JJEENNDDAA Odesláno 1. červen 2014 Odesláno 1. červen 2014 Ahoj klubáci, řešíme se ženou složitou situaci. Chceme jet na dovču s kolama, ale zjistili jsme, že cyklosedačky, které máme se nevlezou mezi autosedačky a v kufru předpokládámmísto nebude. Zajímá mě váš názor na převoz sedaček na kole umístěném na střeše vozu. Sedačka je Polisport Wallaby a opěradlo sedačky se dá složit k sedlu. Citovat
dusan2 Odesláno 1. červen 2014 Odesláno 1. červen 2014 Mam odskusane ze na taznom znesie nesklopena sedacka 170 bez problemov ale na streche Citovat
Charlie 1 Odesláno 1. červen 2014 Odesláno 1. červen 2014 kolega z prace ji tak vozí,ale víc jak 90 nejezdí,bojí se..... nevýhoda sedanu ,kufr k prdu;) Citovat
dusan2 Odesláno 1. červen 2014 Odesláno 1. červen 2014 Nieje to nic nezvycajne vidiet takto prevazat bicykle . Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 1. červen 2014 Autor Odesláno 1. červen 2014 Tudíž si dovedete představit opatrnou jízdu s kolama na střeše a dětskou sedačkou na nich?? podotýkám opěradlo sklopene Citovat
dusan2 Odesláno 1. červen 2014 Odesláno 1. červen 2014 Otazne je kam az s tym pojdes a ci je to v krajinach cez ktore budes prechadzat vobec dovolene? Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 1. červen 2014 Autor Odesláno 1. červen 2014 dovolená bude v ČR a cesta cca 350km Citovat
adraj Odesláno 1. červen 2014 Odesláno 1. červen 2014 někde jsem četl,že kola na střeše mají špatnou aerodynamiku a tímpádem počítej se zvýšenou spotřebou. Ale zase jak často to pojedeš,že? Na kouly namáš možnost si půjčit? Citovat
P607Olda Odesláno 1. červen 2014 Odesláno 1. červen 2014 :)Předpokládejme, že z 350 km pojedeš po dálnici polovinu, tedy 175 km. S koly na střeše, bez sedaček, bys jel např. 125 km/h. Se sedačkami doporučuju 95 km/h (stejně jako kamiony). Při rychlosti 125 km/h by to bylo 1 h 24 minut Při rychlosti 95 km/h by to bylo 1 h 50 minut Jakékoli shánění jiného řešení ti zabere více, než 26 minut (plus finanční náklady). Z toho plyne, že nejjednodušší i nejlevnější je jet pomalu. Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 2. červen 2014 Autor Odesláno 2. červen 2014 P607Olda : :-D tudíž se mi ani nevyplatí kupovat dálniční známku Citovat
Návštěvník Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Jestli vezeš jen dvě kola, tak bych sedačky sundal nějak je zafixoval třeba folií do sebe a vezl bych je vedle kol jako další zavazadlo na střeše. S kolama na střeše stejně musíš jet opatrně nejen kuli odporu vzduchu. Pri prepravě kol se taky ikdyž nepatrně mění těžiště vozu a v neposlední řadě jsou nosiče a nosiče. U nižších tříd nosičů stejně výrobci doporucují max. přepravní rychlost 90km/hod. Citovat
Tommy002 Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Přesně jak píše kirkiz, víc bude záležet na nosičích. S Thulema mám odzkoušeno 140, ale standardně se třema kolama na střeše jezdím cca 110. Jinak s tou sedačkou bych neviděl problém, dal bych jí PO SMĚRU jízdu a tím, že na začátku auta se ten vzduch \"rozbije\" o kolo, řídítka atd., tak už ten odpor navíc nebude takový... Spotřeba jde samozřejmě nahoru o 1,5-2 litry, záleží na autě a motoru. P.S.: S výpočtem času opravdu dobrý pohled na věc Citovat
P607Olda Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Jj, dálniční známku... To si zvaž sám. Možná to stojí za to, možná ne. Záleží, zda je podél dálnice dobrá silnice (např. D11). Citovat
Neon Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Osobně bych je tam dal naležato gumycukama na nosiče kol, než je mít na kole ... Citovat
machulda Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Nám jednou spadlo kolo ze střechy i asi při 80 km/h. Naštěstí za náma nikdo nejel, tak se nic vážnějšího nestalo, ale kolo bylo nakaši... Citovat
Pacho69 Odesláno 2. červen 2014 Odesláno 2. červen 2014 Ke dvěma kolům se vejde i box, to řeší i nedostatek prostoru v kufru. Jinak jak se zde píše, s Thule 130 po dálnici se 4mi koly normálně, jak ale začne boční vítr, tak řekněme 110 je maximum, spíš 100. Ale u mě je to vysokým autem. Sedačky jsem vždy vozil v autě, teď už vozím 4 kola. Citovat
KoudaK Odesláno 3. červen 2014 Odesláno 3. červen 2014 Sousedka zajela se 4ma kolama na strese pod parkovaci pristresek autem svyho manzela se kterym se rozvadela. Dve kola kaput a ve strese lavor. Takze az budes nekde zajizdet tak si davej pozor na vysku ! Citovat
petrb123 Odesláno 3. červen 2014 Odesláno 3. červen 2014 autu predemnou spadlo kolo ze strechy na zem a postupne se odrazilo do protismeru, ja mel stesti, ze jsem mel trochu vetsi odstup a vyhnul se mu a majitel kola, ze v protismeru nikdo nejel kdo by do nej najel. takze jak vidim auto s kolama na strese, tak plnym plynem predjizdim!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.