anthraX306 Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 Co třeba takhle: http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/blbi-a-blbejsi-ministerstvo-chce-omladit-cesky-vozovy-park-novou-dani/ Citovat
hardhouse.trip Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 Co na to říct? Další výmysl jak voje*at obyčejný lidi, který nemaj peněz nazbyt (asi jako my všichni...) :blicismajlik Citovat
oddie Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 Vy všichni, to myslíš konkrétně sebe v souvislosti s tématem o kouření vedle? To si stěžuje, jak \"nemá peněz nazbyt\" opravdu ten pravej... Citovat
Vvitty Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 Ale tak na cigara je taky slusna spotrebni dan Citovat
Guest StibTo Odesláno 27. květen 2014 Odesláno 27. květen 2014 Jeje dalsi oddieho vychovne vlakno :-) Citovat
dzavel Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 Je to jen uvaha, podobné nesmysly se vynořují pravidelně. Ale raději 406 prodám hned . Citovat
oddie Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 No moje téma to není, já jej nezaložil Jen nežeru ty ufňukané výkřiky, jak lidi nemají peníze nazbyt od těch, co čtvrt vejplaty prohulí a prochlastají a stěžují si, že za to může vláda. Kulový za to může vláda, ať začnou u sebe A stejně tak nežeru lidi, co takhle remcají u piva nebo i na netu, ale když jsou volby, ani v nejmenším se nesnaží vzpomenout či najít, kdo kdy kterou šílenou prasárnu navrhl či schválil, a jdou volit podle tupých hesel na billboardech, nebo v ještě horším případě berou volby fandovským způsobem jak v debilním hokeji či fotbalu, to už je úplná tragikomedie. Vždyť kolik lidí si takhle stěžuje na posrance, které ale sami volili přes opakované ultraprasárny, které předvedli dřív??? Jinak k tématu toho zdanění, že u nás jednou bude také zavedena Kfz Steuer jsem psal už tak před 10 lety, že otázka nezní jestli, ale jen a pouze KDY. Úplně stejně tak u nás jednou bude zavedené také výkonové mýto, takže místo \"šílených\" 1500 za rok tuhle částku dáte za jednu otočku Praha - Ostrava a zpět. Zase je to jen otázka KDY. Citovat
anthraX306 Odesláno 28. květen 2014 Autor Odesláno 28. květen 2014 Nekouřím, nepiju, obracím každou korunu ( né uplně doslova), volit jsem byl ( samozdřejmě strana se do vlády nedostala) jsem rád že uživím starou šunku, která ale jezdí, mám stálou práci i když co je to dnes stálá práce když vyhodili lidi se smlouvou na dobu neurčitou.. nechodím jsem fňukat, jen se mi nelíbí že mi bude někdo diktovat jaké mám mít auto, když na něho většina nemá? Citovat
oddie Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 1. to bylo na toho pod tebou, 2. nevšiml jsem si, že by ti někdo nějak diktoval, jaké máš mít auto. Nemusíš mít vůbec žádné, nikdo ti ho nenutí, a když nějaké chceš, můžeš si vybírat jaké chceš, limituje tě jen a pouze to, kolik peněz máš na pořízení a provoz, nic jiného. Citovat
Vvitty Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 S postupnym zavadenim emisnich zon ve mestech se to stejne drive ci pozdeji protridi... Citovat
oddie Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 To jo, jsem zvědav, kdy mi s mojí popelnicí zakážou vjezd do centra, kam stejně nejezdím... Loni jsem se o tom bavil se svým německým firemním protějškem, který má popelnici stejné kategorie ještě o rok starší než mám já, a tu nízkoemisní zónu u nich ve městě mají, prý je mu to taky šumák, že je to jen centrum a taky tam nejezdí, a novější popelnici si kvůli tomu fakt pořizovat nebude, nevidí důvod. A to jen na Kfz-steuer podle mě zaplatí ročně tak 200EUR (u auta s reálnou prodejní hodnotou někde okolo 1000 - 1500EUR). Mám stejný náhled, výpalné ve formě \"eko\" daní mě nepřesvědčí k nákupu novějšího, protože i tak se mi vyplatí dál provozovat to starší, i přes to výpalné. Citovat
