Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové,

naskytla se nám možnost koupit zahradu a jelikož tak často nemovitosti nekupuju:D, vím o tom kulový...

Můžete mi prosím popsat postup, resp. co budu potřebovat k zdárnému převodu nemovitosti do mého vlastnictví?

Bude potřeba nějaký znalecký posudek na odhad ceny zahrady?

Děkuji

Odesláno

Znalecký posudok potrebuješ jedine, ak by si si na to bral hypotéku :)

Ak ho kupuješ bez pôžičky fixovanej na daný pozemok, potrebuješ len dobrú kúpno predajnú zmluvu, hlavne takú, aby nebola chybná a uznal ju kataster kvôli prevodu. Asi by som to nechal na nejakú právnickú kanceláriu ...

Odesláno

Kontaktuj odhadce na odhad ceny pozemku a nech ho to i přepsat na katastru na tvoji osobu. Jen nezapomeň to přiznat na finančním úřadě kvůli dani z nemovitosti.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

před měsícem se mi naskytla výhodná koupě zahrady. Řešil jsem to podpisem smlouvy, a předáním návrhu na vklad do katastru. Při podání návrhu byli předány peníze. U mě se jednalo o částku do 100tis, takže sem to ani neřešil přes notáře. Hlavní je najít si parcelu v katastrální mapě, a vyhledat si jestli sedí majitel fyzicky a na katastru. Dále zda neni na pozemek exekuce a podobně. V mém případě bylo vše v pořádku a dnes jsem již zapsaný jako majitel. Také sem koupě pozemku řešil poprvé a byl jsem z toho vyjukanej :)

Jinak posudek nepotřebuješ. Pouze se musí nechat třeba na poště ověřit podpis na smlouvu, kterou budeš dávat na katastr k návrhu

[upravil dne 28/4/14 10:10 od Chozeluizskuner]

Odesláno

Odhad zahrady není nutný (v některých případech), berňák si to stanoví podle tabulek. Mám konkretní zkušenost. Zeptej se na berňáku.

Hlavně aby to bylo právně čisté, tedy bez dluhů.

Odesláno

Na zahradu by neměl být nutný, stál by víc než ta daň... ale lepší je se na finančáku zeptat konkrétně. Čekal bych, že jej nebudou vyžadovat a platit se bude z kupní ceny, oni vědí, že by se to z ní platilo stejně, pokud se zahrada neprodává za korunu, ale normální cenu.

Odesláno

Když jsme my loni prodávali část zahrady, byl potřeba znalecký posudek - evidovalo se: Počet vzrostlých stromů, stav podezdívky, oplocení a samozřejmě výměra a lokalita. Z toho pak vylezla částka. Nicméně odhadní cena byla mnohem nižší než tržní, tudíž z té tržní (vyšší) se odváděly fufníky berňáku.

U nás se to řešilo přes notáře, který všechny formality vyřídil.

Odesláno

Na bernaku maji cenove mapy podle kterych se dan z prevodu pocita, pokud je prodejni cena vetsi nez ta z mapy tak se pochopitelne bere dan z vyssi castky. Ale over si to jak je to u vas.

Nam takto vloni spocitali dan z prevodu pri odkupu pozemku od mestske casti.

Jeste si na katastru over zda (pripadne jaka) zastavni prava se vazi k danemu pozemku a taky jestli ma pristupovou cestu, abys pak nebyl prekvapen ze se jezdi pres sousedovo a ten najednou postavi plot.

Odesláno

pánové, díky za reakce.

to Chozeluizskuner: u mně se jedná také o částku do 100tis...jak se smlouvou? Dá se na to použít nějaká z netu? Měnil se občanský zákoník...Nerad bych zaplatil a KÚ mi vrátil smlouvu s tím, že je chybná.

Samotná zahrada je co se týče katastru v pořádku, akorát je na ní věcné břemeno jízdy a chůze, páč je na kraji a má tam vstupní branku pro ostatní. Vím co kupuju, zahrada je vedle zahrady mých rodičů, kam jezdím přes 25let...

Jinak já berňák řešit nemusím ne? Daň z kupní ceny platí prodávajicí, nebo se pletu :myslim?

Guest Scratch
Odesláno

a dan z nemovitosti (pozemku) ti nic nerika???????

Osobne bych sel cestou udelej si sam, vse sis overil, ja si na koupi chalupy taky stahnul nejaky mustry na netu, poskladal si to sam do jedne smlouvy a sel do toho. Ani bance, ani KU nic nevadilo..... pro KU tam musi byt jasne vyspecifikovane pozemky, kterych se to tyka a pro financak je dulezita cena a samozrejme obe strany.........

Odesláno

Od 2014 jsou tam nějaké změny, nově se to jmenuje daň z nabytí nemovité věci nebo tak nějak, a buď to platí kupující, nebo dle dohody, přesně nevím, ještě jsem letos nic nekupoval, i když zahrada by se mi taky líbila :) Jinak na samotnou daň z nemovitosti odhad potřeba není.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...