Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

kupuju 308 SW z doprodeje, řekl bych dobrá cena a těším se na \"bezporuchovost\" ;)

Když se díván na dostupné katalogy tak mi přijdou osekané o to, co bylo i po faceliftu dostupné (motory, barvy,...). Nemáte někdo stažený starší katalog? Třeba těsně po faceliftu nebo i před ním? Rád bych si to prolistoval a můžeme o tom i podiskutovat :super

Díky,

Milan

Odesláno

Ono je samozřejmě doprodejové 308SW notně osekané proti původním verzím. Ale třeba pro mne tam všechno co jsem chtěl zbylo, takže když jsem před 9 měsíci kupoval spokojenost. Akorát tam mohli nechat sklápěcí sedadlo spolujezdce-toho je škoda.

Ale zase když se člověk podívá na původní ceny....:)

Jakou verzi budeš kupovat?

Odesláno

Já kupuju benzín 1.6 VTi 88 kW, je to označeno jako ACTIVE+ a vzal jsem si jeden z posledních kusů (ze dvou) co má vyhřívaná sedadla. Jiank z přehledu úprodejce je ještě pár benzíňáků i nafťáku různě na skladech, ale třeba e-HDi už není dlouho...

To sklopné sedadlo je škoda a taky je škoda že nemaj otevíratelné okno zadních dveří (ikdyž to bych asi nikdy nepoužil :D). Taky barvy šli do posledního katalogu hodně osekané (na mě vyšla buď stříbrná nebo šedá shark-tu beru).

Odesláno

Nejde, doprodávají se skladovky (cca 50 ks v ČR). Na webu sice pořád aplikace běží, ale nevím jak se to pak řeší, zda to upraví z nějaké skladovky z Francie nebo co. Pomalu naběhla výroba nové 308 SW a začne se za chvíli prodávat...

Odesláno

No myslím to tak, že jsou to dobrý auta, který netrpěj nějakejma dětskejma vadama. Ale vždy se může něco podělat (obsah tohoto fóra je důkazem). Na druhou stranu co jsem četl, tak není problém s reklamacema u prodejců. Doposud jezdím 306kou a to už je stařeček který se opravuje tak 2x do roka (nicméně banality a snadné opravy). Tak předpokládám, že si polepším...

Odesláno

Na fóru se hlavně řeší problémy, proto taky existuje. Nikdo přece nebude psát \"dnes jsem ujel 200 km bez závady\" apod. :D

Co se týče výbavy, mám pocit, že osekaná výbava byla už hned po FL (zadní okno, sklopná sedačka, schránka spolujezdce atd.). Hlavně přeji, ať dlouho slouží bez závad :papa.

Odesláno

Díky, snad bude.

Právě jsem ve fázi mezi platbou a převzetím, a co chvíli si říkám, že jsem si měl vzít něco jiného (třeba levného ojetého) a jindy se zase těším jak malej kluk až si ho vyzvednu, tak je to se mnou těžké...

Odesláno

Pokazit se může všechno.

Já zatím za devět měsíců 20 000 km a nemůži si stěžovat/zaklepat/.

Jinak taky jsem si říkal když jsem objednával jestli nemám koupit něco jiného-přece jenom je to dost peněz.

[upravil dne 6/5/14 09:10 od Paulz]

Odesláno

To jsem si taky říkal mezi platbou a převzetím, jestli jsem auto měl brát, jestli nebylo lepší si nechat 207 a peníze investovat jinam. Ale když jsem auto přebíral, už nebylo o čem uvažovat. Jsem rád, že jsem se rozhodl pro 308 SW. Po 23 měsících a 37 000 km zatím vše v poho (ťuk ťuk), jeden lehce orosený xenon měněn v rámci záruky.

Odesláno

Mishanthrope, moc se mi líbí tvoje barva, jak byla označena? Ta třeba bývá na fotkách v katalogu, ale v nabídce už nebyla. Musela se dělat asi jen chvíli po faceliftu stejně jako červená a možná i další.

[upravil dne 6/5/14 09:53 od stohanmi]

Odesláno

Jen postřeh pro ty, kteří se bojí poruchovosti 308 sw.

