Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, chtěl bych na auto dávat celolak, popřípadně celopolep. Pořád přemýšlím co vyjde líp(cenově i užitkem) z té fólie mám trochu strach, že se začne po čase odlepovat(mám s tím zkušenosti..), proto se chci hlavně zeptat vás co by vyšlo líp i finančně(hlavně finančně). Jednalo by se o černou matnou barvu(fólii) na Peugeota 607. Děkuji.

Odesláno

jestli ti jde o finance, vem štětec a barvu a je to ;) jestli ti jde o to aby to nějak vypadalo a vydrželo bude to stát o něco více.. být tebou rozhodně celolak., nevím jestli to vyjde levněji nebo ne ale určitě to vypadat mnohe lépe. Co sem viděl celopolep tak zdálky jakš takš, ale zblízka hnus a při otevřených dveřích to je dost vidět, navíc pod to může zatékat.. připlat´si a jdi do celolaku

Ale ani celolak se nesnaž aby to bylo za co nejméně. Auto tě vyjde kolem 30 a nemusíš na nic šáhnout, vystříkaj ti i dutiny, odstrojení, nastrojení atd... jen si vybereš barvu

[upravil dne 24/3/14 17:24 od Jacobsoon]

Odesláno

taky bych osobně šel do celolaku jak piše Jacobsoon, celolepu bych neveřil, jak už bylo psáno muže pod to zatýkat, a mam takovej dojem že se folije i víc a rychlejc poškrábe než celolak a ta když se škrábne už to neopravíš narozdíl od laku ;)

[upravil dne 24/3/14 19:16 od Háček]

Odesláno

Pokud chceš dělat lak na auto v černé matné tak je to v podstatě nesmysl. Údržba je velmi problematická a stejně to nevydrží dlouho. Takže i když vždycky doporučuju lak, tak v tomhle případě tam na ten 1-2 roky dej fólii.

Odesláno

Právě že někdy se spáchá ta největší škoda přehnanou péčí. Bez ohledu na dobrej úmysl.

Průser je, když se to o něco šoupne, tak se to nedá pořešit zaleštěním. Pečoval bych o to tím, že na to dám pěnu, nechám působit a poté opláchnu naopak bude lepší údržba, když se to nemusí(nesmí) leštit..Nebo se pletu ?

Odesláno

Ano, souhlasím,přehnaná péče prováděna nesprávným způsobem dokáže autu spíš ublížit.

Pokud opravdu chceš černý matt, tak se zajímej o plastidip(gumové/plastové \"laky\"),

v případě poškození-poškrábání lze opravit novým lokálním nástřikem.

Nevím jaká je bohužel životnost a garance na barevnou stálost.

Při podepisování smlouvy by tě s tím měli obeznámit a

při dodržování jejich podmínek dokonce tuto dobu/životnost garantovat.

Jak si myslíš pěnu...ono aktivní pěna už z klasických laků nesmývá všechno a natož ji použít u matt.

Ručnímu mytí se stejně většinou nevyhneš.

Já osobně bych do černé matt klidně šel,

ale taky mi nedělá problém auto umýt v případě potřeby i 8x měsíčně. Pokud auto umýváš 2x za měsíc, tak ta matt nebude moc pěkně vypadat.

Odesláno

A já zase přidám druhou stranu, z rodiny má Audi A6 v černé a rozhodl se že chce fólii v barvě broušený hliník.. Pokud si to necháš udělat pořádně u specializované firmy na celopolepy tak ti nikam zatékat nebude.. Musim říct že ten broušený hliník vypadá nádherně, je to matné no prostě super.. ukážu foto

Odesláno

Plasti dip mám na kolech..takže o něm už něco vím..byla to také alternativa..ale jak říkám..nejhlavnější bude asi nejlevnější možnost (ale zase chci aby to nebylo odfláklé)..kolik jste dávaly za tu audinku ? 15-20 ?

Odesláno

Plastidip ne.Spolupracovník si to dal na Octávku a prvních asi 14 dnů to vypadalo dobře,ovšem teď je to hnus.Vypadá to jak hodně zašlý lak.Původně to bylo černé,teď to vypadá jak zašlá IPA :) Majiteli to teda moc nevadí.Je to experimentátor.Před plastidipem to měl v černé fólii.Ale já osobně bych si to na auto nedal.Jediné plus je tam celkem snadná aplikace.

Odesláno

No tak si ho tem dej, ne? Ono je to stejně jedno, ta matná bude vypadat příšerně, takže jí stejně rychle sundáš protože bude ostuda s tím jezdit :aut Tím pádem netřeba řešit životnost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...