Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak jsem menil kola a na zadnim (buben) je jeden zavit strhel...sroub do nej zaleze prakticky bez sroubovani...hmm co tedka..jezdit na 3 se mi nechce ..takze asi novej buben? nebo jak to tam je delany ? nebo se to da nejak opravit v servise ? soubem to neni,delaji to vsechny...

Odesláno

Jaký máte názor na heli-coil vložky já je běžně používám, ale ještě nikdy jsem ji nedával na kolo.

ale řekl bych že je to asi lepší oprava než to vyvařovat. požívám je i na stržený svíčky a tam je to v pohodě.

Odesláno
Novej (nebo použitej) buben je asi jednoduché řešení. Nicméně není asi problém to vyvařit a říznout nový závit.

No to je ale kravina. Vyvařovat litinovej buben a do toho navařeného řezat závit :roll

Odesláno
Jaký máte názor na heli-coil vložky já je běžně používám, ale ještě nikdy jsem ji nedával na kolo.

ale řekl bych že je to asi lepší oprava než to vyvařovat. požívám je i na stržený svíčky a tam je to v pohodě.

svařovat určitě nee, dávali jsme vložky s venkovním a vnitřním závitem, venkovní na lepidlo, je to ověřené a nafurt (pokud závit zas někdo nestrhne)

Odesláno

Nejsem moc příznivcem těch oboustranných vložek u těhdle momentů, i když to zalepíš loctite tak to často vytočíš. Můžeš to samozřejmě zapertlovat nebo tam dát klínek a bude to ok. Když jsem to potřeboval řešit u nějakýho veterána tak se prostě na frézce udělala velká dira cca 40 a na graxlu se upíchnul \"špunt\" kterýmu se hodně srazí hrana aby se to dalo provařit do hloubky z obou stran a po zabroušení není poznat, že se něco opravovalo. Jenom je potřeba dodržet osu s tím původním závitem. Ale tady bych se s tím nedělal, kolik můžou chctít za buben na vrakáči?

Odesláno

tak jsem koukal a buben je aji s loziskem ...v druhovyrobe se asi nedela ..takze jen origos a nebo vrakac (ale tam muze mit lozisko uz najeto hromadu km)

Odesláno
:) psal jsem od začátku vložku, protože 207mička když má vzadu buben,tak jen s ložiskem..., když je buben u jiných aut zvlášť, je závit v náboji kola,nee v bubnu...,jinak ta vložka se nikdy nevytočí, protože je na ní osazení,které to nedovolí--prostě se zašroubuje na doraz zevnitř bubnu na loctite a je to ;)
Odesláno

Vlozka cajk, matka s tim jezdi x let na 206, delal sem to sam...pohoda prace, kolo drzi na tri taky tak, navic neni duvod snizeny pevnosti, vlozka je z lepsiho materialu nez bubem a je na vetsim zavitu...

Odesláno

servis dal buben soustruznikoj ze tam da vlozku se bude zachycena z druhe strany...zitra by to melo byt tak uvidim ...a prej byl jeste jeden naclej takze celkem dva ....k vyne se nemaji takze to budu muset calovat ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...