Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar chlapi,

máme takovej problém s jedním pytlákem... Máme pěknej rybník(samozřejmě plnej ryb) a chodí tam jeden drzí pán (určitě není sám) , no a kolikrát jsem tam přijel a on si vklidu sedí a chytá , tak mu slušně řeknu ať odejde a on odejde. Avšak další den tam vleze znova a znova... :bacha Kdybych na něj zavolal policajty , tak ti než přijedou tak on už dávno bude fuč... Párkrát jsem si ho i vyfotil.. Napadlo mě tam naházet větve či pokácet stromy okolo břehu , ale lidi se tam koupou , takže by z toho asi nadšení nebyli.. Nějáký nápad , co stím máme dělat ? :myslim

Odesláno

Je to starší pán... Nevím , já se k němu vždycky chovám slušně , protože vůči starším lidem mám respekt.. Táta ten ho tam dycky seřve - ale taky není nejmladší :D

Odesláno

Trosku více mu to znepříjemnit. Prostě mu rozbi hubu, zlom pruty, propichej gumy, zapal auto nebo si sedni vedle něj a nic nedělej, jenom na hlas zpívej. Musíš ho vydeptat.... Dobrej je třeba merkaptan rozlity po jeho věcech

Odesláno

tak,když ho vidíš už z dálky že tam sedí tak už volej zákon,přišel bych k němu a chtěl bych občanku a jestli má papíry a držel bych ho tam tak dlouho než by přijeli,taky by to proběhlo v klidu

Odesláno

Samozřejmě , že ten rybník je náš... Příště mu ten prut asi seberu ... Ale to si říkám teď až k němu přijdu tak zase vyměknu leda...

Odesláno

Čí je rybník? Jinak volat 158. A nebo mu občas hodit ,,kamínek\" do rybníka, kde zrovna má nahozeno. Ale 158 je lepší.

Pro upřesnění: takto hovoří trestní zákon :

§ 178a Pytláctví

(1) Kdo neoprávněně loví zvěř nebo ryby, nebo ukryje, na sebe nebo jiného převede, nebo přechovává zvěř nebo ryby neoprávněně ulovené, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem nebo zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let a propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

a) v úmyslu opatřit sobě nebo jinému majetkový prospěch,

b) zvlášť zavrženíhodným způsobem,

c) hromadně účinným způsobem, nebo

d) jako člen organizované skupiny.

Stejně bude pachatel potrestán, byl-li v posledních třech letech odsouzen pro čin uvedený v odstavci 1.

Takto hovoří o pytláctví trestní zákoník:

§ 304 Pytláctví

(1) Kdo neoprávněně loví zvěř nebo ryby v hodnotě nikoli nepatrné nebo ukryje, na sebe nebo jiného převede nebo přechovává neoprávněně ulovenou zvěř nebo ryby v hodnotě nikoli nepatrné, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let, peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,

b) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného větší prospěch,

c) spáchá-li takový čin jako osoba, která má zvlášť uloženou povinnost chránit životní prostředí,

d) spáchá-li takový čin zvlášť zavrženíhodným způsobem, hromadně účinným způsobem nebo v době hájení, nebo

e) byl-li za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.

A přestupkový zákon: § 35 odst. 1), písm. f) neoprávněně loví zvěř.

(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 15 000 Kč, za přestupek podle odstavce 1 písm. b) až d) pokutu do 3000 Kč a, za přestupek podle odstavce 1 písm. e) pokutu do 5 000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. f) pokutu do 8 000 Kč; zákaz činnosti do jednoho roku lze uložit za přestupek podle odstavce 1 písm. f).

[upravil dne 23/5/14 12:37 od OK406]

Odesláno

No já si myslím , že by ani nepřijeli :roll Choulíka napadly petardy , kdybych mu pod židličku hodil nějákou velkou petardu , tak by asi rychle vystřelil :D

Odesláno

Pokud to děláš pořád po dobrým, zkusil bych to ještě jednou, ale s upozorněním, že příště voláš bez varování PČR, vstup na cizí pozemek je přestupek s možností udělení pokuty tuším až do výše 15 000,- podle mě by policie přijet mohla a minimálně ho upozornit, že příště už to nebude zadarmo. Nehledě na to, že v případě, že tam pán pytlačí se určitě dopouští ještě několika dalších přestupků a mohlo by se mu to docela vymstít;)

EDIT: jinak petardy, rozbití tlamičky atd. by se zase v našem státě mohlo vymstít Tobě, jakkoli jsi dle logiky v právu:(

[upravil dne 23/5/14 11:40 od odee]

Odesláno

Ano přesně tak , došlo mi , že když po něm hodím petardu , tak může ohluchnout... Atd atd.. Prostě příště mu seberu prut .... Ale co dělat stěma ostatníma ? Jsem si jistej , že v noci jich tam chodí víc...

Odesláno
Ano přesně tak , došlo mi , že když po něm hodím petardu , tak může ohluchnout... Atd atd.. Prostě příště mu seberu prut .... Ale co dělat stěma ostatníma ? Jsem si jistej , že v noci jich tam chodí víc...
Když mu sebereš prut je to krádež, mohlo by to jít proti tobě. Policajti by to měli pokutovat, a to se mu nevyplatí, takže ja bych to nechal na nich.
Odesláno

Otrávit ryby ? Hoši asi takhle , je to náš rybník a já na něj jezdím dost často chytat a krmit ... Vždycky když tam jedu a on tam je , tak ho vyženu a pak tam chytám sám a když máme chuť na rybu , tak něco vytáhnu a dovezu domů...

[upravil dne 23/5/14 12:59 od kovy_s]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...