_tn] Citovat
huno74 Odesláno 1. září 2014 Odesláno 1. září 2014 no mam podobny problem auto sa mi do kopca zohreje na 100 stupnov ale nic nevypise ale saharu mi nespusty na rovine sa mi pohybuje teplota v pohode do medzi 80 az 90 stupnov ale ked sa vleciem pomaly tak na 100 vybehne snimac teploty je novy teraz rozmyslam ci termostat vymenit ale ked osm tak sledoval tak sa teplota dostala pred 90 a pekne klesla na 80 ale hore kopcom mi drzi na 100 a ekd pustim klimu sa mi zda ze sahara ide na tej vyssej rychlosti [upravil dne 1/9/14 19:53 od huno74] Citovat
petu40 Odesláno 1. září 2014 Odesláno 1. září 2014 petu: mas objednavacie cisla toho noveho rele a krytky? - tie uz vidim v predoslom prispevku. Da sa to rele vymenit zhora bez zhadzovania predneho naraznika? [Edited on 31/8/14 19:23 by harvi_tn] Na obrázku v předchozím příspěvku, je už číslo nového relé (9673999880)+ číslo krytu na něj (1308 CX)...teď jsem to ověřoval, podle mojí účtenky z prodejny Peugeot...ano, relé se dá vyměnit bez demontáže nárazníku, já se nasoukal pod auto a prostorem mezi nárazníkem a chladičem, se tam dostal... [upravil dne 1/9/14 20:14 od petu40] Citovat
huno74 Odesláno 8. září 2014 Odesláno 8. září 2014 mam taku otazku ta tenka hadicka co ide do vyrovnavacej nadrzky tak mi cez nu ide voda do nadrzky s motora moze tam ist do vyrovnavacej nadrzky voda? Citovat
harvi_tn Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 vymenil som spinacie rele za novy typ (v orig. servise cca 15-20min roboty), celkova cena po zlave za diely do 48Eur. Pripajam niekolko fotiek z povodneho pokazeneho, obe relatka v RJ (1 aj 2 stupen) maju opalene kontakty, takze vacsinou po zopnuti sa na vrtulu elektrina nedostala - skusal som to na stole zo zatazou, obcas - na niekolke pocvakanie - kontakt este pracoval, ale vacsinou nie. Napodiv vonkajsia cast RJ vykonovy odpor a poistka, napriek tomu, ze boli vystavene vlhkosti a zime,.. mali kontakty dobre. Povedal by som, ze rele boli trochu poddimenzovane Citovat
petu40 Odesláno 11. září 2014 Odesláno 11. září 2014 vymenil som spinacie rele za novy typ (v orig. servise cca 15-20min roboty), celkova cena po zlave za diely do 48Eur. Pripajam niekolko fotiek z povodneho pokazeneho, obe relatka v RJ (1 aj 2 stupen) maju opalene kontakty, takze vacsinou po zopnuti sa na vrtulu elektrina nedostala - skusal som to na stole zo zatazou, obcas - na niekolke pocvakanie - kontakt este pracoval, ale vacsinou nie. Napodiv vonkajsia cast RJ vykonovy odpor a poistka, napriek tomu, ze boli vystavene vlhkosti a zime,.. mali kontakty dobre. Povedal by som, ze rele boli trochu poddimenzovane [/rquote předpokládám, že už je po problému;) [upravil dne 11/9/14 21:02 od petu40] Citovat
harvi_tn Odesláno 12. září 2014 Odesláno 12. září 2014 na 90 som sa este nedostal (tam sa viem dostat vazne iba pri velkych kopcoch), ale vrtula uz chodi vzdy pri zapnuti klimy ako ma, takze tento problem bude vyrieseny Citovat
Radek 306 td Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 Chalani porad te už nevím co s tím,při rychlosti do 90km mám teplotu normal ,ale když akceleruji tak mi jde ke 100vce nebo když táhnu kopec,těsnění pod hlavu oki,noví chladič +termostat odvzdušněno taky,ted sem vydělal termostat a je to uplně stejný jako kdyby tam byl,sahara i čidlo funguje. Citovat
Tony Stark Odesláno 2. říjen 2014 Odesláno 2. říjen 2014 Pokud jsi vymontoval termostat a efekt změny se nedostavil tak je špatný buď termostat nebo čidlo. Proměřit oboje. Navíc plentáš problémy 306ky z 307mou nebo o jakém voze se bavíme? Citovat