Vvitty Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 Jenze ty jsi statisticka odchylka, vetsina majitelu popelnic bude mit \"problem\" Co jsem zatim videl navrhy pro Prahu tak ani ne tak kvuli tomu ze by touzili po ceste do centra, ale bohuzel pres nej stale vedou hlavni tahy. Treba vypadnout z Holesovic smer Kladno znamena objizdet zonu pres Jizni Spojku... [upravil dne 28.5.14 11:59 od Vvitty] Citovat
hardhouse.trip Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 jen se mi nelíbí že mi bude někdo diktovat jaké mám mít auto, když na něho většina nemá? A kdo sem chodí fňukat? Navíc komu je co do toho kolik prohulím? Na provoz auta a servis mám, jen se mi to prostě nelíbí co každou chvíli ti poslanci vymýšlej, jak z nás řidičů vytáhnout co nejvíc peněz...bylo to myšleno všeobecně, takže opravdu nechápu toho oddieho proč nějakým způsobem útočí zrovna na mě... Citovat
oddie Odesláno 28. květen 2014 Odesláno 28. květen 2014 Kdo fňuká? Inu ten, kdo píše, jak nemá peněz nazbyt a jak že za to může vláda, když si za to ve skutečnosti může jen a pouze sám. Takže když už tak děsně srdnatě a důležitě vykřikuješ, co že je komu do toho, kolik prohulíš, ještě by to chtělo pochopit i tu druhou stránku věci, že toto je přesně ta tvoje volba a tvoje odpovědnost, proč nemáš ty prachy nazbyt, a ne nějací \"poslanci\". Ale to už je takové klasika, že spousta lidí akorát pořvává něco o \"právech\", ale jakoukoliv odpovědnost za sebe sama dotčeně odmítá. Jsi naprosto zářným příkladem. Nikdo na tebe neútočí, jen ses sám krásně jako ten zářný příklad nabídl, přímo na stříbrném podnose Citovat
Guest Džůny Odesláno 29. květen 2014 Odesláno 29. květen 2014 Fajný argument, ale řekl bych, že v tomto případě je docela mimo. Proč: protože i kdyby člověk onu čtvrtinu výplaty prožral, nebo ji věnoval na charitu, nebo vrazil do svého koníčku, zábavy, nebo i kdyby ty prachy na místě spálil, na tom přece vůbec nezáleží. Výsledkem je tak jako tak fakt, že mu opět někdo novým zdaněním vezme další část peněz z toho, co vydělá. Kdyby byla nová daň podmíněna nezdravým a finančně nezodpovědným chováním, pak by to relevanci mělo. Žijeme ale ve svobodné společnosti a každý by měl mít právo utrácet své peníze za to, co on sám uzná za vhodné. A pokud to vyloženě neškodí ostatním a neomezuje to jejich svobody, neměl by za to být trestán a pokutován. Realita? My jsme stát, my víme, co je pro vás dobré. Che… Jasně, finanční a zdravotní zodpovědnost, jsem všemi deseti pro, určitě by to pomohlo. Ale pochybuji, že nás všechny ta třetina výplaty (4-5 tisíc?) dělí od finanční pohody a jistoty. Čím to asi je, že nejvíc kouří a chlastají lidi s malými platy. Ví, že s takovou almužnou stejně ničeho nedosáhnou, tak to holt vrazí aspoň do toho chlastu a cigár, které jim na chvíli udělají dobře. Snad tady nikdo nevytáhne argument: \"však si za to můžou sami\". Často to slýchám okolo sebe, ale každý rozhodně nemá na to aby byl úspěšným a bohatým. Díkybohu. Jak by to tady vypadalo, kdo by pekl chleba a rohlíky? To ale přece neznamená, že by ti, kteří chleba a rohlíky pečou, měli žít od výplaty k výplatě. Pojď, oddie, vyprávět horníkům do Karvinských hospod, že mohli být bohatí kdyby se líp učili. Ne, fakt, takhle to nefunguje. Stát sice (zatím) nediktuje, jaké auto si máš pořídit, ale zdaňováním a sankcemi nastavuje mantinely a směruje člověka k tomu, co si přeje on (stát). Jak se tohle liší od přímého diktování? Jen v čase. A docela mě děsí, že tě to nechává v klidu. Co to bude příště? Zatíží maso 200% daní, protože zabíjení zvířat je špatné? Samosebou drahý pane, můžete si koupit kuře po 360 Kč za kilo, kdo vám brání? Ale, že máte plat 12k čistého? No tak to jste se měl líp učit… to vám nezbývá, než si koupit tady salát z BIO řepky vypěstovaný s láskou panem Burešem v ANOfertu, protože na tu jsou daňové úlevy a dotace, chápete, té si můžete koupit kolik hrdlo ráčí! Tfuj. Citovat
