Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P807 2.2 HDi - uděláno na klice???

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím! Motor má najeto 183 000 km. Rok výroby 2003. Turbo lehlo. Výměna turba za repas. Při výměně se čistila vana a zjišťoval se tlak mazání. Maže to krásně, ale ve vaně se nacházelo pár úlomků, které vypadají jako šály z kliky. Motor jede, ale mlátí a to dost. Vypadá to na uděláno na klice. Podle mě byly ty úlomky nějaké vymezení vůle kliky, která se tam teď mrdlá a proto to mlátí. Rád bych je vyfotil, ale nějaký chytrák na dílně mi je vyhodil... :grr Má někdo z Vás s tímto zkušenosti? Jak se to dá dát do kupy? Prosím o pomoc. Díky všem!

Odesláno

Vylágrovaný motor a voľná remenica majú odlišný zvuk.Mechanik by to mal spoznať,ak nie je total antitalent do motorov.

P.S.Vylágrovaný motor nemá požadovaný tlak oleja a ty píšeš,že maže krásne....

[upravil dne 9/6/14 12:10 od ferinko2]

Odesláno

Pokud by bylo něco s axiálama, tak by to s největší pravděpodobností měnilo zvuk při sešlápnutí spojkového pedálu.... :roker

Odesláno

Tak další poznatky: Když se to nastartuje, tak to sice mlátí, ale taky to NEJDE za plynem. Víc, než 1200 otáček to nedá. Při sešlápnutí plynu na podlahu to vyleze na 1200, pak se to zvolna vrátí k nule a chcípne to. I když to nastartuju, tak to po pár vteřinách zdechne. Je tu někdo z Prahy, kdo by se na to mohl jen podívat? Přivezu, odvezu, odměním. Já těmhle autům moc nerozumím. Nevím, co mu chybí a co přebývá...

Diagnostika ukázala něco s váhou vzduchu, ale po smazání chyby a dalším laborování a startování se to už neobjevilo. Nafty je půl nádrže. Ale auto rok stálo, tak nevím... :myslim Mám v autě naložený ještě jeden motor. Je ze 607 prý. Zde jsou kódy motoru:

Obraz1524.jpg

Obraz1523.jpg

Poznáte někdo prosím, jestli je to stejný motor jako tenhle??? VIN VF3EB4HWB13103386

Předem díky za všechny nápady!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odesláno
Kde to stojí? Časově na tom nejsem nic moc, ale pokud by to bylo vyloženě při cestě, krátce bych na to koukl.

Stojí to v Radotíně.

Asi to povezeme do Radlic, ale zatím je to tam. Stačí 10 minut na diagnostiku od někoho, kdo tyhle auta zná. Je to pro kamaráda a dopadl jsem v tom jako prostředník.. takže je to teď na pykaču. :roll

Odesláno
Možná bych se mohl stavit v sobotu po obědě, asi pojedu tím směrem.

Oddie, to by mi moc pomohlo. Vezmu klidně i diagnostiku. Do SZ posílám telefon. Pošli prosím na sebe případně. Kdy tam asi tak budeš? Mám to tak 15 minut od domova, abych to naplánoval ;-) Klidně počkám.

Díky!!

Guest servisman
Odesláno

Co jsem koukal a porovnal oba štítky měly by býti shodné na obou je napsáno to samé jen u druhého v jiném pořadí ,

Odesláno

Jo takhle... asi jsem to špatně popsal. Ty fotky jsou z jednoho motoru, který je údajně ze 607. Leží v autě. Druhý originální motor nemám vyfocený. To jsem dodal jen formou VIN. Myslel jsem, že ten typ se z toho VIN do poznat a porovnat s tím na fotkách. Snad je to teď trošku jasnější ;-)

Odesláno

Měl jsem bohužel jen malou chvilku a ještě u toho hlídal děti, takže jen velmi kusé poznatky:

(pozn. diagnostikováno starší PP2000 ver.22, na Diagbox nemám vhodný stroj ani jej nepotřebuju)

Klepe to nahoře a nezní to mechanicky, vypadá to spíš na vstřikování.

Diagnostika nevypisuje žádnou chybu ŘJ

Nastartuje lehce, běží jen na volnoběh, přidáním plynu se udusí. Narychlo měřené parametry ukazují pouze rychlý nárůst korekcí vstřikovačů až někam k hodnotám okolo 5, pak motor chcípl. Zbytek už si nepamatuju... Pokud vás někoho něco napadne, možná bych se na to ještě podíval jednou, až bude víc času, nebo jestli budete mít někdo cestu s diag kolem a víc času než já.

Odesláno

Tímto bych rád poděkoval Oddiemu za pomoc. Bylo to opravdu dost hektické :D Hodně dětí a tak málo času ;) Ten vstřik je asi dobrá volba. Ale prý je nejjednudušší vyměnit celej motor za ten z té 607. Co je na něm jiného? Kluci už s tím začali a furt pyskujou, že to je nějak celý jinak. Co je na tom pravdy? Podrobnosti zatím nevím. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...