celda1970 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Tohle mi vypsalo dnes...je to během měsíce potřetí co se objevila tato chyba na dg.......máte někdo postřeh proč to hází chybu při tak nízké teplotě...?? Když zapnu autoklimu tak se ventilátor sepne a točí se..... Přítomné závady : 1P0483 : Funkce chlazení integrovaná v počítači (ventilátor chlazení motoru)Charakteristika : Obvod je poerusen nebo je teplota poílis vysokáStatut : přerušovaná .Lokalizace : místníProměnné veličiny, zaregistrované se závadou Otáčky motoru : 0771 otáčky/min. teplota chladicí kapaliny motoru : 065 °C Cyklický poměr otvírání (RCO) pro rychlost otáčení ventilátoru chlazení motoru : 053 % Stav motoru : Motor v chodu stav motoru při dodatečné fázi činnosti : neaktivní následná funkce Citovat
Kopik 307 1,6Hdi Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 (upraveno) Prosim ta kde najdem tie relatka??Ja mam peugeot 307 1,6HDi 2005 a menil som ten rezistor vid priloha a efekt bez zmeny z 95°C pri zohriati sa mi z nico nic zrazu da budik teploty do maxima a pise vysoka teplota chladiacej kvapaliny pritom realne cez diag. Mam stale 95°C a potom pri 97°C real sa mi zopne vetrak a pekne schladi na 90°C a potom asi za desat sekund sa umudry aj budik a ukazuje rovnaku teplotu ako diagnostika az zase do tych cca 95°C ukazuju rovnako a potom sa to opakuje ale za normalnych okolnosti ked jazdim mam teplotu okolo 83°C az pri tom zohriaty v zapche alebo polhodinku na volnobehu sa mi zohreje na tych 95°C a tam zacne ten problem.Dakujem vymenil som spinacie rele za novy typ (v orig. servise cca 15-20min roboty), celkova cena po zlave za diely do 48Eur. Pripajam niekolko fotiek z povodneho pokazeneho, obe relatka v RJ (1 aj 2 stupen) maju opalene kontakty, takze vacsinou po zopnuti sa na vrtulu elektrina nedostala - skusal som to na stole zo zatazou, obcas - na niekolke pocvakanie - kontakt este pracoval, ale vacsinou nie. Napodiv vonkajsia cast RJ vykonovy odpor a poistka, napriek tomu, ze boli vystavene vlhkosti a zime,.. mali kontakty dobre. Povedal by som, ze rele boli trochu poddimenzovane IMG_7137-1024.jpg IMG_7140-1024.jpg Upraveno 24. květen 2016 uživatelem Kopik 307 1,6Hdi Citovat
Guest Sale Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Pokud jsi nezkoušel vyměnit čidlo teploty chladící kapaliny na výstupní komoře, tak bych to zkusil. Ostatní, jak píšeš funguje normálně. Citovat
Kopik 307 1,6Hdi Odesláno 24. květen 2016 Odesláno 24. květen 2016 Cidlo teploty som menil tiez za nove pred troma tyzdnami :-( Citovat
Guest Sale Odesláno 25. květen 2016 Odesláno 25. květen 2016 I tak bych viděl problém v tom čidle nebo vadné komoře termostatu. Podle mě vysílá z nějakého důvodu špatně info pro řídící jednotku. Jinak relé jsi asi kontroloval, je na chladiči pod krytem. Citovat
Kopik 307 1,6Hdi Odesláno 25. květen 2016 Odesláno 25. květen 2016 Rele neviem co myslis len rezistor som menil cely? I tak bych viděl problém v tom čidle nebo vadné komoře termostatu. Podle mě vysílá z nějakého důvodu špatně info pro řídící jednotku. Jinak relé jsi asi kontroloval, je na chladiči pod krytem. Citovat
Guest Sale Odesláno 25. květen 2016 Odesláno 25. květen 2016 Myslel jsem relé které přepíná rychlosti ventilátoru, přemosťuje ten rezistor při sepnutí druhé rychlosti ventilátoru. Mělo by být na chladiči pod krytkou. Citovat
Kopik 307 1,6Hdi Odesláno 25. květen 2016 Odesláno 25. květen 2016 (upraveno) Tak ten som nemenil iba toto vid priloha a to by mal byt ten reostat ci???Objednal som toto 9673999880 cislo a vymenil za ten na obrazku plus musel som objednat aj taku redukciu na konektory to mi v peugeote dali ze tam je trosku iny novsi ci co a plus krytku a podla mna tam v tom je aj rele ci sa mylim???dakujem Upraveno 26. květen 2016 uživatelem Kopik 307 1,6Hdi Citovat
Guest Sale Odesláno 26. květen 2016 Odesláno 26. květen 2016 No tak to jsi vyměnil el. ovládací jednotku, tím pádem tam už nemáš relé ani rezistor ale k ovládání ventilátoru slouží tato jednotka. Pokud jsi tady někde psal, že při odpojení čidla teploty ti to dělá to samé jako u té poruchy, tak to je v pořádku. Při odpojení čidla se spouští nouzový režim a ventilátor se točí naplno. Takže problém bude pořád někde v tom čidle nebo taky v řídící jednotce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.