Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni,

mám nové auto a motor 2.0 diesel 100 kW a začalo mi to kolem 2 tis otáček při lehkém plynu pocukávat. Není to vždy - všechny příspěvky jsem se snažil pročíst a nic konkrétního jsem nenašel.

EGR byl vyndaný - je čistý jak nový, na dia bez chyb, nechal jsem propláchnout vstřiky TEC 2000.

Cukání je nejvíce za studena a při vyšší vzdušné vlhkosti.

Všechny filtry jsou nové olej taky

Poradí někdo ? Díky

Odesláno

Pokud je to v P407 motor RHR, vstřikování Siemens, tak je to nejspíše vadný ventil EGR. Na dia se tváří OK. Odpoj ho (elektricky - konektor) a zkus se kousek projet. Když to nebude cukat, tak je to jasné.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Tady je fotka konektoru. S tim rozdílem, že tobě od tud pujde vracečka do sání. Já tam mám záslepku. Ten hnědej odojit. Já na zkoušku povolil i tu trubku co už tam nemám a pod ní strčil plíšek 4x6cm (4cm jsou mezi šrouby)

post-25291-14109636641443_thumb.jpg

Odesláno

Ahoj, zkus ještě nejprve zkontrolovat, zda nejsou přehozené dvě podtlakové hadičky na EGR - pokud byl venku. Mi to takle přehodili, když se měnily žhaviče a dělalo to úplně to samé, co popisuješ.

M.

Odesláno

1.Motor RHR má EGR elektrický,cyklicky riadený.

2.Po odpojení konektora vyhodí chybu

3.Hadičky sú len na elektroventile,ktorý riadi podtlak na regulačnú klapku EGR.Elektroventil je pod alternátorom,regulačná klapka za intercoolerom - na vstupe do sania na hlave valcov.

Ja by som skúsil odpojiť tú hadičku od klapky a zaslepiť ju.Klapka ostane stále otvorená ,sanie ostane pod plným tlakom čistého vzduchu a bude menej prisávať výfukové plyny.Je aj dosť možné,že ostala zaseknutá uzavretá (zatvára sa aj pri vypnutí motora) a motor dostáva \"chudobnú zmes\"-málo vzduchu.Pri otvorení EGR (1800 ot a viac)potom nasáva veľa výfukových plynov.

Za skúšku nič nedáš.

PLATÍ PRE VSTREKOVANIE SIEMENS

[upravil dne 1/4/14 13:42 od ferinko2]

Odesláno

Mám ten istý problém, vymenili mi v servise Peugeot EGR ventil, nahrali nový software a cukanie je stále to isté (dokonca až silnejšie ako bolo so starým EGR). Spotrebu mám 8.5 L (takúto nemá ani kamarát na 3.0TDi 6 valec). ľahká noha na plyne. V čom bude problém ? To auto ma privádza do zúfalstva. Pomôžte mi, lebo ma z neho *ebne :grr:grr:grr

Odesláno

Pre EGR sa nenahráva software.....iba sa nechá nový načítať riadiacou jednotkou motora.

Odesláno

Pokud máš starou verzi SW ŘJ motoru (někde bych vyhrabal i číslo), tak po instalaci nového EGR to cuká ještě více než předtím. Po nahrání nového SW vše OK.

Odesláno

díky za rady - jdu to postupně zkoušet - dám vědět

a pro pořádek je to motor 2.0 D ve Volvu V 70 2008 , ale volvoforum je na prd, zde to funguje suprově:)

Motor by měl být identický pro Volvo/Peugeot/Ford

407 jsem musel poslat do světa,

měla už své léta :aut

[upravil dne 1/4/14 15:00 od j.kiwi]

Odesláno

Akurát som došiel z diagnostiky Peugeot, raz mi chybu vypísalo EGR ventil - vymenil som ho, trhalo to, trhá to ešte aj teraz ! Dnes som bol na diagnostiku zase a povedali mi, že to bude elektromagnetický ventil. Bojím sa toho, že ak to vymením, trhať bude stále. Nemalo to už pri prvej diagnostike vypísať chybu EGR a aj elektromagnetického ventilu ? Za EGR som dal 164€, za elektromagnetický ventil mi dnes povedali 290€. už mi to auto ide na nervy. Poraďte mi, ako, čo a teraz ? nemám reklamovať opravu EGR ventilu ? Nebolo to zbytočné ?

Odesláno

minuly rok koncom leta som menil EGR odvtedy strach a hroza. auto pravidelne cuka a co je este horsie,ked mu trochu nalozim vypina sa do nudzoveho rezimu. dia pise 2 chyby-vysoky tlak paliva-regulator tlaku paliva je pritom ok a obtokovy ventil chladiaceho systemu,co nemam ani paru k comu sluzi :-) zaujimave na tom je ze celu zimu nebol ziadny problem okrem obcasneho cukania co som pripisoval regeneracii fap filtra. no ako sa nam vonku oteplilo,problem sa znovu objavil a auto sa vypina do nudzoveho rezimu. preto sa pytam,stretol sa niekto z vas s niecim podobnym,vie mi niekto poradit???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...