milkhaus Odesláno 16. květen 2014 Odesláno 16. květen 2014 Zdravím mám problém se vstřiky hledal jsem ale nenašel snad pomuže někdo když přetočím motor přes 3 tisíce a pedál mám na podlaze auto škubne a pak změní zvuk ale jede normálně jen když brzdím motorem kouří do šeda myslím že je vadný vstřik. Citovat
koblih69 Odesláno 16. květen 2014 Odesláno 16. květen 2014 Pro základní orientaci je potřeba kouknout na korekce vstřiků a udělat test přepadů. Citovat
milkhaus Odesláno 16. květen 2014 Autor Odesláno 16. květen 2014 prosím tě specifikuj to blíže test přepadů je mi jasný odpojím každý při nastartovaném motoru a zkusím průchodnost ale tu korekci Citovat
koblih69 Odesláno 16. květen 2014 Odesláno 16. květen 2014 Korekce uvidíš přes diag, test přepadí se dělá jinak... na výstup ze vstřiků připojíš hadičky a ty dáš do 4 nádob. Po chvilce na volnoběh (porovnáním hladin) dobře vidíš, který vstřik více propouští do přepadu. Citovat
milkhaus Odesláno 16. květen 2014 Autor Odesláno 16. květen 2014 a tím zjistím který je špatný na diag to bude horší nemám kde mým v servisu kámoše ale tomu se nedaří se napojit na ŘJ motoru Citovat
milkhaus Odesláno 16. květen 2014 Autor Odesláno 16. květen 2014 nejsem zas tak zdatný automechanik spíše staré stroje opravím ale tyhle elektronické jdou mimo mě Citovat
straki007 Odesláno 16. květen 2014 Odesláno 16. květen 2014 Stejne jsou na h...no i korekce i prepady. Auto ti jezdi. Startuje. Vypina. Nechcipa. Tak k jake veci jsou asi koblizku dobre korekce a prepady? Pomuze jedina vec. Pokud mas opravdu podezreni na vstriky a ne treba na cerpadlo nebo ventil nebo snimac rail tak posli si je na stolici. Jinak to bohuzel neudelas absolutne nijak. Citovat
koblih69 Odesláno 16. květen 2014 Odesláno 16. květen 2014 milkhaus se ptal na to jak rozeznat vadný vstřik, tak jsem místo machrování a narážek napsal jak to v domácích podmínkách udělat, Petříčku. Citovat
straki007 Odesláno 16. květen 2014 Odesláno 16. květen 2014 Nepomuzou korekce. Korekce slouzi k necemu uplne jinemu a ne k zjisteni vedneho vstriku. A kord kdyz mu auto relativne normalne bezi.Je hromada aut ktere maji korekce OK a vstriky v haji. To nejsou narazky ani machrovani. Akorat mne mrzi ze pak lidi uz nevedi cemu verit. Citovat
milkhaus Odesláno 17. květen 2014 Autor Odesláno 17. květen 2014 straki007 děkuji za rady auto jezdí startuje vypíná a nechcípá ale nemám na to dát ho jen tak do servisu a když jedu a prostě ho přetočím přes 3 tisíce tak pak při brždění motorem prokuřuje a vždy to zjistím že motor změní zvuk a ještě v zátahu cukne a dneska jsem pozoroval že když sešlápnu plyn na podlahu tak to taky cukne a to už před 3 tisíci a pak jako by se vše přeplo do nouzáku motor nemá výkon a když jedu na pětku tak mohu šlapat jak chci auto jede stejně a na palubním pc pořád svítí aktuálka 6,2 l a jen když povolím plyn tak klesne ale bez efektu na výkon Citovat
