Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jo tímhle jsem si taky prošel. Nájemnice na první pohled solidní, nic není problém, kauci vám uhradím na účet. Dokonce jsem byl za ní v zaměstnání takže práci měla. Neviděl jsem od ní ale ani korunu, ani kauci, ani jeden nájem. A ty výmluvy a lži, hotová Božka Němcová. Zůstala mi viset 3x nájem. Nakonec jsem jí donutil podepsat ukončení nájmu, ale prachy nezaplatila. A nebyl jsem jediný u koho takhle bydlela. Prostě ten typ jak zmiňoval oddie, chvíli bydlí a neplatí a potom jde o dům dál. Když jsem potom chystal žalobu na soud tak jsem o ní zjistil, že dluží kde může a má několik exekucí. Takže možnost dostat to z ní zpětně byla prakticky nulová, takže jsem se na to vykašlal. Už je to pár roků a od letošního února tu paní dokonce hledá policie :potlesk

Od té doby kauci a první nájem na ruku, pokud někdo škemrá, že nemá a že to splatí později tak smolík, nemáš na kauci - nebydlíš. Vždycky se najde někdo další.

Odesláno

Mohy: to prave neni tak moc pravda... pokud najemni smlouva byla psana podle stareho zakona a nedoslo ke zmenam (treba ve vecech ktere je nutne konkretne zminit, obcas je to i blby slovicko) tak muze na smluvni vztah platit zneni ze zakona a to je mnohdy vyrazne volnejsi vuci najemnikovi. Ten novej OZ je vubec dobrej byznys, pro stat, pravniky, ....

Odesláno

tak , nechci to zakriknout, ale doufám ze sem vybral dobre...:mrk rano mi sám od sebe nájemník volal ze pro mě má další (nemalou) splátku kauce, timto bude zaplacená větší polovina. A ze mi to posílá....:o mám hroznou radost.

Odesláno

Vetsi polovina? :myslim Co mam zkusenosti ze spolubydleni, kdyz jsem se \"jenom\" starala o vybirani dilcich najmu od ostatnich a placeni finalni castky majiteli, tak jak mam v ruce min jak 100%, tratim na tom. Cizi lidi to neresi vubec a pro kamarady je to dobra proverka, uz jsem takhle o par \"kamaradu\" prisla.

Odesláno

Ono dneska je situace taková, že je přetlak nabídek nájmů, takže ruku v ruce s tím klesá ochota kauci skládat. Zvláště když není započitatelná do posledního nájmu a nájemník se pak může klepat, jestli mu ji majitel vrátí nebo jestli ji z něj bude muset tahat (zvlášť při fungování našich soudů). Takže ono je to dvousečné. Někde ve světě je běžná kauce 6 (!) nájmů, já bych s tím třeba neměl problém, ale požadovat to tady, těžko se něco pronajme. Ti, kteří jsou si hodně jistí v kramflecích a mají něco, o co je zájem, požadují 3...

Odesláno

ted znamy menil bydleni v Nizozemi a take po nem chteli 3 mesice najem po dohode (najemni smlouve na 2 roky) , nakonec dal 1 mesic a platba za najem predem

a mel take nabidke bez kauce ale vyssi cena najmu .

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak se taky přidávám do klubu... milá nájemkyně po 5 měsicích placení nájmu najednou nezaplatila, nereaguje na telefon, sms ani e-mail. Když jsem si ji i jejího manžela prolustroval na google, tak na něj je příkaz k exekuci a ona má platit poplatky za exekuci :( Teď tedy musím hledat řešení, jak se s nima spojit a jak je co nejrychleji dostat z bytu... OZ ale moc přívětivý není:

Dle nového občanského zákoníku můžu sice okamžitě ukončit nájem dle § 2291, ale...

(1) Poruší-li nájemce svou povinnost zvlášť závažným způsobem, má pronajímatel právo vypovědět nájem bez výpovědní doby a požadovat, aby mu nájemce bez zbytečného odkladu byt odevzdal, nejpozději však do jednoho měsíce od skončení nájmu.

(2) Nájemce porušuje svou povinnost zvlášť závažným způsobem, zejména nezaplatil-li nájemné a náklady na služby za dobu alespoň tří měsíců, poškozuje-li byt nebo dům závažným nebo nenapravitelným způsobem, způsobuje-li jinak závažné škody nebo obtíže pronajímateli nebo osobám, které v domě bydlí nebo užívá-li neoprávněně byt jiným způsobem nebo k jinému účelu, než bylo ujednáno.

(3) Neuvede-li pronajímatel ve výpovědi, v čem spatřuje zvlášť závažné porušení nájemcovy povinnosti, nebo nevyzve-li před doručením výpovědi nájemce, aby v přiměřené době odstranil své závadné chování, popřípadě odstranil protiprávní stav, k výpovědi se nepřihlíží.

Rada nějakého \"odborníka\", který si tím už prošel a úspěšně uzavřel?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...