Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak na zamykání auta zevnitř, aby mě už nikdy nenechalo zamčené venku...

Recommended Posts

Odesláno

Dnes se mi stala taková zvláštní \"nehoda\".

Projížděl jsem Prahou a aby mě nikdo nevykradl auto na světlech, zamknul jsem dveře pomocí tlačítka dole na palubce.

Když jsem pak před barákem otevřením dveří kličkou vyběhl do kufru pro tašku...tak ven jsem se dostal, ale ani do kufru a ani poté zpět do auta už ne. Klíče jsem měl tedy zamčené uvnitř nastartovaného auta.

On se zámek automaticky neotevře při otevření dveří zevnitř? I moje předchozí auta tohle měla...???

Naštěstí mě zachránilo UAMK, ale jinak nevím, co bych dělal.

DOTAZ: Jde nějak přeprogramovat zámek, aby se choval normálně? tozn. pokud zevnitř kličkou otevřu dvěře, tak se odemkne auto, abych se do něj poté dostal zpět.

Díky za rady.

Odesláno

Ten zámok sa choval normálne,len ty si urobil neštandardný postup - vystúpil si z \"idúceho\" auta.Ten zámok predpokladá,že najprv vypneš motor a potom vystúpiš z auta,vtedy by sa znovu nezamklo.

Odesláno

Co je nestandartního na tom, že vystoupím z nastartovaného vozu? :myslim

U naší 206 to dělám celkem běžně a nikdy se sama nezamkla.

Odesláno

mám nastaveno aut. zamykání po rozjezdu, ale nějak jsem se naučil při vystoupení z nastartovaného auta spustit šoférovo okno..., což je ale vyjímečně, většinou vypnu klíček, vytáhnu ze spínačky a lezu ven;)

Odesláno

Já normálně vystoupím z auta mám nastartováno a zavřu,jdu otevřít garáž a zámek se mi nezamkne..to je fakt divné..zamkne se mi až při 10 km rychlosti.

Jinak dá se to automatické zamykání při 10 km nějak vypnout?A na co to je dobré,když jde auto zevnitř otevřít i zadní dveře,tak by to bylo aspon dobré pro to,aby dveře neotevřeli děti,kdyby nešli otevřít zadní dveře ,ale takhle v tom nevidím až tak nějaký smysl....zamnout pro to,aby mi auto někdo na červené nevykradl si můžu sám...i v případě bouračky se tam záchranáři dostanou hůře..

Odesláno

při nastartovaném autě podrž tlačítko zamykání na 5 vteřin ;)

Jinak auto by se ti zamknout nemělo.. spíš bych to viděl na nějakej shotek, kdyby se to opakovalo, tak pak je buď KO zámek a nebo kabel v průchodce

• O 4 týdny později...
Odesláno

Děkuji všem za reakci a rady...

Je fakt, že základním \"problémem\" bylo to, že jsem já nechal běžet motor a měl auto zamčené pomocí tlačítka na palubovce. Nevšiml jsem si, že by se moje 207 zamykala automaticky při překročení určité rychlosti.

Holt nesmí běžet motor a být zamčené auto. I když otevřu dveře, tak auto to neví a po zavření jsou stále zamčené, což je ten problém.

škoda, že takováhle \"blbost\" je u jiných aut vyřešena a u Peugeotu nikoliv. Neva...tlačítko nebudu holt používat a nebo si budu pokaždé otevírat raději okýnko :-)

Odesláno

Rozsvieti sa ti osvetlenie keď otvoríš dvere?

Automaticky sa zamyká až od určitej rýchlosti, že je naštartované s tým nič nemá. Keď je zamknuté a vystúpiš, zatvoríš dvere zamkne sa hneď alebo až po chvíli? Robí to naštartované aj vypnuté?

[upravil dne 30.5.2014 13:21 od AnotherOne]

Odesláno

zkusím to dát sem:)

mám nastaveno zamykání dveří po rozjezdu, dotaz je tento: po jízdě a zastavení auta otevíráte dveře kličkou ve dveřích, nebo předtím rušíte to zamykání tlačítkem?

Odesláno

2ozzy56: Máme automatický zamykání stále zapnuté. Při zastavení otevřeme zevnitř kličkou a centrál normálně odemkne. Nic nevypínáme. 206 rv06.

Odesláno

jenže když to nevypnu ručně, tak se mi po otevření dveří kličkou zevnitř rozblikají všechny blinkry na pár vteřin :D, což mě vytáčí, hlavně v noci :roll, tak to ručně před vystoupením vypínám tlačítkem...

• O 2 týdny později...
Odesláno

díky všem za reakci, jen je vidět, že mnozí nečetli můj postup, jak se mi to stalo. :myslim

1. Během jízdy jsem se zamknul pomocí tlačítka uprostřed na palubovce (žádné automatické zamykání během rozjezdu se nekonalo)

2. Pak jsem zastavil a nechal běžet motor (auto stále zamčené)

3. Vystoupil jsem dvěřmi pro řidiče ven a zavřel dveře

4. Auto bylo stále zamčené...i s klíčky v zapalování a nešlo se mi tedy dostat zpět dovnitř

UAMK mě zachránili...a dveře otevřeli pomocí drátu...až mě překvapilo jak jednoduše.

Takže dotazy:

DOTAZ 1: Jak aktivuji automatické zamykání při překročení 10kmh?

DOTAZ 2: Jak naučit P207, aby při zamknutých dvěřích (a při běžícím motoru) poznalo, že jsem otevřel dveře, takže se má odemknout?

Odesláno

dotaz 1: tlačítko zamykání podrž stlačené po dobu 2-3 vteřin

dotaz 2: po zastavení a otevření dveří kličkou ve dveřích se zamknutí všech dveří odblokuje, po rozjezdu a dosažení rychlosti cca 10km/h se automaticky zamknou všechny dveře a kufr (třetí-páté dveře)

• O 6 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...