Ducatista Odesláno 17. květen 2014 Odesláno 17. květen 2014 Třeba to není tvůj případ, ale zkus natankovat kvalitní naftu. než jsem koupil Coupe V6, tak jsem měl Coupe 2.2 HDI - tankoval jsem pořád u jedné pumpy, kde jsem si myslel že mají dobrou naftu. Pak jsem zjistil, že při plným plynu to kolem 3 tis ot. zacuká, jako bych několikrát za sebou ubral. Začal jsem řešit šílený teorie, čím to může být a kámoš co ode mě kupoval to Coupe řekl, že napřed zkusíme jinou naftu, měl jsem tam už skoro rezervu, tak jsme nabrali asi 60 L nafty na AGIPu ve Zlíně, sotva co jsme vyjeli z města a dalo se to odzkoušet, tak plyn na podlahu a... bez jakýchkoli problému souvislej tah motoru až k 4500 otáčkám než jsem řadil další kvalt... Straki: a poraď, je u 1.6 HDI dobrý v určitých kilometrech (např. 150 tis???) preventivně ty vstřiky vytáhnout a zrepasovat, anebo se dá opravdu jezdit až do doby, než se začne projevovat nějaký problém viz Tvůj příspěvek (cukání, chcípání apod.). Díky Citovat
straki007 Odesláno 17. květen 2014 Odesláno 17. květen 2014 Milkhaus: Pokud chces tak se stav a zmerim ti to pripadne poradim co dal. Ducatista: Osobne posilam vstriky ze vsech svych dieselu na vycisteni a test kazdych cca 20 tkm. Vychazi to cca 1200,- az 1500,- ( i V6 motory) a nikdy zadny problem a mam jistotu ze je vse vzdy ok. Citovat
Ducatista Odesláno 17. květen 2014 Odesláno 17. květen 2014 Straki: vytáhnout a TP Kladno jak jsi mi kdysi radil u 2.2 HDI, nebo někam jinam? Citovat
milkhaus Odesláno 17. květen 2014 Autor Odesláno 17. květen 2014 straki007 stavit bych se mohl až se tam tím směrem dostanu a ty máš případně diag? ducatista jo zkoušel jsem tankovat na jiných benzinkách bral jsem na eurooil,globus,benzina,omv,papoil,ono, a dělá to pořád a u globusu tankuje i tchán ten má p307 1.6 hdi a nedělá mu to nic Citovat
straki007 Odesláno 17. květen 2014 Odesláno 17. květen 2014 Ano diag mam. Ducatista: relizace cisteni a kontrolu vstriku doresime pres SZ. Citovat
dusan2 Odesláno 17. květen 2014 Odesláno 17. květen 2014 Milkhaus: Pokud chces tak se stav a zmerim ti to pripadne poradim co dal. Ducatista: Osobne posilam vstriky ze vsech svych dieselu na vycisteni a test kazdych cca 20 tkm. Vychazi to cca 1200,- az 1500,- ( i V6 motory) a nikdy zadny problem a mam jistotu ze je vse vzdy ok. Pri aktualnom najazde mojich vstrekov a tvojom intervale repasov by uz boli repasovane zhruba 33 krat po 1500czk to je 49 500 czk:mrk Tak som tie peniaze usetril vstreky maju cez 600 tis a funguju bez problemov. Prestoje a servis som nezapocital [upravil dne 17/5/14 21:43 od dusan2] Citovat
straki007 Odesláno 18. květen 2014 Odesláno 18. květen 2014 Hm. Tuhle basnicku ti proste neuverim.:D To jsi kupoval auto od Horste Fuchse ne. Takhle to delam ja protoze vstriky na me auto repasovat nejdou a nepujdou a jeden vychazi cca 13 tis. krat 6.... Citovat
oddie Odesláno 18. květen 2014 Odesláno 18. květen 2014 Aut s RHZ a nájezdem přes 500tis s původními vstřiky už tu na klubu bylo několik. Plus tutově řada dalších, o kterých majitelé ten skutečný nájezd ani netuší a myslí si, že těch 300 na tacho je pravých... Citovat
straki007 Odesláno 18. květen 2014 Odesláno 18. květen 2014 Hm. Tak to jsem si ani nevsiml ze RHZ. Kdyz jsme ve vlakne 1,6 HDi...... Citovat
oddie Odesláno 18. květen 2014 Odesláno 18. květen 2014 Auto má v podpisu, a ty sám tu píšeš o V6, když už jsme v tom vlákně o 1,6 HDI, hmmmm... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.