Mý 308 sw už bude 6 let, najeto cca 130 000 km. Zatim sem se nesetkal s problémem. Nedávno absolvovaná technická - v protokolu nula závad (žádná koroze, nic - vždy se přitom u starších 6 let něco najde), technik hledal prosvětloval každý kolo baterkou, dával na přístroje. Až sem se bál, jak důkladně procházel všechny prvky náprav. Jak testoval brzdy.., cloumal se všim možnym.

A když sem se průběžně ptal..říká, naprosto v pořádku, excelentní účinek brzd i stav náprav (což se tady na těch tankodromech divim). A řikal: víte, tyhle auta se jim povedly. Vidim to tu. Ta náprava je skvěle udělaná, jednoduše, žádný zbytečnosti. Oktávky s více prvkovejma nápravama se všude chválej, je to hezký, ale nikdo se nás sem už nepřijde zeptat, jak vypadaj a jak se se... geometrie po pár letech.

Takže se poruchovosti zas tolik neboj. Je to jen zvyk takto hanit francouzský auta - často od těch, kteří do nich ani nesedli.

Ale jasně, každý auto se může podařit i pokazit...

Odesláno

Super zprávy! Toto je jeden z argumentů proč jdu do nového vozu. Přeji si několik let bez problémů (a pokud se objeví tak chci řešit reklamací). 6 let je dobrá doba a pokud za tu dobu je i podvozek v klidu tak mě to těší. Absolvoval jsi s autem nějaké ochranné kůry (proti korozi podvozku,...) nebo je to originální stav?

Odesláno

Uvádim, jak to je. A je to originální stav. Nejsem zase typ, že bych to prožíval a dělal protikorozní úpravy, jako dřív můj děda snad u všeho :) Mně osobně 308 mile překvapila, to co u 307 zlobilo (blinkry a trpící tyčky stabilizátoru) u 308 vychytali. Alespoň já to tak vnímám.

I pocitově - auto sedí krásně jako nový, netáhne do stran. Ted sem kupoval nový letí pneu, pohoda.

K autu se chovám slušně, dodržuju pravidelné výměny filtrů, kapalin. Jezdim na paliva shell/benzina/omw.

Odesláno

Já mám najeto aktuálně 62tkm a 3,5 roku a auto je taky naprosto v pohodě (ťuk ťuk ťuk). Na záruku jsem řešil zatím akorát potenciometr ovládání sklonu světel a tuhle zimu mně z ničeho nic ukázal palivoměr místo 3/4 plnou nádrž a pak šel divně dolů. Celé to rozdělali, ale nenašli nic špatně, tak to alespoň přetěsnili, od té doby se závada neprojevila. Při té příležitosti jim auto nechalo na podlaze kapku oleje, tak ještě přetěsnili napínák. V 60tkm jsem měnil přední kotouče a desky (no, ještě by to chvíli vydrželo), jinak pouze pravidelný servis. Na podvozku absolutně nic nemlátí, lak je jako nový, rez nikde žádná. Napsal bych \"samozřejmě\" žádná, ale co kdyby si to přečetl někdo z fóra o Hyundaiích, nechci nikoho zbytečně deprimovat:D Před pár dny jsem mluvil s jedním mechanikem specializovaným na PSA, říkal, že 308 se fakt povedla.

[upravil dne 6/5/14 18:38 od Ajap]

Odesláno

Je škoda, že 308SW už nebudu mít následníka, přece jen nová 308SW už je jen klasický kombik kterých je od různých značek spousta.

Odesláno
Mishanthrope, moc se mi líbí tvoje barva, jak byla označena? Ta třeba bývá na fotkách v katalogu, ale v nabídce už nebyla. Musela se dělat asi jen chvíli po faceliftu stejně jako červená a možná i další.

[upravil dne 6/5/14 09:53 od stohanmi]

Barva se jmenuje terre d\'ombre, dělala se chvilku (myslím tak 2 roky maximálně). Byla samozřejmě za příplatek :aut.

Odesláno

Výbava Active+ je celkem vyvážena, neměli jsme potřebu cokoli doobjednávat. Navíc cena, za kterou se teď prodává nemá konkurenci ;)

Jinak souhlasím, že nová 308 ikdyž nádherné auto, je už \"jen\" klasický kombík... stará 308 je pro nás 5-ti členou rodinu ideál, na větší auta (5008 apod.) nebyly finance, a klasický kombík nenabízí potřebný prostor a variabilitu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...