mara00 Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 tak jsem menil kola a na zadnim (buben) je jeden zavit strhel...sroub do nej zaleze prakticky bez sroubovani...hmm co tedka..jezdit na 3 se mi nechce ..takze asi novej buben? nebo jak to tam je delany ? nebo se to da nejak opravit v servise ? soubem to neni,delaji to vsechny... Citovat
koblih69 Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Novej (nebo použitej) buben je asi jednoduché řešení. Nicméně není asi problém to vyvařit a říznout nový závit. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 pokud máš známého soustružníka , tak ti to opraví, v servise dají nový buben... Citovat
Chip Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Jaký máte názor na heli-coil vložky já je běžně používám, ale ještě nikdy jsem ji nedával na kolo. ale řekl bych že je to asi lepší oprava než to vyvařovat. požívám je i na stržený svíčky a tam je to v pohodě. Citovat
oddie Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Novej (nebo použitej) buben je asi jednoduché řešení. Nicméně není asi problém to vyvařit a říznout nový závit. No to je ale kravina. Vyvařovat litinovej buben a do toho navařeného řezat závit Citovat
koblih69 Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Na šroub kola je to podle mě nesmysl. Ono je trochu něco jinýho utahovat svíčku 10-30Nm a nebo Kolo 90-110 Nm Citovat
ozzy56 Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Jaký máte názor na heli-coil vložky já je běžně používám, ale ještě nikdy jsem ji nedával na kolo. ale řekl bych že je to asi lepší oprava než to vyvařovat. požívám je i na stržený svíčky a tam je to v pohodě. svařovat určitě nee, dávali jsme vložky s venkovním a vnitřním závitem, venkovní na lepidlo, je to ověřené a nafurt (pokud závit zas někdo nestrhne) Citovat
koblih69 Odesláno 29. březen 2014 Odesláno 29. březen 2014 Nejsem moc příznivcem těch oboustranných vložek u těhdle momentů, i když to zalepíš loctite tak to často vytočíš. Můžeš to samozřejmě zapertlovat nebo tam dát klínek a bude to ok. Když jsem to potřeboval řešit u nějakýho veterána tak se prostě na frézce udělala velká dira cca 40 a na graxlu se upíchnul \"špunt\" kterýmu se hodně srazí hrana aby se to dalo provařit do hloubky z obou stran a po zabroušení není poznat, že se něco opravovalo. Jenom je potřeba dodržet osu s tím původním závitem. Ale tady bych se s tím nedělal, kolik můžou chctít za buben na vrakáči? Citovat
mara00 Odesláno 30. březen 2014 Autor Odesláno 30. březen 2014 tak jsem koukal a buben je aji s loziskem ...v druhovyrobe se asi nedela ..takze jen origos a nebo vrakac (ale tam muze mit lozisko uz najeto hromadu km) Citovat
koblih69 Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 Pokud je s ložiskem tak jedině ta vložka jak píše Ozzy56, svařování by to ložisko zničilo. Nebo vrakáč... Citovat
ozzy56 Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 psal jsem od začátku vložku, protože 207mička když má vzadu buben,tak jen s ložiskem..., když je buben u jiných aut zvlášť, je závit v náboji kola,nee v bubnu...,jinak ta vložka se nikdy nevytočí, protože je na ní osazení,které to nedovolí--prostě se zašroubuje na doraz zevnitř bubnu na loctite a je to Citovat
Milan+ Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 Jestli to misto umožnuje,pootoč to o 45°a nech udělat nové závity,práce cca na 1/2hoďky. Citovat
oddie Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 Pro závit bývají z vnitřní strany bubnu nálitky kvůli délce závitu. Citovat
Milan+ Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 Proto taky píšu,jestli to misto umožnuje,na některých to jde ana některých ne,neměl jsem ho v ruce. Citovat
mara00 Odesláno 30. březen 2014 Autor Odesláno 30. březen 2014 zajedu do servisu kde servisuji ..popripade se optam mechaniku v praci .... Citovat
dahl Odesláno 30. březen 2014 Odesláno 30. březen 2014 Vlozka cajk, matka s tim jezdi x let na 206, delal sem to sam...pohoda prace, kolo drzi na tri taky tak, navic neni duvod snizeny pevnosti, vlozka je z lepsiho materialu nez bubem a je na vetsim zavitu... Citovat
mara00 Odesláno 31. březen 2014 Autor Odesláno 31. březen 2014 servis dal buben soustruznikoj ze tam da vlozku se bude zachycena z druhe strany...zitra by to melo byt tak uvidim ...a prej byl jeste jeden naclej takze celkem dva ....k vyne se nemaji takze to budu muset calovat ... Citovat
mara00 Odesláno 1. duben 2014 Autor Odesláno 1. duben 2014 tak spatny....musim poresit jineju buben ? nevite jestli neni stejnej treba z nejakeho jineho modelu ? 206+ ...307 ........ ?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.