Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, čaká ma cesta s P807 na chatu. Ide sa tam po čiastočne spevnenej ceste, z ktorej trčia kamene a tak. Felicia tam prešla v pohode, P806 tiež, Passat chytal spodok. P807 má svetlú výšku vraj len 134 mm, čo je dosť málo.

Rozmýšľam, čo by sa dalo s autom spraviť, aby som tam dolu dačo neurval. Prvá vec, čo mi zišla na um, je dofúkať gumy na max tlak (nechal som tam pre istotu ešte zimné gumy). Po druhé plánujem v kritických miestach vyložiť posádku :aut Teoreticky by som mohol hodiť do auta kus dosky na prekrytie prípadnej hlbokej jamy. No a zvažujem či by malo zmysel zbastliť nejaký pevnejší kryt na motor, bufík a chladič nafty. Ten plastový kryt čo tam je teraz, je skôr na srandu.

Peter

[Edited on 23/4/14 12:47 by PeterNR]

Odesláno

Myslím,že kritický je len chladič nafty-demontovať z neho plastové nasávanie a pripevniť nejaké \"lizátko\".

Odesláno

no, to je všechno pěkný, ale nejlevnější a nejjednodušší bude dát nějakýmu místnímu sedlákovi pár tisícovek aby to stáhl minibagrem (nějakým zemědělským strojem?) a na kritické místo roztáhl fůru šotoliny.

v první fázi bych do auta přihodil krumpáč a lopatu a v kritických místech vysadil posádku.

chladič nafty? co to je? měl bych to mít:P

Odesláno

Že chladič na spiatočke nafty bude mať benziňák asi veeeeeeeľmi nepravdepodobné:myslim:myslim:myslim

Odesláno

No veru, keby sa mi bolo bývalo podarilo zohnať benziňák, ako som pôvodne chcel, tak by som chladič nafty neriešil...

Chata nie je naša, ale skúsim navrhnúť majiteľovi chaty, aby dal tú cestu zrovnať. Každopádne nebude to zajtra.

Takže v rámci príprav som včera dofúkal gumy na 3 bary, viac som nemal odvahu (na gume je uvedený max. tlak 340 kPa, na štítku je povolených 3,5 bar pri plnom naložení).

Lopatu (skladaciu) mám v aute stále, takže ešte pridám riadnu lopatu a krompáč, a kus foršne na prípadné prekrytie najväčších jám. A zakladací klin, aby som nestál v tom kopci len na ručnej, keď budem vyrovnávať terén ;)

Odesláno

tady se z toho dělá drama...Jezdim běžně se svojí 807 2,2 hdi po loukách kolem chalupy. Tahám káru se dřevem po lesních cestách a dokonce i v lese mezi stromama. Nidky jsem neorval spodek. jen je u toho třeba myslet,,,

Odesláno

Jen počkej až to budeš chtít prodat. Tohle prohlášení tomu moc neprospěje.:D

Odesláno

No jo, ale většina bazarů vždy tvrdí, že vůz používal důchodce a jezdil hlavně po německých dálnicích.:D:D

Odesláno

Páni, tak sme späť. Nebolo to až také strašné, ako som čakal. Najväčšie jamy dakto zasypal stavebným odpadom :mad: nevyzerá to bohvieako, ale aspoň sme neostali visieť na bruchu. Najhoršie bolo stúpanie, včera u nás dosť pršalo, tak bola tá cesta-necesta na viacerých miestach rozblatená. Chcelo by to 4x4, ako majú napr. Transporter alebo Viano.. ;)

Odesláno

No, 4 x 4 znamená rámcově

- o 100 kg těžší auto

- o 100 t. Kč dražší auto

- o litr větší spotřeba

Zvaž, jak často bys to opravdu potřeboval. Stálo by to za to? (Mně určitě ne).

A vyjeli jste ten úsek, nebo ne?

Odesláno

Máš pravdu, zatiaľ som 4x4 nikdy naozaj nepotreboval. To je len taký pocit, že by bolo fajn mať na horších cestách rezervu - vyššie spodok, lepší záber.

To stúpanie sme vyšli, auto je špinavé až po uši, ale bez škrabanca na bruchu :cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...