Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj klubáci,

řešíme se ženou složitou situaci. Chceme jet na dovču s kolama, ale zjistili jsme, že cyklosedačky, které máme se nevlezou mezi autosedačky a v kufru předpokládámmísto nebude. Zajímá mě váš názor na převoz sedaček na kole umístěném na střeše vozu. Sedačka je Polisport Wallaby a opěradlo sedačky se dá složit k sedlu.

Odesláno

někde jsem četl,že kola na střeše mají špatnou aerodynamiku a tímpádem počítej se zvýšenou spotřebou. Ale zase jak často to pojedeš,že? Na kouly namáš možnost si půjčit?

Odesláno

:)Předpokládejme, že z 350 km pojedeš po dálnici polovinu, tedy 175 km. S koly na střeše, bez sedaček, bys jel např. 125 km/h. Se sedačkami doporučuju 95 km/h (stejně jako kamiony).

Při rychlosti 125 km/h by to bylo 1 h 24 minut

Při rychlosti 95 km/h by to bylo 1 h 50 minut

Jakékoli shánění jiného řešení ti zabere více, než 26 minut (plus finanční náklady). Z toho plyne, že nejjednodušší i nejlevnější je jet pomalu.

Návštěvník
Odesláno

Jestli vezeš jen dvě kola, tak bych sedačky sundal nějak je zafixoval třeba folií do sebe a vezl bych je vedle kol jako další zavazadlo na střeše. S kolama na střeše stejně musíš jet opatrně nejen kuli odporu vzduchu. Pri prepravě kol se taky ikdyž nepatrně mění těžiště vozu a v neposlední řadě jsou nosiče a nosiče. U nižších tříd nosičů stejně výrobci doporucují max. přepravní rychlost 90km/hod.

Odesláno

Přesně jak píše kirkiz, víc bude záležet na nosičích.

S Thulema mám odzkoušeno 140, ale standardně se třema kolama na střeše jezdím cca 110.

Jinak s tou sedačkou bych neviděl problém, dal bych jí PO SMĚRU jízdu a tím, že na začátku auta se ten vzduch \"rozbije\" o kolo, řídítka atd., tak už ten odpor navíc nebude takový...

Spotřeba jde samozřejmě nahoru o 1,5-2 litry, záleží na autě a motoru.

P.S.: S výpočtem času opravdu dobrý pohled na věc :)

Odesláno

Nám jednou spadlo kolo ze střechy i asi při 80 km/h. Naštěstí za náma nikdo nejel, tak se nic vážnějšího nestalo, ale kolo bylo nakaši...

Odesláno

Ke dvěma kolům se vejde i box, to řeší i nedostatek prostoru v kufru.

Jinak jak se zde píše, s Thule 130 po dálnici se 4mi koly normálně, jak ale začne boční vítr, tak řekněme 110 je maximum, spíš 100. Ale u mě je to vysokým autem. Sedačky jsem vždy vozil v autě, teď už vozím 4 kola.

Odesláno

Sousedka zajela se 4ma kolama na strese pod parkovaci pristresek autem svyho manzela se kterym se rozvadela. Dve kola kaput a ve strese lavor.

Takze az budes nekde zajizdet tak si davej pozor na vysku !

Odesláno

autu predemnou spadlo kolo ze strechy na zem a postupne se odrazilo do protismeru, ja mel stesti, ze jsem mel trochu vetsi odstup a vyhnul se mu a majitel kola, ze v protismeru nikdo nejel kdo by do nej najel.

takze jak vidim auto s kolama na strese, tak plnym plynem predjizdim!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...