Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

už dlouhodobě mám problémy se zadníma brzdama u svý 406ky.. Mám tam klasicky koutouče s bubnem na ručku vevnitř.. Problém ale je, že brzdy jsou každou chvíli přidřený na vodících válečcích. Problémy jsem s tím měl už dřív, když jsem měl sedana a teď u breaka se toho taky pořád nemůžu zbavit.. Když jsem auto dovezl, tak jsem třmeny měnil, protože ty původní byly KO.. u těch novejch (byly použitý z jinýho auta) jsem válečky vyčistil, trochu obrousil a namazal a vydrželo to cca rok a půl.. po tom roce a půl byly zase zatuhlý že se v podstatě ani nehly, takže jsem do toho nasypal peníze (nový válečky, manžety a úplně všechno - kotouče, desky, obložení, pružinky atd) prostě komplet zadní brzdy, zůstaly jen štíty a torzo brzdičů.. no a teď to není ještě ani rok, a už jsou zase přidřený.. už nevím co s tím, nebaví mě to dělat každej rok.. uvažoval jsem už docela dost nad tím, že bych to vyměnil za bubny ( i kvůli účinnosti ručky která je taky mizerná).. jakej máte na to názor vy? už mě to fakt nebaví furt s tím bojovat.. podotýkám, že vždycky když jsem dělal ty brzdy, tak jsem si dal záležet - radši se v tom budu rejpat dva dny než abych to dělal každou chvíli..

pak mě napadla ještě jedna varianta, ale už se mi do ní vůbec nechce.. sehnat ještě jedny jetý brzdiče, nechat je komplet opískovat a komplet do toho naskládat nový věci, ale mám velký strach z toho, aby neuběhlo zase rok a půl a abych to nedělal zase..

Odesláno

Píšeš, že jsi ty válešky obrousil. Pokud jsi to udělal na činné ploše toho pístku tak se musely zadřít každopádně. To se musí velmi pečlivě zaleštit. I když je otázka jeslti to má význam, s ohledem na cenu nového válečku.

Odesláno

Jojo rozumím, každopádně ty brzdy nejsou žádná magie, jediné co mě napadá je to, že brzdič sedí nakřivo na těhlici. Někdy to tam solí nabyde a pak to zlobí. Celé bych to sunal očistitl na holý kov, rozhýbal a musí to chodit.

Odesláno

Že to není žádná magie si myslím taky, ale nikdy to nemělo dlouhodobější účinek... nakřivo to tam nesedí, všechno chodilo po opravě v pohodě.. kdyby tam byl nalepenej nějakej bordel, tak bych do určitě očistil.. hlavně mám strach, abych to příští rok nedělal znovu..

Jaký je ještě teda názor na předělání na bubny?

Odesláno

Na těch čepech, po kterých \"jezdí\" ten plovoucí třmen, docela dost záleží. Jestli je to tam vydřené a brzdič se kříží, pochopitelně se to pak nevrací.

Odesláno
ruční brzda u kotoučovek brzdí parádně, je jen potřeba ji mít správně seřízenou.. :)

na tři zuby, parádní bylo, že v malém stoupání jsem nemusel stát na brzdě a rozjel jsem se bez problémů, ovšem po třech měsících bylo po všem

Odesláno

Presne pre toto som rád, že mám vzadu obyčajné bubny... po výmene piestikov a obložení ani neviem, že vzadu nejaké brzdy mám :D ešte ma čakajú lanovody a bude to tip top :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...