Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výpověd nájemní smlouvy


Mohy

Recommended Posts

Jo tímhle jsem si taky prošel. Nájemnice na první pohled solidní, nic není problém, kauci vám uhradím na účet. Dokonce jsem byl za ní v zaměstnání takže práci měla. Neviděl jsem od ní ale ani korunu, ani kauci, ani jeden nájem. A ty výmluvy a lži, hotová Božka Němcová. Zůstala mi viset 3x nájem. Nakonec jsem jí donutil podepsat ukončení nájmu, ale prachy nezaplatila. A nebyl jsem jediný u koho takhle bydlela. Prostě ten typ jak zmiňoval oddie, chvíli bydlí a neplatí a potom jde o dům dál. Když jsem potom chystal žalobu na soud tak jsem o ní zjistil, že dluží kde může a má několik exekucí. Takže možnost dostat to z ní zpětně byla prakticky nulová, takže jsem se na to vykašlal. Už je to pár roků a od letošního února tu paní dokonce hledá policie :potlesk

Od té doby kauci a první nájem na ruku, pokud někdo škemrá, že nemá a že to splatí později tak smolík, nemáš na kauci - nebydlíš. Vždycky se najde někdo další.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohy: to prave neni tak moc pravda... pokud najemni smlouva byla psana podle stareho zakona a nedoslo ke zmenam (treba ve vecech ktere je nutne konkretne zminit, obcas je to i blby slovicko) tak muze na smluvni vztah platit zneni ze zakona a to je mnohdy vyrazne volnejsi vuci najemnikovi. Ten novej OZ je vubec dobrej byznys, pro stat, pravniky, ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak , nechci to zakriknout, ale doufám ze sem vybral dobre...:mrk rano mi sám od sebe nájemník volal ze pro mě má další (nemalou) splátku kauce, timto bude zaplacená větší polovina. A ze mi to posílá....:o mám hroznou radost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vetsi polovina? :myslim Co mam zkusenosti ze spolubydleni, kdyz jsem se \"jenom\" starala o vybirani dilcich najmu od ostatnich a placeni finalni castky majiteli, tak jak mam v ruce min jak 100%, tratim na tom. Cizi lidi to neresi vubec a pro kamarady je to dobra proverka, uz jsem takhle o par \"kamaradu\" prisla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono dneska je situace taková, že je přetlak nabídek nájmů, takže ruku v ruce s tím klesá ochota kauci skládat. Zvláště když není započitatelná do posledního nájmu a nájemník se pak může klepat, jestli mu ji majitel vrátí nebo jestli ji z něj bude muset tahat (zvlášť při fungování našich soudů). Takže ono je to dvousečné. Někde ve světě je běžná kauce 6 (!) nájmů, já bych s tím třeba neměl problém, ale požadovat to tady, těžko se něco pronajme. Ti, kteří jsou si hodně jistí v kramflecích a mají něco, o co je zájem, požadují 3...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak se taky přidávám do klubu... milá nájemkyně po 5 měsicích placení nájmu najednou nezaplatila, nereaguje na telefon, sms ani e-mail. Když jsem si ji i jejího manžela prolustroval na google, tak na něj je příkaz k exekuci a ona má platit poplatky za exekuci :( Teď tedy musím hledat řešení, jak se s nima spojit a jak je co nejrychleji dostat z bytu... OZ ale moc přívětivý není:

Dle nového občanského zákoníku můžu sice okamžitě ukončit nájem dle § 2291, ale...

(1) Poruší-li nájemce svou povinnost zvlášť závažným způsobem, má pronajímatel právo vypovědět nájem bez výpovědní doby a požadovat, aby mu nájemce bez zbytečného odkladu byt odevzdal, nejpozději však do jednoho měsíce od skončení nájmu.

(2) Nájemce porušuje svou povinnost zvlášť závažným způsobem, zejména nezaplatil-li nájemné a náklady na služby za dobu alespoň tří měsíců, poškozuje-li byt nebo dům závažným nebo nenapravitelným způsobem, způsobuje-li jinak závažné škody nebo obtíže pronajímateli nebo osobám, které v domě bydlí nebo užívá-li neoprávněně byt jiným způsobem nebo k jinému účelu, než bylo ujednáno.

(3) Neuvede-li pronajímatel ve výpovědi, v čem spatřuje zvlášť závažné porušení nájemcovy povinnosti, nebo nevyzve-li před doručením výpovědi nájemce, aby v přiměřené době odstranil své závadné chování, popřípadě odstranil protiprávní stav, k výpovědi se nepřihlíží.

Rada nějakého \"odborníka\", který si tím už prošel a úspěšně uzavřel?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...