Pacho69 Odesláno 29. květen 2014 Odesláno 29. květen 2014 Džůny, za tím je trochu něco jiného. Stát moc dobře ví, že automobilový průmysl přispívá do rozpočtu týhle země řekněme skoro čtvrtinou všech příjmů z průmyslu. No a protože šrotovné v jiných zemích se už tak nějak čekat nedá, snaží se udržet alespoň stávající výkon automobilového průmyslu v ČR. Jak všichni víme, v Evropě je minimálně 20ti % nadvýroba a předimezovanost výrobních kapacit automobilek... Snižování výroby se ale něco, co automobilky slyšet nechtějí a stát si potřebuje zajistit příjmy tohoto odvětví... A samozřejmě prémie ho nezajímá, ta se u nás nevyrábí. A protože vytváření, schvalování a úprava zákonů je proces dlouhodobý, tak se na něm pracuje. A samozřejmě se o něm mluví. Podívej se, jak dlouho třeba trvalo, než v DE uvedli do \"života\" poplatky za dálnice. Třeba to u nás dopadne stejně. Zavede se silniční daň pro všechny a její součástí bude to, že dostaneš dálniční známku... Považoval bych to za fér, pokud se silniční daň plošně zavede... Tedy pro osobní vozy, ostatní ji už povětšinou platí. Citovat
oddie Odesláno 29. květen 2014 Odesláno 29. květen 2014 Ona ta podstata je ale někdo úplně jinde, než že by každý měl být \"úspěšný a bohatý\", aby si všechno mohl KOUPIT. Co zase děsí mě je právě tato naprosto neskutečná omezenost a degenerace lidí, jejich život se smrskl jen a pouze na posuzování \"úspěšnosti\" dle množství peněz a počtu nahromaděných spotřebních s*aček, frustraci z toho, že si nějakou spotřební s*ačku v jejich očích značící úspěšnost zrovna nemohou koupit, a vypěstovanou totální závislost na tom, že si všechno \"musí\" kupovat, aniž by uměli vyprodukovat jakoukoliv adekvátní protihodnotu, kterou by to měli zaplatit. Horníci v karvinských hospodách, říkáš? Ti, kteří v dřívějších dobách tak neopodstatněně dělali haury s tím svým \"já su haviř, kdo je víc?\" a veškerou svoji budoucnost i budoucnost několika dalších generací prožrali a zničili svou hloupostí, bezohledným drancováním a zničením celého regionu, aniž by si do budoucna uložili jedinou vindru? Proč bych měl někomu takovému jít něco vykládat, když oni jsou přesně tím příkladem neuvěřitelně krátkozraké hlouposti? Můžu jen vyjádřit politování jejich dětem, že za tu jejich hloupost budou ještě několik generací platit, pokud se budou snažit zmírnit škody, které jejich \"kdo je víc\" otcové napáchali. Nepůjdu se s bavit do hospody s někým, kdo má hlavě nas*áno až takovým způsobem, že si zničí prostředí, v kterém žije, a ještě k tomu až tak, že z toho ani nic nemá. Radši se chodím bavit s lidmi, kteří to mají v hlavě srovnané a mají nějaký cíl. A vůbec se přitom nejedná o lidi bohaté!!! Třeba takový učitel na venkovské škole, plat možná 12 hrubého (a možná ani to ne) - mimochodem přesně člověk, kterým ti horníci před časem otevřeně pohrdali, jak je pod jejich úroveň, když si vydělá míň než oni (!!!). Má rodinu, dvě skvělé, chytré, šikovné děti, bez problémů se i z tohoto platu uživí, protože nepotřebují kupovat žádné předražené s*ačky, jsou z velké části soběstační, nehoní se za žádným spotřebním sajrajtem a pozlátky, ale naopak jsou velmi spokojení s tím, co si všechno dokáží zajistit sami. Děti si místo hraní stupidních her na počítači hrají s reálnými nástroji a nadšeně se učí všelijaká řemesla, a když je srovnám s jejich vrstevníky, vidím neskutečný rozdíl. A přitom to opravdu není ani trochu bohatá rodina, \"jenom\" nechodí tupě slintat do hospody nad levným pivem, jak je na ně svět zlej, ale svůj život si spokojeně řídí sami. A přesně to je tou podstatou, o které píšu! Citovat
