koblih69 Odesláno 13. duben 2014 Odesláno 13. duben 2014 Nahoře by měl být velký Torx (55?) kterým se to povolí a dovnitř se dá nový \"pytlík\" s absorbčními kuličkami. Nicméně pokud je chladič původní tak bych měl dost pochybnosti jeslti je v pořádku. Citovat
tomik1987 Odesláno 13. duben 2014 Autor Odesláno 13. duben 2014 pokiaľ nebudem vidieť poškodenie chladiča tak by mal byť ok nie? Citovat
koblih69 Odesláno 13. duben 2014 Odesláno 13. duben 2014 Obvykle je to poškození za saharou - drží se tam listí a pod. Vlhne a slaná voda to rozeřere. Chladič který vydrží 10 let je dneska spíš výjimka. Musel bys vyndat chladič ven protože jinak to moc neuvidíš... Citovat
tomik1987 Odesláno 13. duben 2014 Autor Odesláno 13. duben 2014 je to možné pravdepodobne ho budem vyberať. lebo musím rozobrať celý predok lebo aj jeden z problémov je ten že sahara nezopína len cvaká relátko niekde. už len najsť si na to čas. Citovat
tomik1987 Odesláno 20. duben 2015 Autor Odesláno 20. duben 2015 obnovujem tému. neviem si dať rady. nezopína mi vôbec saharu. =( poradte ako to vyriešiť. už som skúsil aj relátko vymeniť. aj tie dva odpory čo tam sú a stále nič. ventilátor na sahare je ok. po pripojení na priamo na 12V za roztočí. Citovat
krtek 2 Odesláno 21. duben 2015 Odesláno 21. duben 2015 (upraveno) pokial neni klima naplnena ( ze ju nezapne)tak ti saharu nezopne blokuje to tlakovy spinac klimi, vyklemuj tlakovy spinac klimi a skus spustt klimu ale ked tam nemas ziadne chladivo( diera v okruhu) neriskoval by som to tak pustat ,mozes odfajcit kompresor pokial nemas klimu naplnenu tak saharu neries Upraveno 21. duben 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
tomik1987 Odesláno 21. duben 2015 Autor Odesláno 21. duben 2015 veľmi cenná rada =) idem poriešiť. tú klímu zatiaľ mi všade hovorili že musí najprv fungovať sahara aby sa mohla naplniť klíma. potrubie už mám pripravené. hádam aj čerpadlo bude ok. ďakujem Citovat
tomik1987 Odesláno 3. červen 2015 Autor Odesláno 3. červen 2015 dnes vyskúšané plnenie klimatízácie. zistený únik ešte na chladiči. ale skúsené naplnenie klímy aspoň na chviľu . čerpadlo zoplo. ale sahara sa neroztočila. môže to byť tlakový spínač? Citovat
tomik1987 Odesláno 5. červen 2015 Autor Odesláno 5. červen 2015 ešte otázka... ako to myslíte ? ,,překlenovat čidlo" trošku nechápem ako to spraviť Citovat
HC MAREK Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 Tu je o tom snímači trochu popísané http://www.peugeot-club.com/topic/64041-tlakovy-spinac-klimatizacie/page-2 Citovat
tomik1987 Odesláno 5. červen 2015 Autor Odesláno 5. červen 2015 zaujímavé čítanie aj keď do elektriky sa nerozumiem. ale ak tomu laicky rozumiem. ked budem mať OK celé potrubie chladič a všetko zapojené bez úniku. tak mi to čidlo spôsobí to, že pokiaľ tam stúpne tlak pri zapnutej klimatizácii. tak sa zapne ventilátor, a ak je niečo so zapínaním ventilácie zlé tak sa ventilátor nezapne to spôsobí vypnutie klimatizácie tak , že nepôjde čerpadlo. a tým pádom nedôjde k poškodeniu klimatizačného systému vplyvom stúpajúceho tlaku. je to tak? (sahara na priamo točí a relátka na sahare cvakajú) Citovat
HC MAREK Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 Ten snímač by mal odpájať klímu pri vysokom ako aj nízkom tlaku v okruhu , keď som ho mal vadný tak to vobec nespínalo. Vadný snímač by ukázala aj diagnostika. Citovat
tomik1987 Odesláno 5. červen 2015 Autor Odesláno 5. červen 2015 tak tým pádom nedôjde k poškodeniu klimatizácie potrubia (prípadnému prasknutiu. ) Ide mi o to že či môžem vymeniť komplet veci a dať naplniť klímu a potom pokračovať ďalej a keď sa zapne tak či to niečo nepokazí. Citovat
tomik1987 Odesláno 5. červen 2015 Autor Odesláno 5. červen 2015 (upraveno) a ešte ak mi budete vedieť povedať. akým systémom funguje spínanie sahary. signál pre zobnutie ide priamo z riadacej jednotky motora? resp. Pri akom tlaku sa zopína sahara? Upraveno 6. červen 2015 uživatelem tomik1987 Citovat
tomik1987 Odesláno 7. červen 2015 Autor Odesláno 7. červen 2015 a klima chladič je tam len najako nacvaknutý? viem že chladič na vodu je držaný takými umelenými držiakmi prišroubované torxami . klimachladič vyzerá že by to malo byť len tak nacvaknuté . v tom ráme. budem to robiť asi po tme a mám málo času na to . Citovat
krtek 2 Odesláno 7. červen 2015 Odesláno 7. červen 2015 (upraveno) ked ti zaplo klimaspojku (klima isla)tlakovy spinac je ok ,ked sa sahara netocila bude s nou iny problem ,klemovat spinac uz nemusis to uz ste vyskusali naplnenim klimi a jej spustenim- isla ,takze chladic vymenit naplnit klimu a potom hladat problem u sahary Upraveno 7. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
tomik1987 Odesláno 7. červen 2015 Autor Odesláno 7. červen 2015 tak sahara ja som z toho debil lebo na priamo ide a relátka pomenené aj odpory. Citovat
krtek 2 Odesláno 7. červen 2015 Odesláno 7. červen 2015 (upraveno) a kable?kludne tam moze byt nejaky uhnity je to pod naraznikom maskou trepe tam vodu sol a bohvieco ine alebo zaoxidovany konektor Upraveno 7. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
HC MAREK Odesláno 7. červen 2015 Odesláno 7. červen 2015 Vetrák by mal ísť otestovať diagnostikou ,potom už len ísť po kábloch. Citovat
kacaba12 Odesláno 7. červen 2015 Odesláno 7. červen 2015 pod nárazníkem je svazek kabelů ovládání ventilátoru,určitě je přerušen kabel a nejde ovládání od řídící jednotky motoru,rozmotej svazek a najdeš přerušený kabel. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.