Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nahoře by měl být velký Torx (55?) kterým se to povolí a dovnitř se dá nový \"pytlík\" s absorbčními kuličkami. Nicméně pokud je chladič původní tak bych měl dost pochybnosti jeslti je v pořádku.

Odesláno

Obvykle je to poškození za saharou - drží se tam listí a pod. Vlhne a slaná voda to rozeřere. Chladič který vydrží 10 let je dneska spíš výjimka. Musel bys vyndat chladič ven protože jinak to moc neuvidíš...

Odesláno

je to možné pravdepodobne ho budem vyberať. lebo musím rozobrať celý predok lebo aj jeden z problémov je ten že sahara nezopína len cvaká relátko niekde. už len najsť si na to čas.

• O 1 rok později...
Odesláno

obnovujem tému. neviem si dať rady. nezopína mi vôbec saharu. =( poradte ako to vyriešiť. už som skúsil aj relátko vymeniť. aj tie dva odpory čo tam sú a stále nič. ventilátor na sahare je ok. po pripojení na priamo na 12V za roztočí.

Odesláno (upraveno)

pokial neni klima naplnena ( ze ju nezapne)tak ti saharu nezopne blokuje to tlakovy spinac klimi, vyklemuj tlakovy spinac klimi a skus spustt klimu ale ked tam nemas ziadne chladivo( diera v okruhu) neriskoval by som to tak pustat ,mozes odfajcit kompresor

pokial nemas klimu naplnenu  tak saharu neries 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

veľmi cenná rada =) idem poriešiť. tú klímu zatiaľ mi všade hovorili že musí najprv fungovať sahara aby sa mohla naplniť klíma. potrubie už mám pripravené. hádam aj čerpadlo bude ok.  ďakujem  :papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

dnes vyskúšané plnenie klimatízácie. zistený únik ešte na chladiči. ale skúsené naplnenie klímy aspoň na chviľu . čerpadlo zoplo. ale sahara sa neroztočila. môže to byť tlakový spínač? 

Odesláno

zaujímavé čítanie aj keď do elektriky sa nerozumiem.  :myslim ale ak tomu laicky rozumiem. ked budem mať OK celé potrubie chladič a všetko zapojené bez úniku. tak mi to čidlo spôsobí to, že pokiaľ tam stúpne tlak pri zapnutej klimatizácii. tak sa zapne ventilátor, a ak je niečo so zapínaním ventilácie zlé tak sa ventilátor nezapne to spôsobí vypnutie klimatizácie tak , že nepôjde čerpadlo. a tým pádom nedôjde k poškodeniu klimatizačného systému vplyvom stúpajúceho tlaku. je to tak? (sahara na priamo točí a relátka na sahare cvakajú)

Odesláno

Ten snímač by mal odpájať klímu pri vysokom ako aj nízkom tlaku v okruhu , keď som ho mal vadný tak to vobec nespínalo. Vadný snímač by ukázala aj diagnostika.

Odesláno

tak tým pádom nedôjde k poškodeniu klimatizácie potrubia (prípadnému prasknutiu. ) Ide mi o to že či môžem vymeniť komplet veci a dať naplniť klímu a potom pokračovať ďalej a keď sa zapne tak či to niečo nepokazí. 

Odesláno (upraveno)

a ešte ak mi budete vedieť povedať. akým systémom funguje spínanie sahary. signál pre zobnutie ide priamo z riadacej jednotky motora? 

resp. Pri akom tlaku sa zopína sahara?

Upraveno uživatelem tomik1987
Odesláno

a klima chladič je tam len najako nacvaknutý? viem že chladič na vodu je držaný takými umelenými držiakmi prišroubované torxami . klimachladič vyzerá že by to malo byť len tak nacvaknuté . v tom ráme. budem to robiť asi po tme :D a mám málo času na to . 

Odesláno (upraveno)

ked ti zaplo klimaspojku (klima isla)tlakovy  spinac je ok ,ked sa sahara netocila bude s nou iny problem ,klemovat spinac  uz nemusis to uz ste vyskusali naplnenim klimi a jej spustenim- isla ,takze chladic vymenit naplnit klimu a potom hladat problem u sahary

Odesláno (upraveno)

a kable?kludne tam moze byt nejaky uhnity je to pod naraznikom maskou trepe tam vodu sol a bohvieco ine alebo zaoxidovany konektor

Odesláno

pod nárazníkem je svazek kabelů ovládání ventilátoru,určitě je přerušen kabel a nejde ovládání od řídící jednotky motoru,rozmotej svazek a  najdeš přerušený kabel. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...