Guest Džůny Odesláno 29. květen 2014 Odesláno 29. květen 2014 Pacho69: Ale já to chápu. Jsem jediný, komu je nanic z toho, že to schovávají za ekologii a neřeknou to na plnou hubu? Tahle nadvýroba je taky cesta do pekel. Kdo ty plechovky bude pořád kupovat? Výroba s automatizací poroste, ale jak to potom dopadne, budeme tady zaskládaní autama, protože si to žádá ekonomika? To radši ať pár výrobců padne, z dlouhodobého hlediska to bude vůči životnímu prostředí a společnosti méně destruktivní, než výroba \"na sklad\" za peníze, které nikdo nemá, pro lidi, kteří si to nikdy nekoupí. Co čekají, že se všechno vyřeší nucením nákupů a dotacemi? oddie: Ale tohle já naprosto chápu! A souhlasím v tom s tebou, degenerace a konzum, posuzování hodnoty člověka podle majetku a \"bohatství\", myslíš, že mě to taky nesere? Čím víc všude čtu a slýchám \"tohle musíte mít, to si musíte koupit\", tím větší odpor ke společnosti mám a tím víc se jí straním, protože je mi z toho na zvracení. A vidět je to i tady na fóru; když nemám novou plechovku s vyhříváním prdele, jsem nic (a samozřejmě tam potřebuji i tunu další výbavy, kterou za 10 let provozu využiji jednou, ale co!). Mně se moc líbí představa, že si jednou budu schopný všechno sám opravit, něco vytvořit, sám vypěstovat, souhlasím, že by se člověk měl především učit řemeslům, zároveň dostatečně číst a vzdělávat se, tj. usilovat o renesanční ideál. Vážně, tohle všechno se mi moc líbí, budování něco vlastníma rukama, třeba i z použitých věcí, pro které se najde nové využití, i myšlenka nezávislosti se mi líbí. O tom žádná! Mluvil jsem o tom, že chce-li člověk tenhle konzum držet stranou a jezdit ve staré popelnici (protože je to levnější, a protože mu slouží líp než nový plasťák za půl milionu), neměl by ho za to stát pokutovat a zavádět další daně za nepřizpůsobivost a \"ekonomickou nezodpovědnost\" (tj. právě to odmítání konzumu!). To je to, co mě sere. Když se někdo rozhodne třetinu výplaty prohulit, budiž, jeho problém, ale ty peníze, které stát ZASE vezme, by se hodily určitě i tvému kamarádovi učiteli (i kdyby ty peníze měl třeba jen do něčeho investovat, do budoucna, pro jeho děti, protože nikdo neví co se kdy může stát). Horníky nechme být, pochybuji že se pro tu devastaci rozhodli oni sami. A kdyby to dělat odmítli, najal by si Bakala někoho jiného. [upravil dne 29/5/14 10:55 od Džůny] Citovat
Almanil Odesláno 29. květen 2014 Odesláno 29. květen 2014 Samozřejmě, že i s málem lze vyžít, ale s 10 000 čistého sotva zaplatiš nájem a jídlo, ošacení pro sebe tím tuplem ještě pro děti - to se mi teda vskutku nezdá. Něco jiného je pokud bydlíš ve vlastním, ale energie, voda a údržba domu se sečte taky k několika tisícům. A to neberu, že by to náhodou někdo prožral autem, chlastem nebo cigáry. Příjemné je žít bez závislosti na konzumní svět, ale bez peněz se žít dá jen velmi neortodoxním způsobem a to rozhodně není pro každého v současné civilizaci. Bez auta se žít dá, ale život je rozhodně komplikovanější. Já bez auta ušetřím pojistku a jeho údržbu. I když jedu sám tak jízdné vyjde stejně jako co projedu. A pokud potřebuji se dostat někam třeba se zavazadly či větším nákupem, tak to sotva odvezu autobusem najednou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.