Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

307CC: závaží?!! to mě po**r :(

Recommended Posts

Odesláno

Ale nevim proc tady hani a nbadava na pezot.

Vzdyt zavazi na zadni naprave ma temer kazde cabrio.

Jak renault tak audi tak zasrany BMW.

Tak nepochopim proc to tady tak hanit.

Jen nekdo neco objevi na aute ktere v zivote nemel a uz to zacne hanit a nadavat na to.:D:D:D:D

Odesláno

No tak co si budem povídat, s pověstí jakou 307 má je těžký přistupovat k různým \"neobvyklostem\" pozitivně :D

A kdyby to bylo na nápravě tak držím kušnu, ale je to zavěšený v podstatě na zadní rohy karoserie. To mi řekněte jakej kruciální význam a zásadní zlepšení jízdních vlastností nastalo přidáním dvou 15kg závaží? To teda potom když dám do kufr dva pytle cementu se v první zatáčce zabiju? :)))

Odesláno

STRAKI.... nikde na nete som sa o tom nedočítal prečo to tam vlastne je a čo sa tým zmení, keď to tam nebude.... mám dosť sadnutú zadnú časť, najmä keď je ešte strecha v kufri, ak by to nerobilo nejaký veľký problém pri normálnej jazde, tak by som to aj dal dolu... aký máš na to názor ?

Odesláno

Třeba u BMW to bylo z duvodu vibrací, ale vyřešili to jinak

BMW řady 3 E36 Cabrio bylo jedním z prvních kabrioletů, u něhož se výrobce pokoušel vyřešit starý problém tohoto typu karoserie, jímž jsou vibrace o frekvenci zhruba 15 Hz přenášející se při jízdě po nerovné silnici na posádku.

Toto lze kompenzovat pružně uloženým dodatečným závažím, které ovšem vyžaduje prostor. Konstruktéři BMW toto vyřešili daleko elegantněji. Jako závaží posloužila autobaterie, umístěná v kufru na speciální podložce spojené se skeletem karoserie hydraulickým lůžkem.

Zdroj: http://auto.idnes.cz/jeste-neni-pozde-nejlepsi-kabria-pro-kazdou-kapsu-f7b-/auto_ojetiny.aspx?c=A090714_235523_auto_ojetiny_fdv

Odesláno
...Konstruktéři BMW toto vyřešili daleko elegantněji.

Přesně v tomto duchu se nese moje \"hanění\" :)

Odesláno

mě tak napadlo, možná kdybych dal ty činky na těhlice, přestalo by se to klepat ve 150km/h :D

Odesláno

TaiPei má taky závaží, a jaký!

18-Taipei-rez-wikim.jpg

Taipei_101_-_Vyvazovaci_protivetrne_zavazi.JPG

[upravil dne 27/5/14 16:57 od minimaxa]

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

asi už někdo odlehčoval :D a místo tam máš prázdné? 

na 308cc jsem viděl, že Němci to oddělávali kvůli místu jak dělali duplex ... 

Upraveno uživatelem wojtěch
Odesláno

Blbost to bejt nemusí. Je možné že ta konstrukce tažného sice nemá takovou váhu jako ty montovaná závaží ale zase klidně může ty vibrace nebo to nežádoucí vstřebávat stejně jako ta závaží.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...